Τι σημαίνει το τέλος του Last Jedi για τη συνέχεια της τριλογίας του Star Wars
News

Τι σημαίνει το τέλος του Last Jedi για τη συνέχεια της τριλογίας του Star Wars

To Last Jedi συνεχίζει τη σαρωτική του πορεία στις κινηματογραφικές αίθουσες πλησιάζοντας τα 500 εκατ. δολάρια εισπράξεων παγκοσμίως σε πέντε ημέρες προβολής, αλλά συνεχίζονται επίσης και οι αντιδράσεις από μερίδα του κοινού για τον δρόμο που επέλεξε να πάρει η ταινία.

Η κουβέντα που έχει ξεκινήσει ανάγκασε τη Disney να τοποθετηθεί δημόσια, προσφέροντας τη στήριξη της στον σκηνοθέτη και τους δημιουργούς χαρακτηρίζοντας το Last Jedi μία ταινία του Star Wars που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Ήρθε η ώρα όμως να συζητήσουμε το φινάλε της ταινίας και το πώς μπορεί να επηρεάσει τη συνέχεια. Προσοχή ακολουθούν spoiler.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαφυγής των επαναστατών που τη γλίτωσαν από το First Order επιστρέφουμε για την τελευταία σκηνή στην πόλη με το καζίνο, το Canto Bight.

Ένα αγόρι λέει στην παρέα του την ιστορία του Luke Skywalker και το πώς αντιμετώπισε τον Kylo Ren και ολόκληρο το First Order, αλλά διακόπτεται από τον εξωγήινο αφέντη που τον στέλνει πάλι για δουλειά.

To αγόρι απλώνει το χέρι προς την σκούπα και αυτή έρχεται προς το μέρος του. Στη συνέχεια βλέπουμε στο χέρι του το δαχτυλίδι της αντίστασης που του είχε δώσει νωρίτερα η Rose, το αγόρι κοιτά προς τον γεμάτο αστέρια ουρανό και σηκώνει τη σκούπα σαν φωτόσπαθο.

Και τέλος!

Η σκηνή έρχεται να μας τονίσει ότι η δύναμη υπάρχει και σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τους Skywalker, κάτι που έχουμε διαπιστώσει και νωρίτερα όταν ο Kylo Ren αποκαλύπτει στη Ρέι ότι οι γονείς της ήταν εντελώς άσχετοι με τα γεγονότα.

«Έχει να κάνει κυρίως με το Luke και δείχνει ότι η απόφαση του να θυσιαστεί και δεν είχε να κάνει μόνο με τους ανθρώπους στη σπηλιά, αλλά είχε επιπτώσεις σε ολόκληρο τον γαλαξία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράιαν Τζόνσον.

Ο σκηνοθέτης τονίζει, ότι η σπίθα που χρειαζόταν να ξεκινήσει η αλλαγή (και ακούμε πολλές φορές για αυτήν μέσα στην ταινία) δεν ήταν άλλη από τον Luke.

«Τώρα ο θρύλος του Luke Skywalker εξαπλώνεται και η ελπίδα γεννιέται ξανά στον γαλαξία».

Μένει να δούμε αν τελικά η αποκάλυψη του Kylo Ren στη Ρέι για την ταυτότητα των γονιών της ήταν ειλικρινής και το πώς θα τα χειριστεί όλα αυτά ο JJ Abrams που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει την τριλογία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: