Θεωρίες τέλος! Επιτέλους μάθαμε τι συνέβη με τον Τζον Σνόου
News

Θεωρίες τέλος! Επιτέλους μάθαμε τι συνέβη με τον Τζον Σνόου

Μέτα από 10 μήνες αναμονής για τους τηλεθεατές και σχεδόν μια πενταετία γεμάτη θεωρίες για τους αναγνώστες των βιβλίων, η απάντηση στο μεγάλο ερώτημα του Game of Thrones, επιτέλους δόθηκε.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS

556bb81c4ae56e586e457483_spoilers-game-nights-king

Δεν ξέρουμε για εσάς αλλά το δεύτερο επεισόδιο της 6ης σεζόν του Game of Thrones ήταν το πρώτο που μας έκανε να αισθανθούμε ότι η σειρά βαδίζει προς την ολοκλήρωση της. Έχουμε καιρό ακόμα μέχρι τότε βέβαια, αλλά όλα όσα συνέβησαν μοιάζουν καθοριστικά για τη συνέχεια και οι χαρακτήρες μπαίνουν σιγά σιγά στη σκακιέρα της τελικής ευθείας.

Α, ναι. Με τον Τζον Σνόου ε; Φυσικά και επανήλθε στη ζωή. Όλες αυτές οι θεωρίες που κυκλοφορούσαν, δεν είχαν δημιουργηθεί επειδή απλά ο κόσμος ήθελε να συμβεί κάτι.

Στο σύμπαν που έχει πλάσει ο Μάρτιν όταν κάποιος σημαντικός χαρακτήρας πεθαίνει μας το τρίβει στα μούτρα όσο καλύτερα μπορεί. Ο Νεντ Σταρκ αποκεφαλίστηκε, μετά τη δολοφονία του Ρομπ οι εχθροί του έκοψαν το κεφάλι και έραψαν στη θέση του το κεφάλι του ανταρόλυκου του.

Με τον Τζον Σνόου όλα ήταν στον αέρα και είναι τόσα πολλά τα στοιχεία που ήταν τοποθετημένα μέσα στα πέντε βιβλία, που τον έκαναν κάτι παραπάνω από σημαντικό για την εξέλιξη της ιστορίας.

Και ναι, επιβεβαιώθηκε η μία από τις θεωρίες για το πώς θα επέστρεφε στη ζωή. Το έκανε η Μελισάνδρη μετά από παρακίνηση του Ντάβος. Η Μελισάνδρη που μετά την αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας έμοιαζε παραδομένη στην αποτυχία και χωρίς καμία ελπίδα ότι μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό.

Όμως το προσπάθησε και παρά το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια έμοιαζε αποτυχημένη και όλοι εγκατέλειψαν την αίθουσα ο φιλαράκος μας ο Τζον Σνόου επέστρεψε.

game-of-thrones-jon-lives

Η σκηνή μας κράτησε σε αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή και ευτυχώς οι δημιουργοί της σειράς δεν το τράβηξαν ακόμα περισσότερο από τα μαλλιά. Το μεγάλο ερώτημα απαντήθηκε και πλέον όλα είναι ξανά στο τραπέζι.

Σε τι κατάσταση είναι ο Τζον Σνόου και πως θα τον επηρεάσει η επαναφορά στη ζωή; Θα διατηρήσει το ρόλο του αρχηγού της νυχτερινής φρουράς τώρα που τυπικά έχει απαλλαγεί από τους όρκους του; Θα επιβεβαιωθεί η περίφημη θεωρία R+L=J που τον θέλει να είναι γιός της Λιάνα Σταρκ και του Ρεγκαρ Ταργκάριεν; Όπως είδατε οι ερωτήσεις δεν τελειώνουν ποτέ.

Μπορεί η εξέλιξη με τον Τζον Σνόου να ήταν η σημαντικότερη αλλά το επεισόδιο ήταν γεμάτο με πληροφορίες και κάτι παραπάνω από ενδιαφέροντα σκηνικά.

Μετά από ενάμιση χρόνο είδαμε ξανά τον Μπραν, που όπως έγινε αντιληπτό πέρασε αυτό το διάστημα βλέποντας οράματα στη σπηλιά του Μαξ Φον Σίντοφ και σε ένα από αυτά τα οράματα επέστρεψε στο Γουίντερφελ βλέποντας τον πατέρα του και τον αδέλφια του σε νεαρή ηλικία. Και φυσικά τον Χόντορ που μάθαμε ότι κάποτε μίλαγε κανονικά και είχε το όνομα Γουίλι.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι οι αναγνώστες των βιβλίων πρέπει να έβγαζαν μικρές κραυγές κάθε φορά που έβλεπαν κάτι νέο και έτσι θα πάει η δουλειά πλέον. Όλα είναι νέα για όλους. Δημοκρατία κύριοι!

Εντάξει, όχι και όλα αφού επιστρέψαμε επίσης μετά από πολύ καιρό στα Iron Islands σε μία πλοκή που έχει παρουσιαστεί στο τέταρτο βιβλίο της σειράς αναλυτικά και θα τη δούμε να εξελίσσεται φέτος.

Θυμάστε που στη δεύτερη σεζόν όλοι μας προσπαθούσαμε να δούμε ποιος θα επικρατήσει στον πόλεμο των πέντε βασιλιάδων; Τώρα είδαμε ότι και ο πέμπτος εκείνης της φουρνιάς μας άφησε χρόνους.

Έτσι μετά τον Τζόφρι, τον Στάνις, τον Ρένλι και τον Ρομπ, ήρθε η σειρά του Μπέιλον Γκρέιτζοϊ να βρει τον θάνατο από τα χέρια του αδελφού του.

euron-kills-balon-s06e02

Μαντήλι μας κούνησε και ο Ρους Μπόλτον, άλλος ένας τύπος που θέλαμε να δούμε να υποφέρει μετά την ενεργή συμμετοχή του στα γεγονότα του Μτωμένου γάμου.Βέβαια βρήκε τον θάνατο στα χέρια του γιού του, Ράμσεϊ, που πλέον ξεπερνά με ευκολία τον Τζόφρι στη διεκδίκηση του τίτλου «πιο αντιπαθητικό μαλακισμένο που έχει περάσει από το Γουέστερος και θέλουμε να βρει αργό και βασανιστικό θάνατο».

ramsay-kills-roose-bolton-s06e02

Η σκηνή που αφήνει ελεύθερα τα πεινασμένα σκυλιά για να κατασπαράξουν τη γυναίκα του πατέρα του και τον νεογέννητο αδελφό του έδωσε το μεγάλο προβάδισμα.

walda-bolton-roose-jr-death-s06e02

Κατά τα λοιπά, η Σάνσα μάλλον συνεχίζει τη διαδρομή της προς το τείχος και η Άρια την πορεία της για απρόσωπος δολοφόνος, ο Τίριον άφησε ελευθέρους τους δράκους της Ντενέρις, ενώ οι Λανιστερ προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τους θρησκευόμενους Ταλιμπάν που έχουν μπλέξει.

Όπως σας είπαμε και στο ξεκίνημα ένα γεμάτο επεισόδιο, κλάσεις ανώτερο από αυτό της πρεμιέρας που βάζει τα θεμέλια για όσα θα δούμε μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Μέχρι τότε μία υπενθύμιση. Αν συναντήσετε στο δρόμο σας γίγαντες ή τύπους που έχουν δύναμη γίγαντα καλύτερα να αλλάξετε δρόμο.

ser-robert-strong-kills-penis-peasant-s06e02

wun-wun-kills-nights-watch-archer-s06e02

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ