Ο Thanos βγήκε παγανιά: Άφησε πίσω του στάχτες στο Infinity War
News

Ο Thanos βγήκε παγανιά: Άφησε πίσω του στάχτες στο Infinity War

Το Infinity War ξεκίνησε τη θριαμβευτική πορεία του στους κινηματογράφους πριν από λίγες ημέρες και ήδη έχει καταγράψει μερικά τεράστια ρεκόρ.

Προσπέρασε το Force Awakens και έγινε η ταινία με το καλύτερο πρώτο τριήμερο στο box office της Αμερικής, ενώ διέλυσε το ρεκόρ του Fate of The Furious με 630 εκατομμύρια εισπράξεων παγκοσμίως στις πρώτες ημέρες προβολής.

Και υπάρχει λόγος που η ταινία έφτασε σε τέτοια τα επίπεδα. Το word of mouth λειτούργησε υπέρ της, δίνοντας έξτρα ώθηση αφού τα όσα είδαμε στις οθόνες ταρακούνησαν συθέμελα το σύμπαν της Marvel.

Και από εδώ και πέρα σας προειδοποιούμε ότι υπάρχουν spoilers.

Αν υπήρχαν πριν την ταινία επιφυλάξεις για την πολυκοσμία στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και ότι δεν θα υπάρχει ξεκάθαρο επίκεντρο, τότε αυτές οι αμφιβολίες διαλύθηκαν με το που έκανε την εμφάνιση του ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής.

To Ιnfinity War ήταν ξεκάθαρα η ταινία του Thanos και μετά από χρόνια που τον βλέπαμε να κάνει μικρά περάσματα, εδώ έδωσε ρεσιτάλ. Ο Τζος Μπρολίν ανέβασε σε άλλα επίπεδα τον Mad Titan και μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους, η επίδραση του στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel ήταν συντριπτική.

Πριν την προβολή της ταινίας, οι δημιουργοί της είχαν κάνει ξεκάθαρο ότι κανένας ήρωας δεν είναι ασφαλής και τα στοιχήματα είχαν πάρει φωτιά. Το τι έγινε τελικά και το πώς το είδαμε στις οθόνες μας δεν το είχε φανταστεί κανένας.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Νεκροί από τα χέρια του Thanos έπεσαν στα πρώτα λεπτά της ταινίας ο Loki και ο Heimdall.

Στη συνέχεια και σε μία από τις συναισθηματικές κορυφώσεις, τον βλέπουμε να βάζει τέλος στη ζωή της Gamora για να μπορέσει να πάρει στα χέρια του τη Soul Stone.

Μόνο και μόνο αυτές οι απώλειες θα ήταν αρκετές για να μετατρέψουν τον Thanos στην προσωποποίηση του κακού, αλλά φυσικά δεν ήταν αρκετές για να ολοκληρώσουν το σχέδιο του.

Το τελευταίο πετράδι που έπρεπε να πάρει στην κατοχή του ήταν αυτό του Vision, έτσι παρά το γεγονός ότι η Scarlet Witch το καταστρέφει, ο Thanos γυρίζει τον χρόνο πίσω και σκοτώνοντας (ξανά) τον Vision καταφέρνει να έχει πλέον και τα έξι πετράδια.

Έχουμε φτάσει πλέον στο μεγάλο φινάλε και ο Thor με το νέο του όπλο (το Stormbreaker) προσπαθεί να τελειώσει μια και καλή τον Thanos. «Έπρεπε να στοχεύσεις στο κεφάλι» του λέει ο Mad Titan και στη μέχρι σήμερα σημαντικότερη στιγμή του MCU χτυπάει τα δάχτυλα του.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα πολλοί από τους αγαπημένους μας ήρωες αρχίζουν να χάνονται ένας ένας αφού το σχέδιο του Thanos από την αρχή ήταν ξεκάθαρο. Ο αφανισμός του μισού πληθυσμού του σύμπαντος.

Έτσι βλέπουμε να χάνονται o Black Panther, o Doctor Strange, οι Guardians of the Galaxy (εκτός από τον Rocket Raccoon), η Scarlet Witch, o Falcon, o Backy Burnes και τέλος ο Spider Man.

Αν και οι τίτλοι τέλους πέφτουν αφήνοντας τους θεατές να προσπαθούν να διαχειριστούν όλα αυτά που μόλις είδαν, λίγα λεπτά μετά στην έξτρα σκηνή βλέπουμε άλλες δύο απώλειες. Τη Maria Hill και τον Nick Fury που προλαβαίνει όμως να στείλει ένα επείγον μήνυμα για βοήθεια

Η κουβέντα λοιπόν που έχει ξεκινήσει με το τέλος της ταινίας είναι για το αν οι θάνατοι που είδαμε είναι οριστικοί. Για κάποιους από τους χαρακτήρες αυτό μοιάζει αδύνατο αφού έχουν ταινίες στον προγραμματισμό της Marvel όπως ο Black Panther, οι Guardians, ο Spider Man και αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο Doctor Strange.

Οι εναπομείναντες χαρακτήρες είναι οι αρχικοί Avengers και λογικά στην επόμενη ταινία θα προσπαθήσουν με κάποιο τρόπο να αναιρέσουν τα όσα έγιναν.

Όπως και να χει πάντως ο Thanos απέδειξε ότι ήταν η μεγαλύτερη απειλή που συνάντησαν ποτέ οι ήρωες της Marvel σε μία ταινία που περνάει πλέον στην ιστορία.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή η επιστροφή ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο Infinity War

Τι σημαίνει η σκηνή μετά τους τίτλους τέλους του Infinity War;

Σοκ και δέος: Κανένας δεν ήταν έτοιμος για το Infinity War των Avengers

Θρίαμβος για το Infinity War – Γκρέμισε από την κορυφή το Star Wars

Άλλο ένα τρελό ρεκόρ για το Infinity War – Διέλυσε το Fate of the Furious στο παγκόσμιο Box Office

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ