Οι Skynd στο Roxx: Αληθινά εγκλήματα και δαίμονες του μυαλού
News

Οι Skynd στο Roxx: Αληθινά εγκλήματα και δαίμονες του μυαλού

Πίσω στο καλοκαίρι του 2019, μία Παρασκευή του Ιουλίου, άκουγα στο κινητό μία λίστα της Apple Music που ανανεώνεται εβδομαδιαία με τραγούδια που μόλις κυκλοφόρησαν από γνωστά συγκροτήματα αλλά και πολλές νέες μπάντες. Είχα ρίξει μπόλικο περπάτημα εκείνη την ημέρα γυρίζοντας από τη δουλειά, έτσι είχε περάσει ώρα από τη στιγμή που άκουσα κάτι που να μου κινεί το ενδιαφέρον.

Μέχρι που άρχισε να παίζει ένα τραγούδι αρκετά διαφορετικό από τα άλλα. Γυναικεία φωνητικά με πολλές διαφορετικές παραμορφώσεις, αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία και στίχοι που στην αρχή έμοιαζαν αγαπησιάρικοι μέχρι να παρατηρήσεις ότι ανάμεσα σε άλλα λέει «Θέλω να σε κρεμάσω από την πόρτα και να αφήσω το αίμα σου να στραγγίξει».

Και ως άνθρωπος που απολαμβάνει μια καλή καλή ιστορία κρεμάσματος από πόρτα και αφαίμαξης, σκέφτηκα, εδώ είμαστε. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τους Skynd, μία μπάντα που καλύπτεται μέχρι και σήμερα από πέπλο μυστηρίου, αφού η τραγουδίστρια και τα υπόλοιπα μέλη δεν έχουν αποκαλύψει τα ονόματα τους, ενώ όλα τους τα τραγούδια ασχολούνται με πραγματικές υποθέσεις εγκλημάτων. Έτσι, όταν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με την ίδια τη Skynd, δεν την έχασα.

Οι Skynd έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα δύο EP, τα Chapter 1 και Chapter 2, ενώ η συνεργασίας τους με τον Jonathan Davis των Korn το 2018 στο τραγούδι Gary Heidnick είχε συζητηθεί πολύ και είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους.

Τους τελευταίους μήνες έχουν κυκλοφορήσει άλλα δύο single, το Columbine που ασχολείται φυσικά με τη μαζική εκτέλεση στο σχολείο το 1999 και πριν από μερικές εβδομάδες το «Michelle Carter».

Με αυτή την αφορμή μίλησα με τη Skynd, αλλά επειδή το πρότζεκτ δεν μετράει πολλά χρόνια ζωής είπα, να το πάρουμε λίγο από τη αρχή και για τους λόγους που την ενέπνευσαν να ασχοληθεί με όλες αυτές τις υποθέσεις και να τις κάνει τραγούδια.

Συνέντευξη στον Θανάση Ράλλη που τρομάζει εύκολα και η πρώτη απάντηση τον έκανε να κοιτάει συνέχεια πίσω του από τότε.

«Η ιστορία μου ξεκίνησε πολύ παλιά σε ένα σκοτεινό μέρος, όταν ένας επιβάτης χωρίς μορφή έγινε ένα με εμένα. Μου συστήθηκε με το όνομα Skynd όταν τον είδα για πρώτη φορά. Ήρθε σε μένα όταν ήμουν παιδί και μου ψιθύρισε τρομακτικές ιστορίες στο αυτί. Τράβηξε το δέρμα μου για να μου δείξει τι βρίσκεται από κάτω. Μου αποκάλυψε όλες τις βαρβαρότητες που υπάρχουν στον κόσμο και με ενέπνευσε να γράψω για αυτές».

Προφανώς και δεν μπήκα στη διαδικασία να ρωτήσω τι ακριβώς παίζει με τον επιβάτη χωρίς μορφή που ψιθυρίζει τρομακτικές ιστορίες. Έχω δει αρκετές ταινίες τρόμου στη ζωή μου για να ξέρω ότι με κάτι τέτοια δεν παίζεις, οπότε το γυρίσαμε στη μουσική και στον τρόπο επιλογής των υποθέσεων για τη δημιουργία τραγουδιών. «Οι υποθέσεις που δημιουργούν μία σπίθα στη δημιουργικότητα μου. Αυτές που μου προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι και αυτές για τις οποίες γράφω».

Μία τέτοια υπόθεση είναι και αυτή της Michelle Carter που δίνει το όνομα της στο νέο τραγούδι τους. Η Carter καταδικάστηκε σε φυλάκιση ως υπεύθυνη για παρότρυνση σε αυτοκτονία. Σε ηλικία 17 ετών έστελνε μηνύματα σε φίλο της (τον 18χρονο τότε Conrad Roy)και του ζητούσε να αυτοκτονήσει κάτι που τελικά ο νεαρός έκανε το 2014. Η Carter που καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση αφέθηκε ελεύθερη τον Ιανουάριο του 2020 μετά από 11 μήνες λόγω καλής διαγωγής. «Είναι μία υπόθεση πολύ διαφορετική από αυτές που έχω ασχοληθεί μέχρι σήμερα. Το έγκλημα έχει αλλάξει πολύ από την εποχή που μπήκαν στη ζωή μας τα smartphones.Αυτή είναι μία σύγχρονη ιστορία αληθινού εγκλήματος, αφού υπάρχει καταγεγραμμένο αρχείο όλων των μηνυμάτων που αντάλλαξαν. Αυτό με βοήθησε πολύ στη φάση της έρευνας αφού μπόρεσα να χρησιμοποιήσω λόγια που είχαν πει μεταξύ τους. Η ατάκα ‘κάποιες φορές συμβαίνουν πράγματα και ποτέ δεν έχουμε την απάντηση γιατί’ μου κόλλησε από την αρχή αφού ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που συνέβη  όπως και κανένας άλλος».

Όλα τα τραγούδια των Skynd συνοδεύονται από εξαιρετικά βίντεο που αποτελούν στην ουσία αναπαράσταση των εγκλημάτων και έχουν συνήθως την υπογραφή των TallyHo. «Το βίντεο είχε στόχο να είναι μία εμπειρία που θα σε στοιχειώσει γιατί διηγείται μία ανατριχιαστική ιστορία. Όταν γράφω ένα τραγούδι πάντα δημιουργώ κάποια σχέδια που δείχνουν τη διάθεση μου για να κατευθύνω το όραμα που έχω για το βίντεο. Μιλάμε για την υπόθεση, βρίσκουμε το concept και το γυαλίζουμε μαζί».

Το είδος του true-crime γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια ειδικά στην τηλεόραση με το Netflix να το εκμεταλλεύεται αυτό στο έπακρο κυκλοφορώντας το ένα ντοκιμαντέρ μετά το άλλο, έτσι ρωτήσαμε τη Skynd αν έχει επαφή με όλο αυτό το περιεχόμενο.  «Είναι δύσκολο να τα προλάβεις όλα γιατί υπάρχει πολύ υλικό. Εκτός από σειρές μου αρέσει να διαβάζω και βιβλία του είδους. Υπάρχουν πολλές πηγές για να βρεις ιστορίες true crime. Αυτή την εποχή βλέπω το Sons of Sam».

Αν και λιγομίλητη όπως θα διαπιστώσατε και πλήρως αφοσιωμένη στην περσόνα που έχει υιοθετήσει η Skynd μας έδωσε λίγες πληροφορίες για πράγματα που ετοιμάζουν. Αρχικά μας επιβεβαίωσε ότι το Chapter 3 είναι κοντά. «To Chapter 3 έρχεται σύντομα. Προφανώς και η πανδημία άλλαξε τα πάντα. Όλες οι συναυλίες μας αναβλήθηκαν, η παραγωγή των βίντεο έγινε πολύ πιο δύσκολη για αυτό ανυπομονώ για την περιοδεία μας το 2022».

Η περιοδεία τους το 2022 θα είναι η πρώτη headline στην καριέρα τους, οπότε μέχρι τότε περιμένουμε να ακούσουμε περισσότερο υλικό. Δεν υπάρχει περίπτωση πάντως να τους δούμε να γράφουν στίχους με άλλη θεματολογία αφού η Skynd τονίζει ότι γράφει μόνο για αληθινά εγκλήματα. Στην ερώτηση για τους καλλιτέχνες που θα ήθελε να συνεργαστεί στο μέλλον ξεχωρίζει τους Falling in Reverse, τον Machine Gun Kelly και τους Bring me the Horizon ενώ η μουσική που ακούει περισσότερο και δεν βαριέται ποτέ είναι αυτή των Pink Floyd.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: