Παραμένει στη φυλακή ο Jon Schaffer - Θα μεταφερθεί στην Ουάσιγκτον για το δικαστήριο
News

Παραμένει στη φυλακή ο Jon Schaffer – Θα μεταφερθεί στην Ουάσιγκτον για το δικαστήριο

Η υπόθεση της εισβολής του Jon Schaffer μαζί με άλλους οπαδούς του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, δεν είναι καθόλου απλή σε δικαστικό επίπεδο και αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια. Το αφεντικό των Iced Earth, έχει παραδοθεί εδώ και μία εβδομάδα, αλλά παραμένει κρατούμενος στις φυλακές της Marion County χωρίς ακόμα να του έχει δοθεί η δυνατότητα καταβολής εγγύησης για να αφεθεί ελεύθερος.

Μάλιστα, οι κατήγοροι έχουν συμφωνήσει με τους δικηγόρους να μεταφερθεί στην Ουάσιγκτον και εκεί θα περάσει την ακροαματική διαδικασία για τον ορισμό εγγύησης, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποδείξει μπροστά σε δικαστή ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό και το κοινωνικό σύνολο.

Σε κάποιους άλλους από τους εισβολείς που έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση, οι όροι περιλαμβάνουν αποχή από τα social media, παράδοση όλων των όπλων τους, καμία επαφή με άλλους από εισβολείς και μη προσέγγιση κυβερνητικών κτιρίων.

Τα προβλήματα για τον Schaffer επεκτείνονται και στους Iced Earth αφού η Century Media έβγαλε τη μπάντα από το ρόστερ της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ έκανε το ίδιο και για τους Demons & Wizards στους οποίους ο Schaffer συνεργάζεται με τον Hansi Kürsch των Brind Guardian.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που έστειλαν λόγια υποστήριξης τις τελευταίες ημέρες. Κάποιοι ανησυχήσατε από τη σιωπή μας και το καταλαβαίνουμε. Θέλαμε όμως λίγο χρόνο για να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες και να μάθουμε τα γεγονότα πριν κάνουμε κάποια ανακοίνωση. Πρώτα από δεν υποστηρίζουμε τις εξεγέρσεις και τις πράξεις που βίας που έλαβαν χώρα στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Ελπίζουμε ότι όσοι ενεπλάκησαν θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για να δώσουν απαντήσεις για τις πράξεις τους.  Με ραγισμένες καρδιές στέλνουμε την αγάπη και τη συμπαράσταση μας σε όσους ένιωσαν πόνο από τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. Είμαστε βαθιά λυπημένοι και η καρδιά μας πάει στις οικογένειες αυτών που έχασαν τις ζωές τους. Δεν υπάρχουν λόγια που θα ηρεμήσουν τον πόνο. Απλά να ξέρετε είμαστε όπως και εσείς σοκαρισμένοι, θλιμμένοι και πονάμε. Πολύ αγάπη σε όλους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ