Παραμένει στη φυλακή ο Jon Schaffer μετά τη σύλληψη του
News

Παραμένει στη φυλακή ο Jon Schaffer μετά τη σύλληψη του

Την Κυριακή που μας πέρασε ο Jon Schaffer των Iced Earth παραδόθηκε στην αστυνομία, αφού ήταν καταζητούμενος για δέκα ημέρες λόγω της συμμετοχής του στο «ντου» των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο των Η.Π.Α.

O Schaffer εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο τη Δευτέρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε ξανά στη φυλακή της Marion County, ενώ την Παρασκευή θα πάει ξανά στο δικαστήριο, όπου δεν αποκλείεται να οριστεί η εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του.

Θυμίζουμε ότι αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες για παράνομη είσοδο στο κτίριο αλλά και άσκηση βίας σε αστυνομικούς, ενώ αν κριθεί ένοχος η ποινή φυλάκισης ξεκινάει από έναν χρόνο και φτάνει τα 10 έτη.

Τα προβλήματα για τον Schaffer επεκτείνονται και στους Iced Earth αφού την Τρίτη η Century Media έβγαλε τη μπάντα από το ρόστερ της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ έκανε το ίδιο και για τους Demons & Wizards στους οποίους ο Schaffer συνεργάζεται με τον Hansi Kürsch των Brind Guardian.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που έστειλαν λόγια υποστήριξης τις τελευταίες ημέρες. Κάποιοι ανησυχήσατε από τη σιωπή μας και το καταλαβαίνουμε. Θέλαμε όμως λίγο χρόνο για να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες και να μάθουμε τα γεγονότα πριν κάνουμε κάποια ανακοίνωση. Πρώτα από δεν υποστηρίζουμε τις εξεγέρσεις και τις πράξεις που βίας που έλαβαν χώρα στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Ελπίζουμε ότι όσοι ενεπλάκησαν θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για να δώσουν απαντήσεις για τις πράξεις τους.  Με ραγισμένες καρδιές στέλνουμε την αγάπη και τη συμπαράσταση μας σε όσους ένιωσαν πόνο από τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. Είμαστε βαθιά λυπημένοι και η καρδιά μας πάει στις οικογένειες αυτών που έχασαν τις ζωές τους. Δεν υπάρχουν λόγια που θα ηρεμήσουν τον πόνο. Απλά να ξέρετε είμαστε όπως και εσείς σοκαρισμένοι, θλιμμένοι και πονάμε. Πολύ αγάπη σε όλους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ