Ωδή στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του Baywatch
News

Ωδή στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του Baywatch

Γράφει ο Χρήστος Κασσός (με αφορμή την κινηματογραφική μεταφορά του Baywatch)

Επειδή έχουν κατά καιρούς γραφτεί χιλιάδες λέξεις , εκατομμύρια τολμώ να πω, για το Baywatch δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω μία ακόμα εκτενή αναφορά στην θρυλική σειρά που ,κυρίως για εμάς που πατήσαμε τα τριάντα, αποτελεί ακόμα σημείο αναφοράς.

Σημείο αναφοράς όχι σε ότι αφορά τα καλλιτεχνικά στοιχεία –τα οποία θα λέγαμε ότι είναι εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου- αλλά για όλα τα άλλα. Σε περίπτωση που δεν καταλάβατε θα γράψω μερικές τυχαίες λέξεις και προτάσεις που σχετίζονται με την τηλεοπτική σειρά και θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας : David Hasselhoff , Pamela Anderson, παραλίες Καλιφόρνια, ναυαγοσώστες με γραμμωμένους κοιλιακούς, ναυαγοσώστριες με πλούσια ελέη.

Αυτό το κείμενο έχει σκοπό να βάλει κάποια πράγματα στην θέση τους και να αποδώσει τιμή στους δύο πραγματικούς πρωταγωνιστές της σειράς.

Καταρχάς όλοι οι φέροντες το χαρακτηριστικό κόκκινο μαγιό και το πλαστικό – επίσης κόκκινο- σωσίβιο ασχολούνται με ότι βάλει ο νους σας και σώζουν κανέναν πνιγμένο για ξεκάρφωμα. Μπλέκουν σε έρωτες, τιθασεύονται από τα πάθη τους, κυνηγάν την περιπέτεια , εξιχνιάζουν εγκλήματα , δίνουν εσωτερική πάλη για κάθε λογής αιτία.

ΜΟΝΟ ένας είναι ο τίμιος, αληθινός πρωταγωνιστής της σειράς. ΜΟΝΟ ένας είναι ο άνθρωπος που, ενώ όλοι οι «πρωτοκλασάτοι» καυλαντίζουν ασύστολα, εκτελεί με πάθος το λειτούργημα του ναυαγοσώστη . ΜΟΝΟ ένας έχει το δικαίωμα να κοιτάει με τα κιάλια του τις παραλίες της Καλιφόρνια. Ο μυστακοφόρος Michael Newman , πιο γνωστός ως… Νιούμι !

300.bay.lc.111411

Πολλοί τον είπαν κομπάρσο γ’ διαλογής, άλλοι δεν τον θυμούνται καν. Σημεία των καιρών μας λέω εγώ. Σε αυτό τον πλανήτη για να κάνεις εντύπωση και να σε έχουν σε εκτίμηση πρέπει να πουλάς αέρα κοπανιστό με στυλ ή να έχεις μεγάλα βυζιά.

Και μια που έγραψα για βυζιά…

Ποια Pamela Anderson μωρέ ! Αυτή που έχτισε καριέρα με την βοήθεια της σιλικόνης και του Tommy Lee ; Αυτή που μας μόστραρε –για όσο ήταν στην σειρά- τα στήθη της, τα μπούτια της και το πρότυπο της ξανθιάς κουκλίτσας ; (δεν ξέρω γιατί είναι κακό αυτό βέβαια) .

Όχι κυρίες και κύριοι, η αληθινή αγάπη μας ήταν η Yasmine Bleeth. Αυτό το όμορφο, σεμνό και ταπεινό κοριτσάκι που με περίσσιο ζήλο έκανε το καθήκον της σώζοντας ζωές .

6321606_2_l

Η Yasmine μένοντας για καιρό κάτω από την σκιά της Pamela , περίμενε υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή για να πάρει την μία και μοναδική θέση στην καρδιά μας, εκτοπίζοντας βίαια το ξανθό της alter ego.

Εκείνη την εποχή που παίζονταν για πρώτη φορά το Baywatch στην Ελλάδα, πουλούσε πολύ η παρακάτω άποψη στα διαλειμματα του σχολείου : Η Yasmine είναι το κορίτσι που παίρνεις όταν σε απορρίψει τελικά η Pamela.

yasmine_bleeth_baywatch_7

Ποτέ δεν συμμερίστηκα αυτή την άποψη γιατί πάντα θεωρούσα πως η Caroline Holden του Baywatch είναι αυτή που θα σε αγαπήσει πραγματικά , θα προσπαθήσει να σου φτιάξει να φας ένα παστίτσιο , θα σε πάρει αγκαλιά – ανάμεσα στα στήθη της- και θα σε παρηγορήσει όταν χαλάσει το Playstation 1 . Αντίθετα η ξανθιά βυζιτού δεν θα σπαταλήσει ενέργεια να σε κοιτάξει καν, εάν δεν έχεις μηχανάκι και κούρεμα «φράχτη» στα μαλλιά.

Τα χρόνια πέρασαν και προφανώς η σκέψη μας έχει ωριμάσει. Η μοναδική σωστή απάντηση στο δίλλημα Pamela ή Yasmine είναι μία . Και οι δύο !

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: