Γράφει ο Κωνσταντίνος Κυριάκος
Σε κάθε επεισόδιο της σειράς η Φυσική είναι πάντα στο προσκήνιο, είναι ο έκτος της παρέας των Sheldon, Leonard, Raj, Howard και Penny (και όγδοος αν συνυπολογίσουμε τις μεταγενέστερες προσθήκες της Amy και της Μπερναντετ στο μόνιμο καστ). Το αμίμητο κουστούμι του Sheldon όταν ντύθηκε «φαινόμενο Doppler», η διαμάχη του Sheldon με τον Leonard για το κατά πόσο οι άθλοι του Superman καταρρίπτουν τους νόμους της Φυσικής, οι λευκοί πίνακες που βρίσκονται πάντα μέσα στο σπίτι των Leonard και Sheldon γεμάτοι με ατελείωτες εξισώσεις από τις πιο απλές, αυτές της κίνησης μέχρι τις πιο σύνθετες Λαγκραζιανές.
Μέχρι και τα πόστερ τα οποία είναι κρεμασμένα στον χώρο εργασίας των χαρακτήρων είναι πραγματικά πόστερ από την δουλειά διδακτορικών φοιτητών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Η Φυσική είναι πάντα παρούσα, μερικές φορές ακόμα και ανενεργή στο φόντο. Αλλά πάντα σωστά προβεβλημένη και στοιχειοθετημένη.
Για αυτό φροντίζει ο Prof. Dr. David Saltzberg, ο οποίος είναι επιστημονικός συνεργάτης της σειράς και έχει αναλάβει την ευθύνη ώστε κάθε κομμάτι Φυσικής μέσα στο σενάριο ή ακόμα και στους λευκούς πίνακες να είναι πάντα σωστό. Σε συνέντευξή του στο fan site της σειράς έχει δηλώσει ότι λαμβάνει το σενάριο ένα μήνα νωρίτερα και διορθώνει τα λάθη ή προσθέτει στα κενά σημεία πληροφορίες σχετικά με την Φυσική, όταν του ζητείται.
Σε κάθε επεισόδιο μάλιστα ξαναγράφει τους πίνακες, οι οποίοι στην πραγματικότητα έχουν αποκτήσει δικούς τους φαν, οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν τι γράφουν και, εάν τα καταφέρουν, να βρουν λάθη. Για παράδειγμα στο επεισόδιο με την Μηχανή του Χρόνου, στους πίνακες υπάρχουν οι πραγματικές εξισώσεις που θα περιέγραφαν ένα ταξίδι μέσα από σκουληκότρυπες.
Ένας μαθηματικός, blogger, σχολίασε ότι οι εξισώσεις ήταν «χοντροκομμένες» αλλά αναγνώρισε ότι έτσι ακριβώς θα τις έγραφε ένας φυσικός. Επίσης συζητάει με τους πρωταγωνιστές ώστε να τους βοηθήσει να καταλάβουν καλύτερα τα δύσκολα κομμάτια του σεναρίου που έχουν πολλή Φυσική μέσα. Είναι παρών στα γυρίσματα κάθε επεισοδίου, σε περίπτωση που προκύψει ερώτηση της τελευταίας στιγμής, και μάλιστα φέρνει συνήθως καλεσμένους, φοιτητές και συνεργάτες από το UCLA, στο οποίο ο ίδιος εργάζεται.
Έχει δηλώσει ότι η πολυπλοκότητα και το χάος που επικρατεί στο πλατό κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του θυμίζει πραγματικό εργαστήριο. Έλειψε από αρκετά γυρίσματα μόνο όταν έπρεπε να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ανταρκτική για ένα πείραμα, όπως ακριβώς έκαναν και οι τέσσερις χαρακτήρες στον Βόρειο Πόλο στο τέλος της δεύτερης σεζόν.
Εκεί, προς το τέλος της δεύτερης σεζόν ο Saltzberg εγκαινίασε το blog του (http://thebigblogtheory.wordpress.com/), στο οποίο εξηγεί την Φυσική που κρύβεται μέσα σε κάθε επεισόδιο της σειράς. Σε όλα αυτά έχει βρει και μία ανέλπιστη βοηθό: την Mayim Bialik, η οποία υποδύεται την Dr. Amy Farrah Fowler στην σειρά. Η ίδια είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Νευρολογία και βοηθάει τον Saltzberg σε θέματα που ξεπερνούν την ειδικότητά του.
Ο Prof. Dr. David Saltzberg είναι καθηγητής στον τομέα Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες (UCLA). Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του είναι η σωματιδιακή φυσική υψηλών ενεργειών και η χρήση ραδιοσυχνοτήτων για τον εντοπισμό κοσμικών νετρίνο υψηλών ενεργειών.
Ο Κωνσταντίνος Κυριάκος είναι τα τελευταία δύο χρόνια κάτοικος Μονάχου, όπου κάνει το διδακτορικό του στη Φυσική.