Nicko McBrain: «Το Senjutsu είναι αριστούργημα και η καλύτερη δουλειά των Iron Maiden»
News

Nicko McBrain: «Το Senjutsu είναι αριστούργημα και η καλύτερη δουλειά των Iron Maiden»

Για το νέο άλμπουμ των Iron Maiden, μίλησε στο Ultimate Classic Rock, ο Nicko McBrain και εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για το τελικό αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντας το Senjutsu αριστούργημα.

«Πάντα λέω ότι η νέα μας δουλειά είναι η καλύτερη μας, γιατί έτσι νιώθεις όταν έχεις φτιάξει κάτι. Αν δεν είναι γιατί να το κυκλοφορήσεις; Αλλά αυτό το νέο άλμπουμ είναι για εμένα το καλύτερο που έχουμε φτιάξει.

Και ίσως να είναι υπερβολικό αυτό, αν σκεφτείς ότι έχουμε κυκλοφορήσει πράγματα όπως τα Seventh Son, Piece of Mind και Number of the Beast. Αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Νομίζω ότι το Senjutsu είναι αριστούργημα και η καλύτερη δουλειά μας» τόνισε ο ντράμερ των Iron Maiden.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, o Nicko, ρωτήθηκε για τα πολλά μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια που περιλαμβάνει το άλμπουμ, όπως και οι περισσότερες από τις τελευταίες δουλειές του.

«Καθόμασταν στο στούντιο και νομίζω ότι κατά τη διάρκεια του Parchment, o Kevin Shirley μας είπε ‘το ξέρετε ότι όλα αυτά τα τραγούδια είναι πάνω από 12 λεπτά;’. Απαντήσαμε ότι αποκλείεται να είναι τόσο μεγάλα. Υπάρχει μια μέθοδος στη δομή του τραγουδιού.

Εννέα στις δέκα φορές θα δεις ότι η επανάληψη έρχεται τέσσερις φορές. Μπορεί να είναι και οκτώ φορές. Και στην περίπτωση με τις τρεις κιθάρες, πρέπει να έχει ένα σόλο για τον καθένα. Δεν μπορείς να γράψεις τραγούδι και να πεις ότι μόνο ένας θα έχεις σόλο. Όχι, ότι κάποιος θα παραπονιόταν». 

Το Senjutsu των Iron Maiden κυκλοφόρησε στις 3 Σεπτεμβρίου και τους χάρισε τη δεύτερη θέση στα αγγλικά charts και την τρίτη στο Billboard που ήταν και η υψηλότερη της καριέρας τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ