Στιγμές από τη σαρωτική εμφάνιση των Slipknot, Sepultura και Jinjer στο Release
Music

Στιγμές από τη σαρωτική εμφάνιση των Slipknot, Sepultura και Jinjer στο Release

Το Σάββατο 23 Ιουλίου γιορτάσαμε με τον καλύτερο τρόπο το τέλος της μεγαλύτερη έκδοσης του Release Athens. Έξι ξεχωριστά συγκροτήματα ανέβηκαν στη σκηνή και πρόσφεραν έξι αξέχαστες, συναυλιακές εμπειρίες. Η έναρξη της ημέρας ανήκε σε δύο αθηναϊκά γκρουπ που έχουν κερδίσει ένα πιστό ακροατήριο χάρις στην ένταση των εμφανίσεων τους και την ποιότητα των ηχογραφήσεων τους. Οι Project Renegade και οι Maplerun, αποτέλεσαν ιδανικό ξεκίνημα και συσπείρωσαν από νωρίς το metal κοινό.

Το πρώτο διεθνές act  που ανέβηκε στη σκηνή της Πλατείας Νερού ήταν οι Vended, οι οποίοι έμοιαζαν σαν μια μπάντα έμπειρων μουσικών και όχι σαν ένα φρέσκο γκρουπ που έχει κυκλοφορήσει έξι μόλις τραγούδια. Η παρέα από την Iowa μας έπεισε πως το μέλλον του «σκληρού» ήχου είναι σε καλά χέρια.

Στις 19:30 ήταν σειρά των Ουκρανών Jinjer που απέδειξαν πως ανήκουν στα πραγματικά μεγάλα συγκροτήματα των ημερών μας. Όχι μόνο γιατί έχουν στις τάξεις τους μια ανεπανάληπτη τραγουδίστρια όπως είναι η Tatiana Shmailyuk, αλλά κυρίως γιατί είναι μια δεμένη ομάδα που ξεχειλίζει από ταλέντο.

Η συνέχεια ανήκε στους Βραζιλιάνους superstars, Sepultura, οι οποίοι ταρακούνησαν όσο λίγοι τους χιλιάδες fans που είχαν μαζευτεί στην Πλατεία Νερού για να τους απολαύσουν. Η εμφάνισή τους ήταν γεμάτη highlights, από το “Territory” στην αρχή, μέχρι την αχτύπητη δυάδα των “Ratamahatta” και “Roots Bloody Roots” που σήμανε και το τέλος της συναυλίας τους, οι Sepultura επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για μια απ’τις «σταθερές» του metal. Δεν γίνεται βέβαια να μην τους δώσουμε έξτρα πόντους για την φανταστική ιδέα τους να αποχωρούν απ’την σκηνή με το “Easy Lover” των Phil Collins και Philip Bailey, ότι πρέπει για αποφόρτιση καθώς η σκηνή ετοιμαζόταν για το κυρίως πιάτο.

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε μια εντυπωσιακή εμφάνιση απ’τους Slipknot αλλά αυτό που ζήσαμε μάλλον ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η εννεαμελής ομάδα απ’την Iowa είναι, χωρίς καμία αμφιβολία πια, ένα απ’τα καλύτερα live acts του πλανήτη, πόσο μάλλον όταν από κάτω έχουν μια λαοθάλασσα που ήρθε να «τα σπάσει» και να ακολουθήσει κάθε ανάσα και κάθε λέξη που έβγαινε απ’το στόμα του, ιδιαίτερα φορμαρισμένου, Corey Taylor. “Disaster piece”, “Sulfur”, “Psychosocial”, “Duality” είναι μόνο λίγα απ’τα αξεπέραστα τραγούδια που ακούσαμε χθες, με ξεχωριστή στιγμή φυσικά το “Spit it Out”,με τον Taylor να πείθει το κοινό να κάτσει κάτω μέχρι να ακουστεί το συνθηματικό “Jump the Fuck Up”.

Με τις τελευταίες νότες του “Surfacing” φτάσαμε στο τέλος της δωδέκατης ημέρας του φεστιβάλ και αυτή η μεγάλη γιορτή του metal αποτέλεσε και το εντυπωσιακό κλείσιμο του Release Athens 2022.

Η αντίστροφη μέτρηση για το Release Athens 2023 ξεκίνησε.

                                                                                               

                    

          

                


H στιγμή που η πλατεία νερού εκτoξεύθηκε στο Spit it Out των Slipknot

Επιτέλους ανατριχίλες με το κανονικό trailer του Rings of Power!

Marvel: Δύο ταινίες Avengers και όλο το πρόγραμμα του MCU

Walking Dead: Ρικ και Μισόν επιστρέφουν με νέα σειρά


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ