Slipknot στο Release: Η μέρα που το μοντέρνο metal έγινε επιτέλους αποδεκτό στην Ελλάδα
Music

Slipknot στο Release: Η μέρα που το μοντέρνο metal έγινε επιτέλους αποδεκτό στην Ελλάδα

Ενώ ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε από την εμφάνιση των Slipknot στο Release Athens το Σάββατο που μας πέρασε, στον αέρα υπάρχει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες φορές που τους είχαμε δει στην Ελλάδα.

Κάνοντας μια βόλτα στα social media διακρίνει κανείς μία σχεδόν καθολική αποδοχή του συγκροτήματος και της απόδοσης τους στη συναυλία και αν σκέφτεστε ότι αυτό ήταν αναμενόμενο, η απάντηση είναι ότι δεν ήταν. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη παράδοση στο να μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν και η αφοσίωση μας σε πράγματα που ακόμα και όταν είχαν κυκλοφορήσει είχαν μικρή απήχηση παγκοσμίως ή αφορούσαν πολύ λίγους, θα έπρεπε πραγματικά να αποτελέσει προϊόν έρευνας κάποια στιγμή.

Την τελευταία 20ετία έχουμε δει αρκετές φορές στην Ελλάδα συγκροτήματα που παίζουν headliners στο εξωτερικό, αλλά εδώ η υποδοχή που τους κάναμε ήταν τουλάχιστον χλιαρή.

4-5.000 άνθρωποι στους Korn το 2005, άλλοι τόσοι στους Deftones το 2014. Οι Slipknot που μαζί με τους System of a Down αποτελούν ίσως τα μεγαλύτερα ονόματα τους σκληρού ήχου που βγήκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90, μετά τον Λυκαβηττό το 2005, ήρθαν ως headliners στο Rockwave του 2009. Και μάλιστα στην περιοδεία του All Hope is Gone που ήταν το πρώτο τους άλμπουμ που πήγε στο νούμερο 1 της Αμερικής. Με το ζόρι 10.000 άνθρωποι.

Τι άλλαξε λοιπόν και στην Πλατεία Νερού είδαμε το μεγαλύτερο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί ποτέ σε συναυλία του συγκροτήματος στη χώρα μας και τεράστια διαφορά;

Είναι πολύ απλό. Στο διάστημα που μεσολάβησε τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης για νέα πράγματα και μουσικές, άρχισαν σιγά-σιγά να περνάνε σε δεύτερη μοίρα και ο κόσμος με το internet και το streaming πλέον να κυριαρχούν, άρχισε να την ψάχνει μόνος τους.

Ανοίξαμε τους ορίζοντες μας, ακούσαμε διαφορετικά πράγματα και όσοι δεν παραμένουν αμετανόητα κολλημένοι, κατάλαβαν ότι το metal δεν ορίζεται μόνο από το τι μπορεί να θεωρούσαμε «σκληρό» το 1995 ή το 1985.

Μετά λοιπόν την «ξηρασία» συναυλιών στο μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης δεκαετίας, η γενιά που μεγάλωσε ψάχνοντας μόνη της αυτό που της αρέσει στη μουσική, γέμισε την Πλατεία Νερού και έδωσε ελπίδα για το μέλλον. Μια ελπίδα ότι δεν θα περιμένουμε μόνο τους Metallica και τους Maiden για να μαζευτούμε πάνω από 10.000 άνθρωποι σε μία metal συναυλία.

Σήμερα ήταν οι Slipknot, αύριο μπορεί να είναι οι Avenged Sevenfold, μεθαύριο μπορεί να είναι οι Bring me the Horizon και οι Parkway Drive. Είναι στο χέρι μας να υποδεχθούμε τους headliners της νέας γενιάς σύντομα στη χώρα μας και να στηρίξουμε επιτέλους και τον πιο σύγχρονο ήχο. Γιατί σε 10-15 χρόνια δυστυχώς δεν θα έχουμε ούτε Maiden και πιθανότατα ούτε Metallica. Και όσο περνάει από το χέρι μας εδώ στο Roxx, θα στηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια. Αυτά. Είναι metal τελικά οι Slipknot;


H στιγμή που η πλατεία νερού εκτoξεύθηκε στο Spit it Out των Slipknot

Επιτέλους ανατριχίλες με το κανονικό trailer του Rings of Power!

Marvel: Δύο ταινίες Avengers και όλο το πρόγραμμα του MCU

Walking Dead: Ρικ και Μισόν επιστρέφουν με νέα σειρά


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: