Οι SKAGS παρουσιάζουν στο Roxx το concept του δεύτερου άλμπουμ τους
Music

Οι SKAGS παρουσιάζουν στο Roxx το concept του δεύτερου άλμπουμ τους

Οι SKAGS είναι μια από τις πιο ελπιδοφόρες και φιλόδοξες μπάντες της alternative/electronic/psychedelic rock σκηνής και η επικείμενη κυκλοφορία του δεύτερου album τους, αποτέλεσε ιδανική αφορμή για να κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα για τα σχέδια του γκρουπ το επόμενο διάστημα.

Μιλήσαμε με τον Σωτήρη Αγγελίδη (μπάσο και φωνητικά) ο οποίος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας.

Έχεις 100 λέξεις μπορείς να μας πεις την ιστορία των SKAGS;

Οι SKAGS υπάρχουν από το 2017, όταν μια παρέα φίλων ξεκίνησε να διασκευάζει γνωστά pop και ροκ κομμάτια.Η ανάγκη για δικιά μας δημιουργία τελικά επικράτησε και προς τα τέλη του 2019 η μπάντα έκανε τα πρώτα της δισκογραφικά βήματα. Μετα το πρώτο δικό μας τραγούδι “Screaming in my bed” το οποίο είναι και κατάλοιπο της cover band εποχής μας, ο πρώτος μας δίσκος «Digital Cage of a Cursed Generation” κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020.

Το 2022 ξεκίνησε η ηχογράφηση του δεύτερου μας άλμπουμ το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα τους επόμενους μήνες.

Ποια ήταν η υποδοχή του πρώτου σας δίσκου;

Αν και ο δίσκος κυκλοφόρησε σε πολύ δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας, οι κριτικές ήταν απόλυτα θετικές, με αποκορύφωμα τον χαρακτηρισμό του σαν top 10 δίσκο της χρόνιας από ένα site. Πολλά κομμάτια έχουν γίνει αγαπημένα στο κοινό που μας ακολουθεί και είχαμε και κάποια μηνύματα από εξωτερικό που ήταν αρκετά συγκινητικά για την δουλειά μας.

Πες μας λίγα λόγια για τον δεύτερο δίσκο που έχετε στα σκαριά αυτή την περίοδο.

Το δεύτερο άλμπουμ μας, με τίτλο “Year 2200” είναι ένα concept album, που ξεκίνησε ως ένα τολμηρό project, το οποίο συνεχίζει σε αρκετά διαφορετικό ύφος από το προηγούμενο άλμπουμ, αλλά με πολύ πρωτότυπες ιδέες , όσον αφορά στον ήχο και την θεματική του συγκροτήματος. Μιλά για το πώς φανταζόμαστε την ζωή στον πλανήτη μας και όχι μόνο σε 200 περίπου χρόνια από σήμερα.

Κάθε τραγούδι είναι η συνέχεια του προηγούμενου και αν και υπάρχει μια αρκετά δυστοπική διάθεση στην αρχή, παρόλα αυτά, όσο προχωρά η ακρόαση του άλμπουμ, διακρίνεται μια νότα αισιοδοξίας. Δεν θα πούμε πολλά παραπάνω, σύντομα θα κυκλοφορήσει και θα τα πούμε πιο αναλυτικά!

Βινύλιο, Cd, κασέτα ή Spotify; Πως προτιμάτε να ακούς μουσική και πώς θα θέλατε να ακούν τη μουσική σας οι fans;

Όσο κι αν η τεχνολογία έχει κάνει εφικτή την ακρόαση της μουσικής που αγαπάμε με άπειρα γρήγορα μέσα, όπως το Spotify, iTunes, Youtube κτλ., τίποτα δεν συγκρίνεται με την εμπειρία ενός άλμπουμ, με το εξώφυλλο στα χέρια, και το βινύλιο-cd-κασέτα στο ηχοσύστημα του σπιτιού.

Τότε είσαι «παραδομένος» με την ψυχή και το σώμα σου στην μουσική που ακούς. Τώρα πέρα απο τα προσωπικά μας γούστα, το μόνο που ζητάμε από τους fans. Είναι όταν ακούν μουσική και από όπου και αν την ακούν να είναι αφοσιωμένοι σε αυτό. Βάλτη δυνατά , διάβασε λίγο τους στίχους , προβληματίσου , χόρεψε , κλάψε , ζήστο… Το χειρότερο που μπορεί να μας πει κάποιος είναι “Είχαμε βάλει τη μουσική σας σαν χαλί να παίζει από πίσω και ήταν πολύ ωραία”!

Τι είναι πιο εύκολο; Να βρεις πάρκινγκ στην Κυψέλη, ψάρια στον Κηφισό ή δισκογραφική που να καλύπτει τα θέλω μιας newcomer ελληνικής μπάντας;

Τον τελευταίο καιρό, όποτε βρεθώ στην Κυψέλη, βρίσκω πάρκινγκ αμέσως. Όσο για τα ψάρια στον Κηφισό, μάλλον σε τετράποδα τέρατα θα βρει κανείς. Πέρα από την πλάκα, η ανεύρεση δισκογραφικής , που να καλύπτει τις βασικές απαιτήσεις ενός ελληνικού  σχήματος που δεν παίζει λαϊκοπόπ, τραπ κτλ, είναι σαν να κολυμπάει ψάρι στον Κηφισό.

Στην ελληνική μουσική σκηνή, μια μπάντα με αγγλόφωνο στίχο και progressive rock υλικό, έχει ελάχιστες πόρτες να χτυπήσει πριν τελικά στραφεί σε ξένες δισκογραφικές, και να προσευχηθεί στην θεά τύχη, ώστε να καταφέρει να ξεχωρίσει στον ωκεανό μπαντών και μουσικών που κατακλύζουν τα μέσα. Βέβαια, η αξία της δουλειάς πάντα αναδεικνύεται, οπότε, όσες μπάντες προσπαθούν, και έχουν και την τύχη με το μέρος τους, έχουν και τις ελπίδες να προχωρήσουν πολύ μακριά και να λάμψουν.

Από live τι υπάρχει στον ορίζοντα;

Με την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου, στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε την νέα μας δουλειά ζωντανά. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το Live παρουσίασης και βλέπουμε.

Τι άφησε πίσω της η πανδημία για όλες εκείνες τις μπάντες που προσπάθησαν να βγάλουν μουσική αυτή την περίοδο; Μπορείς να σταχυολογήσεις τα θετικά και τα αρνητικά της για τους SKAGS;

Η πανδημία επηρέασε την ήδη πολύπαθη μουσική βιομηχανία σε μεγαλύτερο βαθμό από πολλούς άλλους τομείς της ζωής μας. Πολλοί αναζήτησαν άλλους τρόπους έκφρασης, κάποιοι τα παράτησαν, και πολλοί απογοητεύτηκαν. Όμως, για πολλούς υπήρξε και μια ευκαιρία για αυτογνωσία, για περισυλλογή, και αυτό οδήγησε σε μια «έκρηξη» νέων ιδεών.

Για τους SKAGS, πέρα από το αρχικό σοκ και την ταλαιπωρία της διαδικασίας προβών, ηχογραφήσεων, απουσίας live κτλ, υπήρξε μια δημιουργική περίοδος, όπου καταφέραμε να κρατήσουμε το ύφος και την ενέργεια της μουσικής μας σε υψηλό επίπεδο, βγάζοντας νέα μουσική και βγήκαμε προετοιμασμένοι για νέες προκλήσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε υλικό για τουλάχιστον 3 δίσκους ακόμα οπότε σεμνά και ταπεινά προχωράμε κάνοντας αυτό που αγαπάμε όσο καλύτερα μπορούμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.