Prodigy: «H ενέργεια του Keith Flint είναι βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του συγκροτήματος»
Music

Prodigy: «H ενέργεια του Keith Flint είναι βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του συγκροτήματος»

Οι Prodigy χτυπήθηκαν το 2019 από την απώλεια του Keith Flint, ενός ανθρώπου που άφησε βαρύ το σημάδι του στην εικόνα του συγκροτήματος σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους και αποτελούσε τη μεγάλη ατραξιόν πάνω στη σκηνή.

Στη συνέχεια είχαμε την πανδημία και την παύση στις συναυλίες, έτσι το μέλλον του συγκροτήματος έμοιαζε αβέβαιο. Τους είδαμε όμως να επιστρέφουν πέρυσι για μία σειρά συναυλιών και ο Liam Howlet, μιλώντας στο NME, περιέγραψε τα συναισθήματα εκείνης της επιστροφής.

«Αισθανθήκαμε πραγματικά ότι το πλήθος ήταν εκεί για να μας στηρίξει και να μας δώσει πίσω την ενέργεια και είμαστε αιώνια ευγνώμονες για αυτό. Ήταν πολύ συναισθηματικό και πολύ ιδιαίτερο. Ο Flinty δεν θα μας αφήσει ποτέ. Είναι βαθιά ριζωμένος στην ψυχή αυτού του συγκροτήματος και η ενέργειά του θα γίνεται αισθητή στη μουσική και μέσα από εμάς στη σκηνή. Αυτό ξέρω και νιώθω» τόνισε ο άνθρωπος που φυσικά υπογράφει όλη τη μουσική των Prodigy.

«Ήταν καλύτερο από ό,τι περιμέναμε ποτέ ότι θα ήταν. Χρειάστηκαν πολλές συζητήσεις ανάμεσα σε εμένα και στον Maxim για να φτάσουμε στο σημείο να επιστρέψουμε στη σκηνή. Μερικές φορές το θέλαμε, άλλες όχι – αλλά τελικά νιώσαμε ότι ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Όσο σκληρό και συναισθηματικό θα ήταν, έπρεπε να είναι για τον σωστό λόγο. Θέλαμε να τιμήσουμε τον αδερφό μας, αλλά να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Όλη η περιοδεία ήταν επική για εμάς. Ήταν τόσο συναισθηματικά φορτισμένο, συγκινητικό, ηχητικά βίαιο… Όλα όσα αγαπάμε».

Οι Prodigy όμως έχουν μέλλον μπροστά τους και ετοιμάζουν ήδη νέο υλικό, ενώ θα τους δούμε να επιστρέφουν στη χώρα μας στις 21 Ιουλίου για το Release Athens.

«Όσο για το μέλλον, οι Prodigy δεν είναι απλά ένα συγκρότημα. Αντιπροσωπεύουν κάτι, ο κόσμος το ξέρει αυτό, εμείς το ξέρουμε. Ακόμα περισσότερο τώρα που επιστρέψαμε στη σκηνή. Είμαι ενεργοποιημένος από αυτό και είμαστε πίσω στο στούντιο γράφοντας νέα τραγούδια. Οι Prodigy θα συνεχίσουν να ανάβουν τη φλόγα, να ανυψώνει και να καταστρέφει όπως κάναμε πάντα».

Στην περιοδεία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, οι Prodigy παίζουν ένα νέο τραγούδι που έχει τίτλο Disrupt ya Flow και ο Liam Howlet τονίζει ότι το επόμενο διάστημα θα βάλει τις τελικές πινελιές στα τραγούδια, αφού όταν βρίσκεται στη σκηνή έχει μεγαλύτερη έμπνευση.

«Νομίζω ότι τελικά συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να γράψω νέα ολοκληρωμένη μουσική των Prodigy, εκτός κι αν κάνουμε συναυλίες και είμαστε εκεί έξω βυθισμένοι σε αυτήν. Η καλύτερη στιγμή για να γράψω για μένα είναι αφού βγω από τη σκηνή – τότε είναι το πιο καθαρό όραμα. Ο ιδρώτας και τα πρόσωπα των ανθρώπων είναι φρέσκα στο μυαλό μου, η αίσθηση είναι παρούσα.

Λοιπόν, ναι, ήμουν στο στούντιο γράφοντας πολλά beats και κομμάτια, αλλά τώρα επιστρέφουμε στην περιοδεία και είναι πιο εύκολο να αισθανθεί κανείς τι είναι πιο δυνατό. Πάντα γράφω τη μουσική των Prodigy με ένα δυνατό όραμα να την παίζουμε ζωντανά στη σκηνή… τίποτα άλλο δεν πλησιάζει αυτή την αίσθηση. Ο Keith πάντα έλεγε: Στο στούντιο η μουσική είναι δύο διαστάσεων, αλλά όταν βγαίνεις στη σκηνή γίνεται τρισδιάστατη. Το να παίζεις ζωντανά το φέρνει στη ζωή» – και είχε δίκιο».



Το αθηναϊκό κοινό ξελαρυγγιάστηκε με Barlow στα I Died for You και Melancholy

Τι συνέβη με τις πωλήσεις των Avenged Sevenfold

Η δεύτερη μέρα του Download Festival έδειξε ότι υπάρχει ζωή και μετά τους Metallica

Τεράστιες καθυστερήσεις για Avengers, Avatar και Star Wars


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ