Πέθανε ο συνθέτης της θρυλικής μουσικής του James Bond
Music

Πέθανε ο συνθέτης της θρυλικής μουσικής του James Bond

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 94 ετών, άφησε μετά από σύντομη ασθένεια, ο Monty Norman, συνθέτης της θρυλικής μουσικής του James Bond. O θάνατος του ανακοινώθηκε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του. «Με θλίψη μοιραζόμαστε την είδηση ότι ο Μόντι Νόρμαν πέθανε στις 11 Ιουλίου 2022 μετά από σύντομη ασθένεια».

Ο βρετανός πέρασε στην ιστορία για το μουσικό θέμα του πράκτορα 007 που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Dr. No και έφτασε μέχρι και τις μέρες μας.  Ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής τη δεκαετία του ’50 και στη συνέχεια άρχισε να γράφει για τραγούδια για τους  Cliff Richard, Tommy Steele και Bob Hope ανάμεσα σε άλλους.

O Norman δικαιώθηκε σε δύο δικαστικές διαμάχες που πραγματοποιήθηκαν για την «πατρότητα» της μουσικής, αφού ο John Barry που είχε αλλάξει την ενορχήστρωση μετά από εντολή των παραγωγών το 1962 είχε υποστηρίξει ότι αυτός ήταν ο συνθέτης.

Οι Prodigy επέστρεψαν στη σκηνή με laser-tribute στον Keith Flint

Iron Maiden: Οι οδηγίες για την είσοδο στο ΟΑΚΑ

Rage Against the Machine: Σκηνές από τη σαρωτική επιστροφή τους

Οι Slipknot στο Roxx: Όλα όσα μάθαμε για το νέο άλμπουμ


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ