To νέο τραγούδι των Linkin Park με AI και τον Chester στα φωνητικά είναι μια ανατριχιαστική εμπειρία
Music

To νέο τραγούδι των Linkin Park με AI και τον Chester στα φωνητικά είναι μια ανατριχιαστική εμπειρία

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει τις τελευταίες ώρες στους Linkin Park και αυτό είναι απόλυτα λογικό, αφού το συγκρότημα έκανε μία τεράστια επιστροφή με μαζεμένες ανακοινώσεις.

Έχουν νέα τραγουδίστρια (Emily Armstrong) και νέο ντράμερ, έχουν νέο άλμπουμ που κυκλοφορεί τον Οκτώβριο, έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο single, έπαιξαν ζωντανά για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, ενώ ανακοίνωσαν και έξι συναυλίες για φέτος. Είναι πολλά όλα αυτά δεν μπορείτε να πείτε.

Το μυαλό όλων βέβαια, πάει ταυτόχρονα και στον Chester Bennington, που έφυγε από τη ζωή πριν από επτά χρόνια και είναι λογικό η σκιά του να πλανάται πάνω από κάθε κίνηση της μπάντας.

Και ερχόμαστε στα δεδομένα της εποχής και τη χρήση του AI. Μόλις λίγες ώρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του The Emptiness Machine, είχαμε μία εκδοχή που φέρνει τη φωνή του Chester να αντικαθιστά αυτή της Emily και η ακρόαση είναι μια περίεργη και δύσκολη εμπειρία.

Προφανώς και το αποτέλεσμα έχει αρκετές ατέλειες, αλλά αποτελεί ένα μεγάλο What if… Η ζωή πάντως συνεχίζεται και ελπίζουμε αυτή η νέα αρχή του συγκροτήματος να μας φέρει επίσης μεγάλες στιγμές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.