H μητέρα του Chester Bennington για τους Linkin Park: «Με πρόδωσαν»
Music

H μητέρα του Chester Bennington για τους Linkin Park: «Με πρόδωσαν»

Η επιστροφή των Linkin Park με την Emily Armstrong στα φωνητικά, είναι γεγονός εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, όμως έχουμε άλλη μία αρνητική άποψη από την οικογένεια του Chester Bennington. Μετά τον πρώτο γιο του που άφησε αιχμές για τον Mike Shinoda, η μητέρα του Chester, Susan Eubanks, δηλώνει προδομένη.

Με τοποθέτηση της που δημοσιεύεται στο Roling Stone, λέει ότι έμαθε όλες τις εξελίξεις, από το internet, παρά το γεγονός ότι είχε διαβεβαιώσεις από το συγκρότημα, ότι θα την ενημέρωναν όταν και αν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι.

Η Susan Eubanks λέει ότι δεν της άρεσε καθόλου η ερμηνεία της Emily και πως το συγκρότημα δεν πρέπει να παίζει πια τα τραγούδια του Chester. H μόνη περίπτωση που θα ήταν σύμφωνη θα ήταν αν αναλάμβανε όλα τα φωνητικά ο Mike Shinoda.

Μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα είπε στο κείμενο που ακολουθεί.

Νιώθω προδομένη. Μου είπαν ότι αν επρόκειτο να κάνουν ποτέ κάτι, θα με ενημερώσουν. Δεν με ενημέρωσαν και μάλλον ήξεραν ότι δεν θα ήμουν πολύ χαρούμενη. Είμαι πολύ στενοχωρημένη γι’ αυτό.

Νιώθω ότι προσπαθούν πολύ σκληρά να σβήσουν το παρελθόν. Παίζουν τραγούδια που τραγούδησε ο Chester. Και δεν ξέρω πώς το παίρνουν οι οπαδοί, αλλά ξέρω πώς το αντιλαμβάνομαι εγώ. Και το να τραγουδά η Armstrong τα τραγούδια του γιου μου με πληγώνει.

Είπαν ότι θα ενημερώσουν την οικογένεια εάν επρόκειτο να επανενωθούν. Δεν το έκαναν. Η πρώτη σύζυγος του Chester, η Σαμάνθα και ο γιος τους, ο Ντρέιβεν, δεν το γνώριζαν μέχρι που έγινε η ανακοίνωση. Το ίδιο ήταν και για μένα και με πόνεσε.

Έχω δει τον Joe Hahn μερικές φορές από τότε που πέθανε ο Chester. Η τελευταία φορά ήταν ίσως πριν από τέσσερα, πέντε χρόνια. Και υποσχέθηκε ότι θα με ενημερώσει για το τι συνέβαινε, και δεν είχε τότε καμία πρόθεση να ξαναδημιουργήσει το συγκρότημα.

Και είδα τον Mike Shinoda πριν από περίπου δύο χρόνια. Υποσχέθηκε να πει στην οικογένεια τι συνέβαινε. Και όντως προσέγγισε όταν επρόκειτο να κυκλοφορήσουν μερικά τραγούδια με τη φωνή του Chester. Ενημέρωσε τη Σαμάνθα και τον Ντρέιβεν, και μετά η Σαμάνθα με ειδοποίησε. Προσπάθησε πολύ σκληρά να ξαναδημιουργήσει μια σχέση με τη Σαμάνθα. Ήταν πρόθυμη να το κάνει αυτό. Δεν μίλησαν για τον θάνατο του Chester μίλησαν για τη ζωή του. Και αυτό ήταν πολύ σημαντικό που μου τηλεφωνούσε η Σαμάνθα και θα μου έλεγε τι μίλησαν: Πώς πάει; Πώς είναι η οικογένειά του; Ήμασταν όλοι εμείς. Του είπε ότι έχει τακτικές συζητήσεις με εμένα και με τον Ντρέιβεν επίσης. Και ότι αν ήθελε να της πει κάτι, σίγουρα θα μου το έλεγε. Και αυτός είπε: «Εντάξει».

Έμαθα για την Emily Armstrong που μπήκε στο συγκρότημα στο Google. Όταν πηγαίνω στο Google για να αναζητήσω κάτι, το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται συχνά είναι οι Linkin Park. Και είδα όλο αυτό το «Έχουμε μια ανακοίνωση». Όλη εκείνη την εβδομάδα, ήταν στην κορυφή αν πάτε να εισάγετε οτιδήποτε στο Google.

Στην πραγματικότητα σκέφτηκα ότι το συγκρότημα θα επέστρεφε, αλλά ο Mike θα ήταν ο τραγουδιστής. Ο Chester έμαθε στον Mike πώς να τραγουδάει. Τραγούδησε ένα τραγούδι στο One More Light που πίστευα ότι ήταν όμορφο μέχρι που πέθανε ο Τσέστερ και μετά δεν μπορούσα να το ακούσω πια. Σκέφτηκα ότι αν επέστρεφαν, θα ήταν απλώς το συγκρότημα χωρίς νέο τραγουδιστή.

Συντονίστηκα στο live streaming όταν συνέβη. Όχι επίτηδες. Νόμιζα ότι τραγουδούσε… Δεν θυμάμαι καν τι είναι, γιατί δεν ήθελα να το ακούσω. Ήταν μόνο μια στιγμή. Αλλά ήταν αυτή, απλά θα το πω, ουρλιάζοντας μέσα από μια πολύ ψηλή νότα. Και έκλεισα το live stream όσο πιο γρήγορα μπορούσα.

Έκλαψα.

Ο Mike είχε πει μια φορά στον Chester ότι τα τραγούδια θα ακούγονταν καλύτερα με γυναίκα στο μικρόφωνο, γιατί συχνά έριχνε ψυχολογικά τον Chester. Και ο Chester με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: «Πιστεύει ότι θα με αντικαταστήσουν με ένα κορίτσι». Και είπα, «Τι εννοείς;» Και είπε ότι ο Mike του είπε στην πρόβα, «Αν αποφασίσεις να φύγεις, θα σε αντικαταστήσουμε με ένα κορίτσι». Και ο Τσέστερ έμεινε άναυδος και πληγωμένος.

Και το γεγονός είναι ότι τώρα το έκαναν. Οπότε, φυσικά, όλα αυτά έρχονται κατευθείαν στο μυαλό μου. Είχα μια συζήτηση με τον γιο μου για αυτό. Δεν πίστευα ότι θα το έκαναν.

Όπως είπα, νόμιζα ότι ο Mike θα έβγαινε έξω και θα τραγουδούσε τα τραγούδια και απλά δεν θα ακούγονταν το ίδιο. Δεν θα ήταν τόσο  δυνατά και απλά θα ήταν πολύ διαφορετικά. Και θα ήμουν εντάξει με αυτό, αλλά δεν είμαι εντάξει με αυτό, να έχω κάποιον να τον αντικαταστήσει και να προσπαθήσει να κάνει αυτό που έκανε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς στον κόσμο που να έχει την ίδια φωνή. Και όταν το άκουσα, ήμουν τόσο απογοητευμένη που όχι μόνο προσπαθούν να κάνουν ακριβώς αυτό που έκανε ο Chester, αλλά δεν τα καταφέρνουν κιόλας.

Αν μπορούσα να πω κάτι στα μέλη του συγκροτήματος, είναι ότι νιώθω προδομένη. Μου υποσχέθηκες ότι θα μας ενημερώσεις και δεν το έκανες. Εάν επρόκειτο να το κάνετε αυτό, αυτός είναι ο λάθος τρόπος να το κάνετε. Μην τη βάζετε εκεί έξω να τραγουδήσει τα τραγούδια του Chester και μετά συμπεριφέρεστε σαν να ήταν πάντα όπως θα έπρεπε. Είναι σαν να τον κάνεις να φύγει, σβήνοντας το παρελθόν. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα βρείτε παλιά τραγούδια με τον Chester για να κυκλοφορήσετε. Τώρα μπορείτε απλώς να βγάλετε νέα τραγούδια. Αλλά μην μπείτε στον κόπο να παίζετε τα τραγούδια του Chester με την Emily.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.