H μεγαλύτερη επιτυχία των Ghost ήταν απρόσμενη και δεν την είχε προβλέψει κανείς
Music

H μεγαλύτερη επιτυχία των Ghost ήταν απρόσμενη και δεν την είχε προβλέψει κανείς

Η επιτυχία των Ghost τα τελευταία χρόνια είναι φυσικά αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς του Tobias Forge στο μουσικό και το οπτικό κομμάτι που ανέβασαν το συγκρότημα ένα-ένα τα σκαλοπάτια της αποδοχής.  Με την κυκλοφορία του Impera την Άνοιξη του 2022, κατάφεραν να φτάσουν στο νούμερο ένα σε φυσικές πωλήσεις στην Αμερική και να καθιερωθούν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όμως κάτι απρόσμενο ήρθε να τους εκτοξεύσει ακόμα πιο ψηλά το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Ήταν η εποχή, που το internet ήταν παθιασμένο με την τέταρτη σεζόν του Stranger Things και έβαλε στην ποπ κουλτούρα του σήμερα τραγούδια της δεκαετίας του ΄80, όπως το Running up That Hill της Kate Bush και το Master of Puppets των Metallica. Και τα δύο τραγούδια αποτέλεσαν πυλώνες των εξελίξεων της σειράς και μπήκαν σε ψηλές θέσεις των charts παγκοσμίως.

Το ίδιο όφελος όμως είχε και ένα τραγούδι των Ghost που μπορεί να μην ακούστηκε στη σειρά, συνδέθηκε όμως με το Stranger Things μέσα από το tiktok. Μιλάμε φυσικά για το Mary on a Cross που χρησιμοποιήθηκε αρχικά από έναν χρήστη για να ντύσει σκηνές και έγινε viral αμέσως.

Το Mary on a Cross κυκλοφόρησε το 2019 μαζί με το Kiss the Go-Goat στο Seven inches of Satanic Panic single, που σύμφωνα με τη… μυθολογία της μπάντας ηχογραφήθηκαν το 1969 με τραγουδιστή τότε τον Papa Nihil. H κυκλοφορία ήρθε ένα χρόνο και κάτι μετά το Prequelle και τα δύο τραγούδια αποτέλεσαν ένα ευχάριστο μπόνους από το συγκρότημα, χωρίς όμως να δείχνουν ότι θα αποτελέσουν κάποια από τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Και φυσικά κάναμε λάθος, αφού η εκτόξευση του Mary on a Cross ήταν τέτοια, που πάρα πολύ γρήγορα άφησε πίσω του σε streams τα παραδοσιακά hit της μπάντας όπως το Square Hammer και το Dance Macabre. Για να καταλάβετε τη διαφορά, τα δύο τραγούδια έχουν περίπου 150 εκατομμύρια streams στο spotify και το Mary on a Cross να κοντεύει να φτάσει πλέον τα 350 εκατομμύρια.

Μιλώντας το φθινόπωρο που μας πέρασε στο βρετανικό Metal Hammer, o Tobias Forge αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν είχε πάρει ιδέα για την ξαφνική επιτυχία του τραγουδιού και πως η κόρη του ήταν αυτή που το ανακάλυψε, φυσικά στο tiktok, όπου πάνω από 500.000 βίντεο το χρησιμοποιούσαν ως soundtrack. H επιτυχία προφανώς και δεν ήταν σχεδιασμένη και  στην δισκογραφική εταιρεία υπήρχε η ίδια έκπληξη. «Μακάρι να το είχαμε καταφέρει εμείς για εσένα, αλλά δεν το κάναμε εμείς» του είχαν πει χαρακτηριστικά.

Ο Forge δεν πετάει στα σύννεφα και ξέρει ότι οι αριθμοί του streaming δεν αποτελούν απαραίτητα αντανάκλαση των πραγματικών οπαδών της μπάντας. «Ήρθαν όμως τόσοι πολλοί άνθρωποι σε εμάς και κάποιοι από αυτούς έμειναν και ανακάλυψαν και όλα τα υπόλοιπα τραγούδια μας. Πάντα χρειάζεσαι περισσότερους ανθρώπους».

Το Mary on a Cross θα είναι ένα από τα τραγούδια που θα ακούσουμε από τους Ghost στην επιστροφή τους στην Ελλάδα για το AthensRocks στις 25 Ιουνίου.



Το νέο άλμπουμ των Avenged Sevenfold είναι όντως θεοπάλαβο

Αφήστε το νέο άλμπουμ των Foo Fighters να σας διαλύσει την ψυχή

Φόρεσε περικεφαλαία στο Alexander the Great o Dickinson

Σχεδόν 30 χρόνια μετά το Load των Metallica διχάζει πολύ λιγότερο


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ