Master of Puppets: Όλα όσα κατάφερε στα charts λόγω Stranger Things
Music

Master of Puppets: Όλα όσα κατάφερε στα charts λόγω Stranger Things

H χρησιμοποίηση του Master of Puppets σε μία από τις καλύτερες σκηνές του φινάλε του Stranger Things ήταν σίγουρο ότι θα συζητηθεί, αλλά κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η επιτυχία του θα μπορούσε να κοντράρει αυτή της Kate Bush με το Running Up That Hill, μέσα από την ίδια σειρά λίγες εβδομάδες πριν.

Το ένα είναι pop τραγούδι (από τα καλύτερα της εποχής του) με εύκολη πρόσβαση στο ραδιόφωνο και στα… αυτιά γενικότερα και το άλλο είναι αυτό που χαρακτηρίζει ίσως περισσότερο από κάθε άλλο, το metal της δεκαετίας του ’80.

Κι όμως, το Master of Puppets κατάφερε να φτάσει μέχρι το νούμερο 40 στο Hot 100 του Billboard, ένα chart που ειδικά την τελευταία δεκαετία είναι απλησίαστο για rock και metal μπάντες γενικότερα. Στο chart με τα άλμπουμ μπορεί να δεις μερικές φορές τέτοιες μπάντες, πολύ πιο σπάνια πλέον, αλλά στα single με τίποτα. Η πρόσφατη περίπτωση τραγουδιού που έφτασε σχεδόν τόσο ψηλά (42), ήταν το Sound of Silence των Disturbed που είναι όμως μπαλάντα αλλά και διασκευή θρυλικού τραγουδιού. Καμία σχέση με το Master of Puppets δηλαδή.

Η τελευταία φορά που οι Metallica είχαν καταφέρει να μπουν στο chart, ήταν την εποχή του Death Magnetic με τα single από εκείνο το άλμπουμ που έπαιρναν ώθηση από τις πωλήσεις της δουλειάς. Και είναι αυτό που λέγαμε πιο πάνω. Μία εντελώς διαφορετική εποχή -πριν το streaming- και καμιά φορά τέτοια τραγούδια έκαναν μια βόλτα από το chart.

Και αν νομίζετε (και λογικό να το νομίζετε) ότι η μεγαλύτερη επιτυχία που είχε η μπάντα στο Hot 100 ήταν με κάποιο από τα τραγούδια του Black Album, τότε πέσατε έξω.  Το Enter Sandman είχε πάει μέχρι το νούμερο 16, τα Nothing Else Matters και Unforgiven στο 34 και 35 αντίστοιχα, ενώ το Sad But True είχε πάει στο νούμερο 99.

Το μοναδικό τραγούδι των Metallica που είχε φτάσει μέχρι το top 10 ήταν το… Until it Sleeps στο νούμερο 10. Και αν σε πρώτη όψη φαίνεται παράξενο, δεν είναι και τόσο. Το τραγούδι αποτέλεσε πίσω στο 1996 την επιστροφή της μπάντας μετά την τεράστια επιτυχία του Black Album και όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον του κοινού ήταν στα ύψη.

Πάμε όμως ξανά πίσω στο Master of Puppets. Το τραγούδι που είπαμε ότι πήγε στο νούμερο 40, ήταν η πρώτη φορά που μπήκε στο chart αφού την εποχή της κυκλοφορίας του οι Metallica παρέμεναν ακόμα σε πιο metal στεγανά και χρειάστηκε να έρθει το One δύο χρόνια αργότερα για τους γνωρίσει σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Το Master of Puppets, ανέβηκε στο νούμερο 47 στο αντίστοιχο chart της Αγγλίας και αυτή την εβδομάδα αναμένεται να πάει τουλάχιστον 25 θέσεις πιο ψηλά. Στo παγκόσμιο chart του spotify το βρίσκουμε στο νούμερο 22, στο apple music στο 32 και στο chart του itunes στο νούμερο 3.

Όλα αυτά φυσικά λόγω της σκηνής με τον fan favorite χαρακτήρα, Eddie Munson, που δίνει την πιο… metal παράσταση όλων των εποχών, στην κορυφή του τροχόσπιτου μέσα στο Upside Down.


Iron Maiden: Τι ώρα ανεβαίνουν στη σκηνή του ΟΑΚΑ

Οι Prodigy επέστρεψαν στη σκηνή με laser-tribute στον Keith Flint

Rage Against the Machine: Σκηνές από τη σαρωτική επιστροφή τους

Οι Slipknot στο Roxx: Όλα όσα μάθαμε για το νέο άλμπουμ


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ