Καταστράφηκε από φωτιά το ιστορικό δισκάδικο του νορβηγικού black metal
Music

Καταστράφηκε από φωτιά το ιστορικό δισκάδικο του νορβηγικού black metal

Σχεδόν ολική ήταν η καταστροφή στο δισκάδικο της Neseblod Records, στη Noρβηγία μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο υπόγειο και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το μαγαζί. Ο χώρος φυσικά, είναι για πάντα συνδεδεμένος με τη γέννηση του νορβηγικού black metal, αφού στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ήταν το μέρος που ο Euronymus ξεκίνησε το black circle και το δισκάδικο Helvete.

Ο χώρος άρχισε να τραβάει τα βλέμματα του Τύπου και της αστυνομίας, έτσι ο Euronymous έκλεισε το μαγαζί στις αρχές του 1993. Άνοιξε ξανά αργότερα με τη νέα ονομασία και πολλοί το θεωρούσαν ένα μουσείο του Black Metal.

«Δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί», δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της Neseblod Records, Grethe Neseblod σε τοπικό site λίγο μετά τη φωτιά. «Στέκομαι έξω τώρα και δεν μπορώ να μπω στο δωμάτιο, το οποίο έχει πολύ καπνό. Επομένως, δεν έχω ιδέα για το μέγεθος της ζημιάς».

«Πολλά από τα αντικείμενα που έχουμε εκτίθενται μόνο και δεν είναι προς πώληση», πρόσθεσε ο συνιδιοκτήτης. «Είναι ένας χώρος που μοιάζει με μουσείο ταυτόχρονα με ένα δισκοπωλείο. Έχουμε δίσκους, κασέτες και γράμματα ανταλλαγής κασετών που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν  από τους οπαδούς του metal».

Όπως αποδείχθηκε η ζημιά είναι τεράστια και έχει ξεκινήσει ήδη μία σελίδα στο GoFundMe για να συγκεντρωθούν χρήματα που θα διατεθούν για την αποκατάσταση του χώρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.