O Jim Root δεν είναι ικανοποιημένος με το νέο άλμπουμ των Slipknot
Music

O Jim Root δεν είναι ικανοποιημένος με το νέο άλμπουμ των Slipknot

Η αλήθεια είναι ότι δηλώσεις σαν αυτές που έκανε ο Jim Root για το νέο άλμπουμ των Slipknot, δεν θυμόμαστε να έχουμε ξαναδιαβάσει για άλμπουμ μεγάλου συγκροτήματος, πριν αυτό κυκλοφορήσει. Μετά από καιρό, ναι, σίγουρα το έχουμε ξαναδεί. Αλλά όχι λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία.

Ο κιθαρίστας των Slipknot, μιλώντας στο music radar, λέει αρχικά ότι κατά τη γνώμη του δεν εκμεταλλεύτηκαν όσο θα έπρεπε τον παραγωγό του άλμπουμ:  «Αισθάνομαι ότι δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για τον Joe Barresi και και δεν τον χρησιμοποιήσαμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Δεν κάναμε pre-production. Ουσιαστικά φτιάξαμε αυτόν τον δίσκο στο στούντιο, και αυτό οφείλεται στον covid που μας κράτησε χωρισμένους. Αυτές οι συνθήκες μας οδήγησαν στο να κάνουμε τον δίσκο με τον τρόπο που έγινε».

Η δουλειά για το The End, So Far έγινε ταυτόχρονα με την καραντίνα και μπορεί η εντύπωση που υπήρχε να ήταν ότι δουλεύουν χαλαρά, αλλά τελικά τα πράγματα δεν ήταν έτσι, σύμφωνα με τον Jim Root.

«Με το μυαλό μου σε αυτές τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, δεν είχα πολύ δημιουργική συμβολή στο άλμπουμ. Ένιωσα ότι έπρεπε βιαστικά να βρω ιδέες για την κάθε σύνθεση. Δεν είχαμε κάνει πρόβες ως μπάντα. Δεν μπήκαμε στο στούντιο ξέροντας τα τραγούδια από την αρχή μέχρι το τέλος και αυτό επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Μας έβγαλε εκτός χρονοδιαγράμματος. Μπήκαμε σε μία διαδικασία, όχι διαφωνιών ή τσακωμών, αλλά να προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο προσέγγισης σε αυτή την κατάσταση που είχαμε μπει. 

Και συνεχίζει μιλώντας για την πίεση που υπήρχε:

«Μπορείς να κάνεις ένα σχέδιο και μπορείς να σχεδιάσεις όσο θέλεις, αλλά το μεγάλο ρολόι πάνω από το κεφάλι σου, το μπάτζετ από την εταιρεία, και όλα αυτά, το στούντιο στο οποίο ήμασταν και ο προγραμματισμός, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ήταν εναντίον μας στο να κάνουμε αυτόν τον δίσκο που εκπλήσσομαι που καταφέραμε να τον ολοκληρώσουμε».

Όπως μας είχε πει εδώ στο Roxx το καλοκαίρι που μας πέρασε o Jay Weinberg, το συγκρότημα είχε παραδώσει το άλμπουμ εδώ και περίπου έναν χρόνο, όμως η κυκλοφορία καθυστέρησε πολύ.

«Και μετά πήρε τόσο χρόνο για να κυκλοφορήσει σε σχέση με το πόσο κάναμε να το ηχογραφήσουμε. Και σκέφτεσαι ότι αφού ήθελε τόσο χρόνο για να βγει στην αγορά, τότε ίσως έπρεπε να δουλέψουμε περισσότερο στο γ@μημένο pre-production και να βγάλουμε κατά τη γνώμη μου ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο δεν λέω ότι είμαστε απογοητευμένοι με την κυκλοφορία, εδώ είμαστε αυτή τη στιγμή. Αυτό μπορέσαμε να κάνουμε με τις συνθήκες και τα όσα έπρεπε να γίνουν» λέει ο Jim Root και καταλήγει αφήνοντας να εννοηθεί ότι και ο Clown συμμερίζεται αυτή την άποψη.

«Είναι όπως στις ταινίες. Οι σκηνοθέτες λένε ότι δεν τελειώνουν μία ταινία, απλά την εγκαταλείπουν. Νιώθω περισσότερο από κάθε  άλλη φορά, ότι με αυτό τον δίσκο έπρεπε να τον εγκαταλείψουμε και να πάμε παρακάτω. Και ο Shawn έλεγε, ‘Δεν είναι δίσκος. Δεν είναι δίσκος των Slipknot. Ακόμα περιοδεύουμε για το We Are Not our Kind και ορίστε και μερικά τραγούδια’. Μπορείς να το πεις αυτό αλλά βγάζουμε έναν γ@μημένο δίσκο και για τους οπαδούς μας είναι ένας δίσκος των Slipknot». 

Το The End, So Far κυκλοφορεί επίσημα στις 30 Σεπτεμβρίου. Είναι είναι το τελευταίο τους με τη Roadrunner κάτι που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα δεν θα έχουν τέτοια προβλήματα αφού αναμένεται να χειρίζονται μόνοι τους τις κυκλοφορίες.


To πρώτο trailer για το The Last of Us του HBO

Ποιος ήταν ο μυστήριος χαρακτήρας που είδαμε στο Rings of Power;

O Bruce Dickinson τράβηξε από τα μαλλιά οπαδό

Το πρώτο teaser για την τρίτη σεζόν του Mandalorian


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: