Imagine Dragons: Η μεγαλύτερη από τις... τεράστιες επιτυχίες τους
Music

Imagine Dragons: Η μεγαλύτερη από τις… τεράστιες επιτυχίες τους

Όταν η κουβέντα στη μουσική βιομηχανία γίνεται για καλλιτέχνες που κυριαρχούν στο streaming, τα πρώτα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι είναι ο Ed Sheeran, ο Weeknd, ο Post Malone αλλά και ένα συγκρότημα που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. Ναι, είναι οι Imagine Dragons.

Το συγκρότημα που καθόρισε όσο κανένα άλλο τον εμπορικό ήχο της προηγούμενης δεκαετίας, προκαλώντας μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που προσεγγίζουν τη μουσική τους πολλά μεγάλα ονόματα της rock σκηνής, αφού προσπάθησαν να ακολουθήσουν τον δρόμο αυτής της επιτυχίας.

Και όταν λέμε επιτυχία, δεν εννοούμε ένα-δύο hit που ακούστηκαν πολύ, μία συγκεκριμένη εποχή, αλλά για τραγούδια που έχουν δεκάδες εκατομμύρια streams στο spotify μέχρι και σήμερα, γεμίζοντας τις δημοφιλέστερες λίστες.

Με οκτώ τραγούδια να έχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο streams, η μεγαλύτερη επιτυχία τους δεν είναι άλλη από το Believer. Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2017, ως το πρώτο single από το Evolve και ενώ από την πρώτη στιγμή έπαιζε παντού, απογειώθηκε ακόμα περισσότερο όταν χρησιμοποιήθηκε στο φινάλε της πρώτης σεζόν του Riverdale.

«Αυτό το τραγούδι εξηγεί τη συνειδητοποίησή μου ότι ο συναισθηματικός πόνος που αντιμετώπισα τα τελευταία χρόνια με βοήθησε να προχωρήσω σε αυτόν τον πιο υγιή ψυχικό χώρο – ότι οι αντιξοότητες είναι πραγματικά αυτό που σε βοηθά να πιστέψεις στον εαυτό σου» είχε δηλώσει την εποχή της που κυκλοφόρησε το τραγούδι ο  Dan Reynolds.

O τραγουδιστής των Imagine Dragons έγραψε το Believer μαζί με τον Justin Tranter που βρίσκεται πίσω από μεγάλες pop επιτυχίες των Hailee Steinfeld (“Love Myself”), Justin Bieber (“Sorry”) και Selena Gomez (“Good For You”). Ήταν ένα από τα τέσσερα κομμάτια του Evolve που έγραψαν μαζί.

Για αυτή την πολύ επιτυχημένη όπως αποδείχθηκε συνεργασία ο Reynolds είχε δηλώσει στο Billboard: «Ο Justin Tranter είναι καταπληκτικός. Η σύζυγός μου, Aja Volkman, τραγουδά για ένα συγκρότημα που ονομάζεται Nico Vega που συνήθιζε να περιοδεύει με το συγκρότημα του Justin Semi Precious Weapons, οπότε ήμασταν φίλοι μαζί του στην αρχή. Δεν είχα γράψει ποτέ πριν με κάποιον άλλον, οπότε είχα κάποιο άγχος γι’ αυτό. Ο Justin είχε σεβασμό. Μπήκαμε στο δωμάτιο και του είπα ότι ήταν σημαντικό για μένα να γράψω όλους τους στίχους μου, και ήταν πολύ ενθουσιασμένος με αυτό. Είναι μια μελωδική ιδιοφυΐα. Είναι απλά ένας υπέροχος άνθρωπος. Λατρεύω τον Τζάστιν και τον θεωρώ έναν από τους πιο αγαπημένους μου φίλους».

To Believer βρίσκεται στην ένατη θέση της λίστας με τα περισσότερα streams στο Spotify με 2,6 δισεκατομμύρια, ενώ σε παρόμοιους αριθμούς κινείται και το βίντεο αφού στο youtube πλησιάζει τα 2,5 δισεκατομμύρια. Φυσικά θα το ακούσουμε στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν οι Imagine Dragons θα εμφανιστούν στην Αθήνα για πρώτη φορά.


Τα 15 αγαπημένα μας άλμπουμ για το 2023 (μέχρι τώρα)

Οι καλύτερες σειρές των τελευταίων 25 χρόνων

Οι καλύτερες ταινίες των τελευταίων 25 χρόνων

Δέκα συγκροτήματα που ΠΡΕΠΕΙ να δούμε στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ