Γιατί κάποιοι από τους διαλόγους του Oppenheimer δεν ακούγονται καθαρά;
Music

Γιατί κάποιοι από τους διαλόγους του Oppenheimer δεν ακούγονται καθαρά;

Ο Κρίστοφερ Νόλαν σε συνέντευξη του, εξήγησε τους λόγους πίσω από τη δυσκολία που διατυπώνουν κάποιοι θεατές στο να ακούσουν καθαρά τους διαλόγους στο Oppenheimer.  Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κίλιαν Μέρφι στο ρόλο του Robert J. Oppenheimer – ο Αμερικανός φυσικός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της ατομικής βόμβας – έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές και έγινε μεγάλη επιτυχία στο box office, αλλά ορισμένοι θεατές έχουν κάνει παράπονα για την ποιότητα του ήχου.

To θέμα εντοπίζεται στις ειδικές κάμερες για IMAX που χρησιμοποιεί στα γυρίσματα ο σκηνοθέτης και δεν διαθέτουν τον απαραίτητο μηχανισμό για τον περιορισμό του θορύβου. «Υπάρχουν ορισμένες μηχανικές βελτιώσεις», είπε ο Νόλαν στη συνέντευξη του στο insider.

«Η IMAX κατασκευάζει νέες κάμερες αυτή τη στιγμή που θα είναι ακόμα πιο αθόρυβες. Αλλά η πραγματική καινοτομία είναι στην τεχνολογία λογισμικού που θα μας επιτρέπει να φιλτράρουμε τον θόρυβο της κάμερας. Αυτό έχει βελτιωθεί πολύ στα περίπου 15 χρόνια που χρησιμοποιώ αυτές τις κάμερες. Και θα μας δίνει τη δυνατότητα να γυρίσουμε ακόμα πιο εύκολα μικρές και κοντινές σκηνές».

Ο βασικός λόγος όμως που οι διάλογοι σε κάποια σημεία δεν ακούγονται και τόσο καθαρά, είναι ότι στον σκηνοθέτης δεν αρέσει να βάζει τους ηθοποιούς τους να ηχογραφούν ξανά μέρη των διαλόγων και κρατάει πάντα την αρχική τους ερμηνεία.

«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ την ερμηνεία που δόθηκε τη συγκεκριμένη στιγμή από το να την ηχογραφήσει ο ηθοποιός αργότερα. Που είναι μια καλλιτεχνική επιλογή με την οποία κάποιοι διαφωνούν και αυτό είναι δικαίωμά τους» κατέληξε.

Το Oppenheimer γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία στο box office και θα έρθει επιτέλους και στην Ελλάδα στις 24 Αυγούστου.


Τα 15 αγαπημένα μας άλμπουμ για το 2023 (μέχρι τώρα)

Οι καλύτερες σειρές των τελευταίων 25 χρόνων

Οι καλύτερες ταινίες των τελευταίων 25 χρόνων

Δέκα συγκροτήματα που ΠΡΕΠΕΙ να δούμε στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ