Γιατί οι Bring me the Horizon σταμάτησαν να σκέφτονται αν μπορεί κάτι heavy να ακουστεί στο ραδιόφωνο
Music

Γιατί οι Bring me the Horizon σταμάτησαν να σκέφτονται αν μπορεί κάτι heavy να ακουστεί στο ραδιόφωνο

To δεκαήμερο που πέρασε ήταν πολύ γεμάτο για τους Bring me the Horizon, αφού έδωσαν στη δημοσιότητα χωρίς προειδοποίηση ένα νέο τραγούδι (Amen), ήταν οι headliners της δεύτερης ημέρας του Download Festival, ενώ ανακοίνωσαν επιτέλους και την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους στη σειρά του Survival Horror, που έρχεται στις 15 Σεπτεμβρίου.

Τα πράγματα τα τελευταία χρόνια δεν εξελίχθηκαν ακριβώς όπως τα είχε προγραμματίσει το συγκρότημα, αφού το αρχικό πλάνο που ανακοινώθηκε το καλοκαίρι του 2020, έλεγε ότι θα κυκλοφορήσουν τέσσερα EP με διαφορετικό ήχο το κάθε ένα, μέσα σε έναν χρόνο. Τελικά το μόνο που έχουμε δει μέχρι σήμερα, είναι το Survival Horror που συμπληρώνει τρία χρόνια ζωής σε λίγους μήνες, αλλά η καθυστέρηση δικαιολογείται.

Η επιτυχία του Survival Horror ήταν τεράστια, το συγκρότημα περιοδεύει, ασταμάτητα και στο μεταξύ φαίνεται πως το πλάνο για τον ήχο, έχει πάρει διαφορετική μορφή. Το δείχνει αυτό και το νέο single, που αποτελεί μία από τις πιο heavy στιγμές τους τα τελευταία δέκα χρόνια και θα είναι μέρος του άλμπουμ που θα είχε υποτίθεται μία πιο emo και hyper-pop προσέγγιση. Ο Oli Sykes λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Download, μίλησε στο NME, για τη νέα δουλειά, ενώ το συγκρότημα αποφεύγει πλέον να το χαρακτηρίσει EP.

«Δεν θα έλεγα ότι είναι ένα hyper-pop άλμπουμ, αλλά σίγουρα έχω εμπνευστεί από αυτόν τον κόσμο. Θαυμάζω πόσο αντιπαθητική, trashy και in your face είναι αυτή η μουσική, κάτι που με τράβηξε όταν άρχισα να ασχολούμαι με το emo, το hardcore και το screamo. Δεν είναι ότι χάσαμε αυτό το στοιχείο στη μουσική μας, αλλά καθώς γίνεσαι μεγαλύτερο συγκρότημα, τα πράγματα γίνονται πιο γυαλισμένα. Θέλω να πάω στην αντίθετη μεριά. Ας είμαστε ασυγκράτητοι και ας σταματήσουμε να προσπαθούμε να λειάνουμε τις άκρες».

Υπήρχε μία εποχή που οι Bring me the Horizon επιχείρησαν εσκεμμένα να απομακρυνθούν από τη rock και metal σκήνη. Ήταν η εποχή που έφτιαχναν το amo, αλλά πλέον έχουν αλλάξει τρόπο σκέψης και βλέπουν ότι υπάρχει μέλλον και στον ευρύτερο χώρο του rock.

«Δεν υπάρχει η ανάγκη να μην βάλουμε brutal φωνητικά για να ακουστεί το τραγούδι στο ραδιόφωνο αυτή τη φορά. Προσπαθούμε να συνδεθούμε με αυτή την εποχή, που δεν υπήρχε καν στο μυαλό μας η πιθανότητα να γίνουμε ένα δημοφιλές και μεγάλο συγκρότημα. Τότε σκεφτόμασταν απλά τι μας αρέσει να κάνουμε, αυτός είναι ο στόχος μας και τώρα» λέει ο frontman της μπάντας που είναι απόλυτα υπεύθυνος για το ηχητική (μαζί με τον Jordan Fish), αλλά και την οπτική κατεύθυνση της μπάντας.

Όσο για τους λόγους που έχουν φέρει αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία του νέου άλμπουμ, ο Sykes το αποδίδει κυρίως στην ανάγκη να τελειοποιήσουν το κάθε τραγούδι ξεχωριστά. Το Amen για παράδειγμά, ήταν όπως λέει σχεδόν έτοιμο από τον Αύγουστο της προηγούμενης χρονιάς, αλλά ένιωσαν ότι έφτασε στην τελική του μορφή, μόλις μία εβδομάδα πριν το κυκλοφορήσουν.



«Προσπαθούμε πάντα να φέρουμε ένα τραγούδι στο επόμενο επίπεδο. Ακόμα και αν έχει νοσταλγική προσέγγιση θέλουμε να κάνουμε κάτι που δεν έχουμε κάνει ξανά. Όσο μεγαλώνεις γίνεται όλο και πιο δύσκολο να σκεφτείς κάτι καινούργιο, αλλά είναι σημαντικό για εμάς γιατί αν κυκλοφορήσουμε ένα τραγούδι και το παίξουμε ζωντανά θα πάρει τη θέση κάποιου άλλου που ο κόσμος θα ήθελε να ακούσει. Κάθε τραγούδι πρέπει να δικαιολογεί την ύπαρξη του και πρέπει να είναι καλό. Πρέπει να φέρνει κάτι καινούργιο, για αυτό και η διαδικασία του νέου άλμπουμ είναι τόσο αργή».

Ο Sykes λέει ότι ο νέος δίσκος φαντάζεται έναν κόσμο όπου η ανθρωπότητα να αναγκάζεται να ζει σε «κέντρα απεξάρτησης» όπου εκεί μοιράζονται τις ιστορίες τους για το τι έκαναν στον πλανήτη.

«Αυτό είναι φυσικά μια αναφορά στον καιρό που πέρασα στην απεξάρτηση να παλεύω με τον εθισμό και να προσπαθώ βγάλω στην επιφάνεια όλα μου τα προβλήματα». Ο τραγουδιστής πέρασε ξανά ένα διάστημα καταχρήσεων στη διάρκεια της καραντίνας, πολλά χρόνια μετά τα προβλήματα που είχε με τον εθισμό στην κεταμίνη λίγο πριν κυκλοφορήσουν το «Sempiternal».

«Προσπαθώ να κάνω κάθε τραγούδι για μένα και ένα ευρύτερο θέμα ταυτόχρονα. Δεν θέλω να αποκαλύψω πολλά, αλλά το πρώτο τραγούδι για το άλμπουμ ολοκληρώθηκε και είναι σχεδόν σαν μια συνάντηση AA, όπου όλοι μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας για τις ενοχές μας και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε μαζί».

Το Post Human: NeX GEn κυκλοφορεί ψηφιακά στις 15 Σεπτεμβρίου και σε φυσική μορφή στις αρχές του 2024. 



Το αθηναϊκό κοινό ξελαρυγγιάστηκε με Barlow στα I Died for You και Melancholy

Τι συνέβη με τις πωλήσεις των Avenged Sevenfold

Η δεύτερη μέρα του Download Festival έδειξε ότι υπάρχει ζωή και μετά τους Metallica

Τεράστιες καθυστερήσεις για Avengers, Avatar και Star Wars


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ