Ο Joey δεν είναι πια εδώ: Δύο χρόνια από τον θάνατο του Joey Jordison
Music

Ο Joey δεν είναι πια εδώ: Δύο χρόνια από τον θάνατο του Joey Jordison

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, ο Joey Jordison, μία από τις κορυφαίες μορφές του μοντέρνου metal και ιδρυτικό μέλος των Slipknot. O Joey άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ κοιμόταν, σε ηλικία 46 ετών.

«Η τέχνη, το ταλέντο και το πνεύμα του Joey δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν ή να περιοριστούν. Η επίδραση του Joey στους Slipknot, στις ζωές μας και στην μουσική που αγαπούσε δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχαμε. Θρηνούμε την απώλεια του μαζί με ολόκληρη την οικογένεια των Slipknot. Σε αγαπάμε Joey» ανέφερε η ανακοίνωση των Slipknot δύο ημέρες μετά τον θάνατο του. 

O Joey, έπαιξε ντραμς σε όλα τα άλμπουμ των Slipknot, μέχρι το All Hope is Gone και βοήθησε τα μέγιστα στη γιγάντωση της μπάντας. Είχε καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση του ήχου τους, ενώ ήταν από τους βασικούς συνθέτες και συνυπέγραψε τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τεσσάρων πρώτων άλμπουμ τους.

O Jordison αποχώρησε κάτω από περίεργες συνθήκες τον Δεκέμβριο του 2013. Το συγκρότημα έκανε λόγο για οικειοθελή αποχώρηση, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι δεν ήταν δική του απόφαση να φύγει.

Το 2016 είχε μιλήσει αναλυτικά για τις τελευταίες του ημέρες στoυς Slipknot: «Προς το τέλος της καριέρας μου στους Slipknot ανακάλυψα ότι πάσχω από μία φρικτή ασθένεια που ονομάζεται εγκάρσια μυελίτιδα. Έχασα τα πόδια μου. Δεν μπορούσα να παίξω πια. Ήταν μια περίπτωση πολλαπλής σκλήρωσης την οποία δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Πίεσα τον εαυτό μου για να σηκωθώ ξανά. Να μπω στο γυμναστήριο να κάνω φυσικοθεραπεία και να νικήσω αυτή τη μαλακία. Και αν μπόρεσα να το κάνω εγώ τότε μπορεί να το κάνει ο καθένας. Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανα στη ζωή μου».

Ο Joey Jordison είχε έρθει στην Ελλάδα με τους Slipknot το 2005, το 2009 αλλά και το 2011 στη πρώτη συναυλία της μπάντας μετά τον θάνατο του Paul Gray.


Τα 15 αγαπημένα μας άλμπουμ για το 2023 (μέχρι τώρα)

Οι καλύτερες σειρές των τελευταίων 25 χρόνων

Οι καλύτερες ταινίες των τελευταίων 25 χρόνων

Δέκα συγκροτήματα που ΠΡΕΠΕΙ να δούμε στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ