Έγραψαν ιστορία οι Gojira: Έγιναν η πρώτη metal μπάντα που έπαιξε σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
Music

Έγραψαν ιστορία οι Gojira: Έγιναν η πρώτη metal μπάντα που έπαιξε σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων

Μία ιστορική στιγμή για τον extreme ήχο γενικότερα ζήσαμε το βράδυ της Παρασκευής, αφού οι Gojira έγιναν η πρώτη metal μπάντα που παίζει σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων. Φυσικά η Γαλλία είναι η πατρίδα τους, όμως και πάλι μιλάμε για τεράστια υπόθεση.

Το συγκρότημα εμφανίστηκε μαζί με την τραγουδίστρια της όπερας, Marina Viotti, παρουσία 300.000 θεατών, ενώ τηλεοπτικά η εικόνα πήγε σε εκατοντάδες εκατομμύρια σπίτια παγκοσμίως.

Το τραγούδι που έπαιξαν ήταν μία διασκευή του Ça Ira, ενός εμβληματικού τραγουδιού της γαλλικής επανάστασης που ακούστηκε για πρώτη φορά το 1790. Όλα θα πάνε καλά είναι ο τίτλος και το βασικό μοτίβο του ρεφρέν. «Όλα θα πάνε καλά, θα κρεμάσουμε τους αριστοκράτες».

Η εμφάνιση τους πραγματοποιήθηκε από τα παράθυρα του Κονσιερζερί, όπου είχε φυλακιστεί μαζί μ χιλιάδες άλλους κρατούμενους η Μαρία Αντουανέτα.

Το εναρκτήριο πλάνο μάλιστα ήταν μία αναπαράσταση του αποκεφαλισμού της. Είναι σίγουρα μία στιγμή που θα γραφτεί με χρυσά γραμματα στην ιστορία αυτής της μουσικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: