Αυτή είναι η περίοδος που θα εξελίσσεται η νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
Movies

Αυτή είναι η περίοδος που θα εξελίσσεται η νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

To μεσημέρι της Πέμπτης είχαμε την επίσημη ανακοίνωση που ενθουσίασε τους φανατικούς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Ο Πίτερ Τζάκσον, μαζί με την Φίλιπα Βόγιενς και την Φραν Γουόλς, επιστρέφουν στη Μέση Γη για δύο ταινίες. Και μάλιστα ξέρουμε ήδη ότι η πρώτη θα κυκλοφορήσει το 2026.

Θα τη σκηνοθετήσει ο Άντι Σέρκις που υποδύθηκε το Γκόλουμ στην αρχική τριλογία και ο (προσωρινός) τίτλος της είναι The Hunt for Gollum. Ο Σέρκις θα έχει φυσικά ρόλο, αλλά περισσότερες πληροφορίες δεν ανακοινώθηκαν. Έτσι αναγκαστήκαμε να ψάξουμε. Και το κάναμε.

Ο τίτλος που έχει δοθεί προς τον παρόν στην ταινία, χτυπάει καμπανάκια από το παρελθόν, αφού πριν από 15 χρόνια κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο youtube μία μίνι-ταινία διάρκειας 39 λεπτών με αυτόν ακριβώς τον τίτλο.

Το πρότζεκτ δεν είναι επίσημο, αλλά είναι τρομερά καλογυρισμένο, ενώ παρά το γεγονός ότι η γενική πλοκή στηρίζεται στα παραρτήματα του Τόλκιν, από το Return of the King, οι λεπτομέρειες ανήκουν στους δημιουργούς της μίνι-ταινίας, που έχει σχεδόν 15 εκατομμύρια views. Μπορείτε να τη δείτε εδώ.

O τίτλος που έδωσαν στην δημοσιότητα ο Τζάκσον και η ομάδα του, προφανώς και θέλει να μας κατευθύνει προς μία συγκεκριμένη περίοδο, ενώ οι λέξεις The Hunt for Gollum χρησιμοποιούνται έτσι ακριβώς από τον Τόλκιν.

Και που αναφέρονται; Στην περίοδο αμέσως μετά το πάρτι για τα 111α γενέθλια του Μπίλμπο, όταν ο Γκάνταλφ φεύγει από το Σάιρ. Μπορεί στην ταινία η επιστροφή του να είναι άμεση, όμως στο πρώτο βιβλίο αναφέρεται ότι φεύγει και επιστρέφει αρκετές φορές μέχρι να ξεκινήσει η πορεία του Φρόντ μετά από πολλά χρόνια.

Σε ένα από αυτά τα διαστήματα της απουσίας του ζητάει για πρώτη φορά τη βοήθεια του Άραγκορν, για να εντοπίσουν το Γκόλουμ, αφού έχει αρχίσει να υποπτεύεται ότι το δαχτυλίδι που άφησε πίσω ο Μπίλμπο, είναι το ΕΝΑ δαχτυλίδι.

Πάμε όμως λίγο πιο πίσω, στην εποχή που το Γκόλουμ αρχίζει να ψάχνει τoν Μπίλμπο για να πάρει πίσω το δαχτυλίδι. Πήρε το δρόμο νότια προς τη Μόρντορ, όπου έλκονταν όλα τα κακά εκείνη την εποχή, ανακαλύπτοντας τις μυστικές σκάλες της Cirith Ungol που βρίσκονται κοντά στη Minas Morgul και επέζησε από μια συνάντηση με την γιγαντιαία αράχνη Shelob.

Συνελήφθη κατά την επιστροφή του, οδηγήθηκε στα μπουντρούμια του Barad-dûr και αναγκάστηκε να αποκαλύψει στον Sauron, κάτω από έντονα βασανιστήρια όσα ήξερε για το δαχτυλίδι. Το Γκόλουμ αφέθηκε ελεύθερο, καθώς ο Sauron είχε μάθει ό,τι χρειαζόταν από αυτόν και ένιωθε ότι θα μπορούσε να κάνει το δαχτυλίδι να εμφανιστεί.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο Γκάνταλφ και ο Άραγκορν, συνεχίζουν το κυνήγι του Γκόλουμ κατά διαστήματα αναζητώντας στις κοιλάδες του Anduin, στο Mirkwood, στο Rhovanion αλλά μέχρι και τα όρια της Μόρντορ.

Το Γκόλουμ πέφτει τελικά στα χέρια του Άραγκορν, στους νεκρούς βάλτους και στη συνέχεια ανακρίθηκε από τον Γκάνταλφ, ο οποίος το έδωσε στη φροντίδα των Ξωτικών Σίλβαν που ζούσαν στο βασίλειο του Θραντούιλ στο Μίρκγουντ. Με τη βοήθεια των Orcs το Γκόλουμ τελικά ξέφυγε και ξεκίνησε να ψάχνει για το Shire.

Αυτά είναι όλα όσα αναφέρει ο Τόλκιν, στα παραρτήματα του Return of the King και το σημαντικότερο που κρατάμε είναι η εμπλοκή στην ιστορία του Γκάνταλφ και του Άραγκορν. Μπορεί να σημαίνει αυτό ότι θα δούμε την επιστροφή του Ian McKellen, που κλείνει σε λίγες ημέρες τα 85 του χρόνια;

Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αν θυμηθούμε ότι ο Κρίστοφερ Λι ήταν πάνω από 90 χρονών, στα γυρίσματα της τελευταίας ταινία του Hobbit. Για τον Βίγκο Μόρτενσεν, τα πράγματα ίσως να είναι πιο δύσκολα, αφού είναι πλέον 65 ετών και η περίοδος που καλύπτει η ταινία, είναι αντίστοιχη με το Fellowship of the Ring και στα γυρίσματα της τότε ήταν σαραντάρης.

Προς το παρόν μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για τους ρόλους, αφού αν το ανοίξουμε ακόμα περισσότερο, θα μπορούσαμε να φανταστούμε τον Γκάνταλφ να πηγαινοέρχεται στο Σάιρ και να συναντά τον Φρόντο, με τον Ελάιτζα Γουντ ,παρά τα 43 του χρόνια να περνάει εύκολα για πιτσιρικάς.

Πάντως η περίοδος που θα εξελίσσονται τα γεγονότα μοιάζει να είναι βέβαιη με βάση τον προσωρινό τίτλο, έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να περιμένουμε. Η ανακοίνωση τονίζει ότι η συγγραφή του σεναρίου, βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, έτσι αν ποντάραμε στο διάστημα κυκλοφορίας το 2026, θα λέγαμε σίγουρα την περίοδο των Χριστουγέννων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.