Έφυγε από τη ζωή ο Carl Weathers, ο θρυλικός Apollo του Rocky
Movies

Έφυγε από τη ζωή ο Carl Weathers, ο θρυλικός Apollo του Rocky

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών, άφησε ο Carl Weathers, που έγραψε κινηματογραφική ιστορία, με το ρόλο του Apollo στις τέσσερις πρώτες ταινίες του Rocky.

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Carl Weathers. Πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024. Ο Carl ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έζησε μια εκπληκτική ζωή. Μέσα από τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις τέχνες και τον αθλητισμό, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του και αναγνωρίζεται παγκοσμίως από πολλές γενιές. Ήταν ένας αγαπημένος αδελφός, πατέρας, παππούς, σύντροφος και φίλος» ανέφερε στην ανακοίνωση της η οικογένεια του.

Είχε μια μεγάλη καριέρα, με δεκάδες ταινίες όπως τα Predator και Happy Gilmore, ενώ τα τελευταία χρόνια τον βλέπαμε στο Mandalorian του Star Wars.

Γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1948 στη Νέα Ορλεάνη της πολιτείας της Λουιζιάνας των ΗΠΑ. Πριν την καριέρα του ως ηθοποιός είχε επιτυχίες ως αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου στους Oakland Raiders. Από το 1971 μέχρι το 1973 έπαιξε για τους B.C. Lions στο καναδικό πρωτάθλημα. Το 1974 τερμάτισε την καριέρα του ως αθλητής και άρχισε να παίζει μικρούς ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως το Friday Foster (1975).

Έγινε διάσημος με τον ρόλο του Apollo Creed στην ταινία Rocky (1976), τον οποίο έπαιξε μέχρι και στην τέταρτη ταινία της σειράς. Μια άλλη του επιτυχία αποτελεί η συμμετοχή του στην ταινία Ο Κυνηγός, όπου πρωταγωνιστεί ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο πήρε στην ταινία Action Jackson ενώ από το 1991 μέχρι το 1993, πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά Street Justice.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.