Αυτές ήταν οι απαιτήσεις του Μάικλ Τζόρνταν για τη δημιουργία του Air από τον Μπεν Άφλεκ
Movies

Αυτές ήταν οι απαιτήσεις του Μάικλ Τζόρνταν για τη δημιουργία του Air από τον Μπεν Άφλεκ

Το AIR σε σκηνοθεσία του Μπεν Άφλεκ, αποκαλύπτει την απίστευτη και επαναστατική συνεργασία ανάμεσα στον τότε πρωτάρη Μάικλ Τζόρνταν και το ανερχόμενο τμήμα μπάσκετ της Nike, το οποίο και έφερε την επανάσταση στον κόσμο των σπορ και της σύγχρονης κουλτούρας με το μπραντ του Air Jordan.

Η ιστορία καταγράφει το καθοριστικό ρίσκο που πήρε μία αντισυμβατική ομάδα κόντρα σε όλους, το ασυμβίβαστο όραμα μιας μητέρας που γνωρίζει πολύ καλά την αξία του τεράστιου ταλέντου του γιου της, και το φαινόμενο του μπάσκετ που έμελλε να γίνει το μεγαλύτερο όλων των εποχών.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 5 Απριλίου και μιλώντας σε πάνελ του SXSW, ο Μπεν Άφλεκ, αποκάλυψε τις απαιτήσεις που είχε ο Μάικλ Τζόρνταν για να δώσει την συγκατάθεση του για τη δημιουργία της ταινίας.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα με τον Μάικλ Τζόρνταν, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω αυτή την ταινία χωρίς να τον ρωτήσω τι είναι αυτό που είχε σημασία για εκείνον. Τελικά είχε αρκετά πράγματα να μοιραστεί».

Μία από τις απαιτήσεις του Τζόρνταν ήταν να εμφανιστεί στην ταινία ο Χάουαρντ Γουάιτ, αντιπρόεδρος της μάρκας Jordan και στέλεχος της Nike, ο οποίος δεν υπήρχε ως χαρακτήρας στο αρχικό σενάριο. Όταν ο Τζόρνταν το ανακάλυψε είπε στον Άφλεκ ότι ο Γουάιτ έπρεπε να είναι στην ταινία. Έτσι, ο Κρις Τάκερ επιλέχθηκε για τον ρόλο του.

«Ο Μάικλ Τζόρνταν, για όσους από εσάς δεν το γνωρίζετε, είναι ένας από τους πιο φοβιστικούς και εντυπωσιακούς ανθρώπους που θα δείτε ποτέ στη ζωή σας. Μου είπε για τον πατέρα του. Και μετά μίλησε για τη μητέρα του. Ήταν η πρώτη φορά που είδα αυτό το βλέμμα να στο πρόσωπό του. Ήταν ένα βλέμμα ευλάβειας, δέους, αγάπης και ευγνωμοσύνης και αθωότητας. Είπε, «Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί ποτέ χωρίς τη μητέρα μου».

Μετά από όσα άκουσε για την μητέρα του, ο Άφλεκ, ρώτησε τον Τζόρνταν αν είχε στο νου του κάποια ηθοποιό που θα μπορούσε να την υποδυθεί. Ο Τζόρνταν είπε κατευθείαν την Βαϊόλα Ντέιβις που τελικά δέχθηκε και πήρε το ρόλο.

Αυτό που ακολουθεί είναι το trailer της ταινίας:


O Άρχοντας των Δαχτυλιδιών επιστρέφει στους ελληνικούς κινηματογράφους

Rolling Stone: Αυτά είναι τα 100 καλύτερα heavy metal τραγούδια

Τραγούδησε το Holy Diver με χορογραφία… καράτε στο American Idol

Parkway Drive: Τα τραγούδια που μου άλλαξαν τη ζωή


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ