Μήπως εμείς που έχουμε διαβάσει τα βιβλία πιαστήκαμε λίγο μαλ*κες με το φινάλε του Game of Thrones;
Game of thrones

Μήπως εμείς που έχουμε διαβάσει τα βιβλία πιαστήκαμε λίγο μαλ*κες με το φινάλε του Game of Thrones;

Αν δεν έχετε δει το φινάλε της 4ης σεζόν του Game of Thrones καλύτερα να κλείσετε αυτή τη σελίδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILER

Γράφει ο Θανάσης Ράλλης

Είναι αλήθεια ότι είχαμε αρχίσει να γινόμαστε αλαζόνες. Και σαδιστές. Και συνήθως οι αλαζόνες και οι σαδιστές τιμωρούνται με τα ίδια τους τα όπλα. Για εμάς που έχουμε διαβάσει τα βιβλία του A Song of Ice and Fire λέω και τόσα χρόνια τα έχουμε κάνει τσουρέκια σε αυτούς που βλέπουν απλά τη σειρά.

Ναι ναι, τσουρέκια τους τα έχουμε κάνει. Με το υπεράνω ύφος μας και με τη μικρότερη από τη δική τους έκπληξη στα σημαντικά γεγονότα.

Και με τις προτροπές όταν ξέρουμε ότι θα γίνει κάτι βαρβάτο. «Δεν φαντάζεσαι τι θα γίνει σε αυτό το επεισόδιο». «Της καριόλας, της πόπης, της πόρνης».

Τέτοια λέμε και αν και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό στην πραγματικότητα εννοώ τον εαυτό μου.

Για να μην παρεξηγηθώ, έχω κάποιες αρχές στη ζωή μου. Ποτέ μην τρως το φαγητό του άλλου και ποτέ μην κάνεις spoiler για ταινίες και σειρές.

Και όσο και αν με πιέζουν κατά καιρούς ποτέ δεν υποκύπτω. Ούτε καν πριν από χρόνια όταν με πήρε η μάνα μου τηλέφωνο ένα βράδυ που έβλεπε το Seven στον ANT1, για να με ρωτήσει τι θα γίνει στο τέλος. Ήθελε να πάει για ύπνο. Εδώ το χα να της πω για το κεφάλι της Γκουίνεθ Πάλτροου αλλά κρατήθηκα.

Και στα τρία χρόνια που παίζεται το Game of Thrones είχαμε πολλές τέτοιες στιγμές εμείς των βιβλίων. Με σαρδόνια χαμόγελα στον αποκεφαλισμό του Νεντ Σταρκ, με βλέμματα αριστερά και δεξιά κατά τη διάρκεια του ματωμένου γάμου για να τσεκάρουμε αντιδράσεις και μετά να βάλουμε βιντεάκια στο youtube, με τις αντιδράσεις των ανυποψίαστων. Με το θάνατο του Τζόφρι, με τη μονομαχία του Όμπεριν με το Βουνό.

Άλλα σας τα είπα και στην αρχή, θα ερχόταν η ώρα που θα τον πίναμε.

Και τον ήπιαμε κυρίες και κύριοι.

Όσοι λοιπόν έχετε διαβάσει τα βιβλία θα ξέρετε ότι το τρίτο βιβλίο τελειώνει με μία πολύ συγκεκριμένη σκηνή, που είναι εκτός του πλαισίου που έχει τεθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μία σκηνή που αποτέλεσε το απόλυτο cliff-hanger για τους αναγνώστες.

Και έτσι αρχίσαμε τις μπηχτές. «Που να δεις τι θα γίνει στην τελευταία σκηνή του φινάλε». Ναι ναι τέτοια κάναμε και το κάναμε και εδώ στο Rock is Dead. Αν κάνετε κλικ εδώ θα δείτε την προαναγγελία του τελευταίου επεισοδίου και θα διαπιστώσετε ότι τα είχαμε τα υπονοούμενα μας, χωρίς φυσικά ούτε το παραμικρό ίχνος spoiler.

Και βλέποντας το φινάλε που ήταν αρκετά πιστό στο βιβλία, αν εξαιρέσουμε μια-δυο μικρο-αλλαγές που δεν είναι της ώρας, περιμέναμε πως και πως το τέλος. Και όταν η Άρια σάλπαρε για το Μπράαβος ήταν η ώρα για να αλλάξει η σκηνή και να πάμε στο ζουμί που θα άφηνε σαγόνια στο πάτωμα.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ

Αυτό ήταν που πήραμε ως απάντηση στην αγωνία μας. Τίτλοι τέλους. Οι δημιουργοί της σειράς αν και αφιέρωσαν δύο σεζόν στο τρίτο βιβλίο, άφησαν απ’ έξω μία συγκλονιστική αποκάλυψη.

Και η αλαζονεία μας τιμωρήθηκε σε εκείνο ακριβώς το σημείο. Και καλά μας έκαναν αν ρωτάτε τώρα την ψύχραιμη γνώμη μου. Και γιατί το λέω αυτό.

Γιατί οι επόμενες σεζόν αναμένεται να είναι το ίδιο απρόβλεπτες και για τους τηλεθεατές αλλά και για τους αναγνώστες. Η δομή του τέταρτου και του πέμπτου βιβλίου είναι τέτοια που πολλά θα μπλεχτούν μεταξύ τους, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε πάλι πράγματα που δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμα από τον George R.R. Martin όπως έγινε αρκετές φορές φέτος.

Φίλοι τηλεθεατές. Ας ενώσουμε επιτέλους τα χέρια γιατί είμαστε πλέον στο ίδιο στρατόπεδο. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Με την ίδια αγωνία θα τα βλέπουμε όλα.

Βέβαια εντάξει πάλι μια γνώση παραπάνω θα την έχουμε εμείς και θα μπορούμε να το παίζουμε λίγο έξυπνοι.

Ωπ. Αλαζονικές μαλακίες πάλι. Το κόβω.

[signoff predefined=”Facebook”][/signoff]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: