Το Athens Irish Festival επιστρέφει για τρεις ημέρες
Life

Το Athens Irish Festival επιστρέφει για τρεις ημέρες

Δελτίο Τύπου: Σας προσκαλούμε να βρεθείτε μαζί μας στις 22, 23 και 24 Ιουνίου για τρεις ημέρες γεμάτες μουσική, χορό, αφηγήσεις παραμυθιών, ποίηση, δημιουργικές δραστηριότητες, πάγκους με χειροτεχνίες και θεματικό φαγητό και ποτό. Στόχος του AIF είναι να αποτελέσει έναν χαρούμενο τόπο καλλιτεχνικής συνάντησης και αλληλεπίδρασης, να ενισχύσει το αίσθημα της κοινότητας και να αναδείξει τον ιρλανδικό πολιτισμό. Φέτος, έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας πολλούς διακεκριμένους καλλιτέχνες που έχουν έρθει από το Σμαραγδένιο Νησί να μας επισκεφθούν!

Το Φεστιβάλ ξεκινάει την Πέμπτη 22 Ιουνίου με αφήγηση παραμυθιών εμπνευσμένων από το τοπίο της Ιρλανδίας από τη Σοφήλια Τσορτέκη, ένα δίγλωσσο εργαστήριο ποίησης με θέμα τις Μπαλάντες και τα Λίμερικ από τον Χρήστο Σακελλαρίδη, το οποίο θα ακολουθήσει μουσική από το Κέλτικο κουαρτέτο Noriana (Ειρήνη Τριανταφυλλίδη: λαούτο, Αικατερίνη Τεπελένα: βιολί, Αλίκη Παπαπέτρου: ακορντεόν, Κώστας Παρισιάδης: μπάντζο) και ένα Μουσικό Σύνολο από τους καλεσμένους μας από την Ιρλανδία (Caoimhín Ó Fearghail: tin whistle, Patrick Egan: concertina, Ben Zilker: φλάουτο) καθώς και από το θρυλικό Κέλτικο συγκρότημα της Αθήνας Iernis (Γιώργος Γαλιάτσος: κιθάρα, ιρλανδικό μπουζούκι και φωνητικά  , Μανώλης Γαλιάτσος: ιρλανδικό μπουζούκι, banjo και μαντολίνο , Χρυσούλα Κεχαγιόγλου: φωνητικά, Ηλίας Πατρινός: bódhran και ιρλανδικές φλογέρες, Yann Ecorchard: φλάουτο, Regina Sofou: βιολί)!

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου συνεχίζουμε τις πρόσχαρες μελωδίες με ένα Ιρλανδικό Trad Session ανοιχτό σε όλους και όλες τους/τις μουσικούς που θέλουν να συμμετάσχουν, προτού χορέψουμε παραδοσιακούς Ιρλανδικούς χορούς από την περιοχή West Kerry με την Clíodhna Begley, την οποία ακολουθεί η φολκ μπάντα The Chained Magpie (Gabrielle Vink: Vocals, Flute, Guitar, Αλέξανδρος Ματτέι: Banjo, Mandolin, Vox, Κλεομένης Σαλαπάτας: Κιθάρα, Vox) που συνδυάζει την Κέλτικη και Αμερικανική μουσική. Στη συνέχεια, το πολυφωνικό φολ σχήμα Tale Tellers και έπειτα το πάρκο θα γεμίσει με τους ήχους της κοινότητας και της Curfá Gaelic-Nordic Choir με τραγούδια από το ιρλανδικό της ρεπερτόριο, τη βαθιά και μαγευτική Κέλτικη/Σκανδιναβική μουσική της Αθηναϊκής μπάντας Sólastas (Λαμπρινή Astrid Andersson Γιώτη: φωνητικά, nyckelharpa, ρεπερτόριο, Becka Wolfe: βιολί, βιόλα, φωνητικά, Αντώνης Πανταζής: Ιρλανδικό μαντολίνο, μαντόλα, φωνητικά Ορέστης Γαργουλάκης: φλάουτο, tin whistle, φωνητικά, John Tikof: κιθάρα, φωνητικά) και στο τέλος ένα δεύτερο Μουσικό Σύνολο από τους Ιρλανδούς καλεσμένους μας (Aidan Connolly, Pádraig Keane, Fergus McGorman, Clíodhna Begley).

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, η τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ ξεκινάει και πάλι με δίγλωσση αφήγηση παραμυθιών στα αγγλικά και στα ελληνικά, αυτή τη φορά από τη Δέσποινα Αρίου, και ακολουθεί το Αθηναϊκό φολκ-ροκ τρίο Terrapin (Βασίλης Αθανασιάδης: φωνή, κιθάρα, Γιώργος Τζίβας: κρουστά, Τζέιμς Σταθάτος: μπάσο). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προβολή του διακεκριμένου ντοκιμαντέρ «Το Γελαστό Παιδί» (‘The Laughing Boy’) του Alan Gilsenan που αφηγείται την ιστορία ενός ιρλανδικού τραγουδιού που έγινε αντιστασιακός ύμνος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα. Την προβολή θα ακολουθήσει μουσική από το Irish Trad συγκρότημα Plump (Ανδρέας Αρβανίτης: βιολί και φλάουτο, Θάνος Παπαθανασίου: κιθάρα και φωνητικά, Yann Ecorchard: φλάουτο, βιολί και μαντολίνο, Αγγελίνα Κλαβδιανού: λαούτο). Το φεστιβάλ θα κλείσει με μια τελευταία εμφάνιση από τους Ιρλανδούς καλεσμένους μας Aidan Connolly, Pádraig Keane, Fergus McGorman, Clíodhna Begley και Caoimhín Ó Fearghail.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, η Αγορά των Χειροτεχνών μας θα διαθέτει μια σειρά από πάγκους όπου μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από μοναδικά χειροποίητα σχέδια, τεχνουργήματα, κοσμήματα και μαγευτικά αντικείμενα. Φέτος, μαζί μας θα βρίσκονται επίσης οι Εκδόσεις Soul Twinkles, οι οποίες θα παρουσιάσουν μια ιρλανδική εκδοχή του παιχνιδιού ρόλων ‘Mythic Revolutions’.

Ακολουθώντας τη βαρδική παράδοση της Ιρλανδίας και της Βρετανίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν και να ακούσουν παραμύθια στην ανανεωμένη μας «Γωνιά των Ιστοριών» από την Γωγώ Δόκου με μερικές… φτερωτές προσθήκες και να γυρίσουν το πάρκο κυνηγώντας τις κρυμμένες ιστορίες μας! Τέλος, θα υπάρξουν επανειλημμένες προβολές της μικρού μήκους ταινίας animation ‘Islander’s Rest’, που διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό νησί του Ατλαντικού, σε σκηνοθεσία Claudius Gentinetta και Frank Braun.

Το Πάρκο Λαμπηδόνας βρίσκεται στον Βύρωνα στην Αθήνα και είναι προσβάσιμο παίρνοντας τα λεωφορεία 214, 203, 204Β και 211. Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό βρίσκεται στον Ευαγγελισμό (Μπλε Γραμμή).

Είσοδος ελεύθερη!

Με τη στήριξη της Ιρλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του φορέα Culture Ireland, του Greek-Irish Society και του Ιρλανδικού Ινστιτούτου Ελληνικών Σπουδών-IIHSA.


Το αθηναϊκό κοινό ξελαρυγγιάστηκε με Barlow στα I Died for You και Melancholy

Τι συνέβη με τις πωλήσεις των Avenged Sevenfold

Η δεύτερη μέρα του Download Festival έδειξε ότι υπάρχει ζωή και μετά τους Metallica

Τεράστιες καθυστερήσεις για Avengers, Avatar και Star Wars


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ