Κόντρα Nikki Sixx-Eddie Vedder
News

Κόντρα Nikki Sixx-Eddie Vedder

Καιρό είχαμε να δούμε μια ωραία κόντρα στο χώρο της ροκ μουσικής, αφού εντάξει πόσο πια να κρατήσει το θέμα που έχουν ο Corey Taylor και ο Machine Gun Kelly. Τη δίψα μας για καυγά έρχονται λοιπόν να σβήσουν ο Nikki Sixx των Motley Crue και ο Eddie Vedder των Pearl Jam. To θέμα ξεκίνησε με μία συνέντευξη που έδωσε ο Vedder στους New York Times με αφορμή το επερχόμενο solo άλμπουμ του. Σε αυτή εξομολογήθηκε ότι σιχαινόταν τη glam σκηνή της δεκετίας του ’80 και έκανε ειδική αφορά στους Motley Crue.

«Δούλευα σε ένα κλαμπ στο Σαν Ντιέγκο φορτώνοντας εξοπλισμό. Έτσι, κατέληξα να βλέπω συναυλίες που δεν θα πήγαινα αν δεν ήμουν αναγκασμένος. Είδα μπάντες που μονοπωλούσαν το MTV στα τέλη της δεκετίας του ’80. Μπάντες που για να το θέσω κομψά τις σιχαινόμουν. Το Girls, Girls, Girls των Motley Crue. Το μισούσα. Μισούσα την εικόνα που έβγαζε για τους άντρες. Μισούσα την εικόνα που έβγαζε για τις γυναίκες. Ήταν τόσο κενό» τόνισε ο Eddie Vedder και στη συνέχεια μίλησε για την αντίθεση του Σιάτλ.

«Μετά βγήκαν οι Guns N’ Roses και ευτυχώς τουλάχιστον είχαν… δόντια. Αυτό που εκτιμώ είναι ότι στο Σιάτλ και στο Alternnative κοινό, οι γυναίκες μπορούσαν να φορέσουν τις αρβύλες και τα πουλόβερ τους και τα μαλλιά τους ήταν σαν τα μαλλιά της Cat Powers και όχι σαν της Heather Locklear, χωρίς να έχω κάτι εναντίον της. Δεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους προϊόντα. Είχαν γνώμη και κέρδιζαν τον σεβασμό. Ακούγεται τετριμμένο τώρα, αλλά τότε υπήρχαν μόνο μπουστάκια. Ο μοναδικός που φορούσε μπουστάκι και τον εκτιμούσα ήταν ο Perry Farrell» κατέληξε ο τραγουδιστής των Pearl Jam.

O Nikki Sixx δεν άργησε καθόλου να απαντήσει στα όσα είπε ο Vedder. «Γέλασα σήμερα διαβάζοντας ότι ο τραγουδιστής των Pearl Jam μισούσε τους Motley Crue. Αν σκεφτούμε είναι μία από τις πιο βαρετές μπάντες στη ιστορία πρέπει να το πάρω ως κοπλιμέντο έτσι;».

Προφανώς και μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους ενώ η άφιξη του grunge έβαλε ταφόπλακα στο glam στις αρχές της δεκετίας του ’90 όμως και οι δύο μπάντες ήταν από τις λίγες που επιβίωσαν από τις αντίστοιχες μόδες που είχαν επικρατήσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ