Λάδι στη φωτιά της φημολογίας για τον Τζον Σνόου
Game of thrones

Λάδι στη φωτιά της φημολογίας για τον Τζον Σνόου

Έχει περάσει πλέον πάνω από μία εβδομάδα από την ολοκλήρωση της 5ης σεζόν του Game of Thrones και πολλοί θα πίστευαν ότι η φημολογία και τα σενάρια θα ηρεμούσαν για λίγο καιρό.

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Στο κείμενο που ακολουθεί υπάρχουν spoiler για το φινάλε της 5ης σεζόν και πιθανά spoiler για την επόμενη χρόνια, οπότε προχωρήστε με δική σας ευθύνη.

Πριν περάσουμε στη ζουμερή θεωρία που προέκυψε από το κάστινγκ που πραγματοποιείται αυτή την εποχή για την επόμενη σεζόν, πάμε να κουτσομπολέψουμε λίγο πρώτα.

Το HBO ανακοίνωσε το πάνελ του Game of Thrones που θα πραγματοποιηθεί στη Comic Con στις 10 Ιουλίου και οι ηθοποιοί που θα εμανιστούν είναι οι εξής:  Alfie Allen (Theon/Reek ),John Bradley (Samwell Tarly), Gwendoline Christie (Brienne of Tarth), Liam Cunningham (Ser Davos Seaworth), Natalie Dormer (Margaery Tyrell), Conleth Hill (Varys), Hannah Murray (Gilly),Sophie Turner (Sansa Stark), Carice van Houten (Melissandre), and Maisie Williams (Arya Stark).

HBO's "Game Of Thrones" Panel And Q&A - Comic-Con International 2014

Τρανταχτή είναι η απουσία του Kit Harington και για να σας προλάβουμε, να πούμε ότι είναι παράδοση για το Game of Thrones οι ηθοποιοί που σκοτώνονται στη σειρά, να κάνουν την εμφάνιση τους στην Comic-Con. Άλλες τρεις απουσίες είναι τρανταχτές. Του George R.R. Martin (το είχε ήδη ανακοινώσει ο ίδιος γιατί θέλει να αφοσιωθεί στην ολοκλήρωση του βιβλίου) αλλά και των δημιουργών της σειράς D.B. Weiss και David Benioff.

Τα επίσημα πόστερ για τους θανάτους του Game of Thrones ίσως κρύβουν ένα μεγάλο spoiler

Άρα δεν θα είναι κανένας στο πάνελ για να απαντήσει την ερώτηση που κάνουν όλοι!

Είναι νεκρός ο Τζον Σνόου;

Πάμε τώρα στη φήμη που δημιουργήθηκε αμέσως μόλις δημοσιεύθηκαν λεπτομέρειες για το κάστινγκ της επόμενης σεζόν. Ένας από τους ρόλους για τους οποίους αναζητείται ηθοποιός είναι ο εξής:

«Άνδρας στα τριάντα ή τα σαράντα του, που είναι εξαιρετικός ξιφομάχος και υπόδειγμα ιππότη. Έχει μαζί του πάντα ένα ξακουστό σπαθί».

Φανατικοί αναγνώστες του βιβλίου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ρόλος για τον οποίο μιλάμε είναι αυτός του Arthur Dayne τον οποίο στα βιβλία αποκαλούν το «σπαθί του πρωινού» λόγω του αρχαίου σπαθιού του. Ο Dayne ήταν ο καλύτερος φίλος του Rhaegar Targaryen ( μεγάλου αδελφού της Ντενέρις).

Όλες οι θεωρίες για την τύχη του Τζον Σνόου στο Game of Thrones

Μια μικρή λεπτομέρεια. Ο Arthur Dayne έχει πεθάνει πολύ πριν τα γεγονότα τα οποία περιγράφονται στη σειρά.

Τι παίζει λοιπόν με τη φάση του θα αναρωτηθείτε αγαπητοί αναγνώστες και πως συνδέεται αυτός ο ρόλος με τον Τζον Σνόου;

Έχουμε την απάντηση!

Ο μόνος τρόπος για παρουσιαστεί ο Arthur Dayne στη σειρά είναι μέσω flashback, όπως ακριβώς γίνεται και στα βιβλία. Στο πρώτο βιβλίο για την ακρίβεια όταν ο Νεντ Σταρκ, ενώ είναι σοβαρά τραυματισμένος και του έχει δοθεί γάλα παπαρούνας για τον πόνο βλέπει ένα όνειρο για το περιστατικό του «Tower of Joy».

Eddard-Stark

Τι; Δηλαδή θα εμφανιστεί ξανά και ο Νεντ Σταρκ; Μπορεί μπορεί…

Ας δούμε όμως τι συνέβη σε αυτό τον πύργο.

Η επανάσταση του Ρόμπερτ Μπαράθιον που οδήγησε στην πτώση των Ταργκάριεν ξεκίνησε όταν ο Ρεγκαρ Ταργκάριεν απήγαγε την αδελφή του Νεντ, Λιάνα. Την θεωρία της απαγωγής υποστήριζε ο Ρόμπερτ Μπαράθιον αλλά σύμφωνα με άλλες πηγές η ιστορία δεν ήταν ακριβώς έτσι αφού πιθανότατα μεταξύ Ρέγκαρ και Λιάνα υπήρχε κρυφό ρομάντζο.

Στο τέλος της επανάστασης ο Νεντ μαζί με επτά ακόμα συντρόφους τους φτάνουν στον πύργο και βρίσκουν εκεί τρία μέλη της βασιλικής φρουράς. Ανάμεσα τους και ο Arthur Dayne. Ο Ρέγκαρ δεν είναι εκεί πια, παρά μόνο η Λιάνα η οποία είναι βαριά άρρωστη.

tower of joy

Πολλοί αναγνώστες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο λόγος της παραμονής της βασιλικής φρουράς στον πύργο είναι ένα μωρό που μόλις έχει γεννηθεί. Η μάχη ανάμεσα στον Νεντ Σταρκ και τους συντρόφους του με τα μέλη της Βασιλικής φρουράς είναι σκληρή και στο τέλος μόνο ο Νέντ και ο Χαουλαντ Ριντ μένουν ζωντανοί.

Ο Νεντ τρέχει στον πύργο και βρίσκει την αδελφή του Λιάνα ετοιμοθάνατη. Λίγο πριν ξεψυχήσει του λέει μόνο να τη υποσχεθεί κάτι. Και αυτός της υπόσχεται. Δεν μαθαίνουμε ποτέ ποια είναι η υπόσχεση, αλλά αυτό ακριβώς το συμβάν που περιγράφεται στο όνειρο του Νεντ, έχει δημιουργήσει τη θεωρία που λέει ότι ο Τζον Σνόου είναι στην πραγματικότητα γιός του Ρέγκαρ και της Λιάνα. Μίσος Ταργκάριεν, μισός Σταρκ δηλαδή!

Είναι λοιπόν αυτή η σκηνή που θα προβληθεί στην έκτη σεζόν; Θα επιστρέψει ο Τζον Σνόου;

Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ακόμα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός η φημολογία θα φουντώνει.

Και αν χαθήκατε λιγάκι με την πιο πάνω θεωρία το βίντεο τα λέει πιο αναλυτικά.

[iframe]<a href=” https://roxx.gr/radio/”><img border=”0″ src=” https://roxx.gr/wp-content/uploads/2015/01/rock-is-dead-radio-on-air-small.jpg” width=”750″ height=”148″>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ