Η ιστορία πίσω από τα ονόματα διάσημων συγκροτημάτων (Part 3)
News

Η ιστορία πίσω από τα ονόματα διάσημων συγκροτημάτων (Part 3)

Επειδή η μελέτη της ιστορίας στην μουσική δεν σταματά ποτέ και επειδή ξέρουμε πως διψάτε για γνώση, σας παρουσιάζουμε το Part 3 της ιστορίας πίσω από τα ονόματα διάσημων συγκροτημάτων.

Pink Floyd – Η αρχική ονομασία τους ήταν “The Tea Set”. Ευτυχώς, ανακάλυψαν πως κάποια άλλη μπάντα τους είχε προλάβει και έπρεπε να ψάξουν για καινούριο όνομα. Έτσι το άλλαξαν στο “The Pink Floyd Sound” εμπνευσμένοι από τα ονόματα των μουσικών της μπλουζ Pink Anderson και Floyd Council. Με τον καιρό οι πρώτοι οπαδοί του συγκροτήματος έκοβαν το όνομα σε Pink Floyd, με αποτέλεσμα να μείνουν γνωστοί με την συγκεκριμένη ονομασία.

Misfits – Ο Glenn Danzig έδωσε το συγκεκριμένο όνομα στο συγκρότημα, σαν ένα φόρο τιμής στην Marilyn Monroe και την τελευταία της ταινία που κυκλοφόρησε με τον τίτλο “The Misfits”

Joy Division – Η ονομασία της μπάντας είναι ουσιαστικά μια αναφορά στους οίκους ανοχής που λειτουργούσαν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ναζί αναφέρονταν σε αυτούς τους οίκους ανοχής και ως “forced brothels Joy Divisions”.

Black Sabbath – Παρότι ο Ozzy και η παρέα του δεν έδωσαν ποτέ επίσημη επιβεβαίωση, το όνομα του συγκροτήματος εμπνεύστηκε από την ομώνυμη ταινία τρόμου του Boris Karloff που κυκλοφόρησε το 1963 με τον τίτλο “Black Sabbath”.

As I Lay Dying – Το όνομα της μπάντας είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη νουβέλα του William Faulkner, ένα από τα κορυφαία βιβλία του 20ου αιώνα.

System of a Down – “Victims of A Down” ήταν η αρχική πρόταση για την ονομασία του συγκροτήματος, από ένα ποίημα που είχε γράψει ο κιθαρίστας Daron Malakian όσο πήγαινε ακόμα λύκειο. Άρεσε σε όλους, εκτός από τη λέξη “Victims” που την άλλαξαν ως γνωστόν σε “System”, μετά από προτροπή του Serj Tankian, ο οποίος πίστευε πως η λέξη “System” θα έδειχνε πιο πολύ δυναμισμό. Και μάλλον είχε δίκιο.

Lynyrd Skynyrd – Ένας φόρος τιμής στον ενοχλητικό δάσκαλο γυμναστικής που είχαν στο σχολείο τα μέλη του συγκροτήματος, ονόματι Leonard Skinner. Ο συγκεκριμένος γυμναστής τους είχε κάνει τη ζωή δύσκολη, αφού τους απέβαλε συχνά από το μάθημα επειδή είχαν μακριά μαλλιά!

The Killers – Εμπνεύστηκαν την ονομασία τους από το βίντεο-κλιπ των New Order για το τραγούδι “Crystal”. Στο συγκεκριμένο βίντεο-κλιπ, οι New Order εμφανίζονται ως μια φανταστική μπάντα με την ονομασία “The Killers”.

Gogol Bordello – Η ονομασία της μπάντας είναι ουσιαστικά ένας φόρος τιμής στον Ουκρανό συγγραφέα Nikolai Gogol.

Guns N’ Roses – Η ονομασία είναι εμπνευσμένη από τα ονόματα των δύο συγκροτημάτων που ενώθηκαν για να φτιάξουν τους Guns N’ Roses, τους Hollywood Rose του Axl Rose και τους L.A. Guns του Tracii Guns. Οι L.A. Guns μάλιστα, συνεχίζουν να υφίστανται ως συγκρότημα ακόμη και σήμερα.

Moby– Ο γνωστός μας Moby ονομάζεται κανονικά Richard Melville Hall.Το καλλιτεχνικό όνομα Moby το εμπνεύστηκε από το πασίγνωστο βιβλίο ” Moby-Dick” του Herman Melville, ο οποίος ήταν προ-προ-θείος του. Εν πάσει περιπτώση συγγενής του από το μακρινό παρελθόν.

Motörhead – Ο Lemmy εμπνεύστηκε την ονομασία του συγκροτήματος από το τελευταίο τραγούδι που είχε γράψει για τους Hawkwind. Ο τίτλος του τραγουδιού ήταν “Motorhead” και οι στίχοι μιλούσαν για έναν χρήστη αμφεταμινών.

The Manic Street Preachers – Όταν ο James Dean Bradfield, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, περιπλανιόταν στους δρόμους και έκανε δημόσιες παραστάσεις για να βγάλει τα προς το ζην ένας άστεγος που τον έβλεπε συχνά τον αποκαλούσε “The manic street preacher”. Έτσι και εκείνος όταν ίδρυσε το συγκρότημα ήταν το πρώτο όνομα που του ήρθε στο μυαλό.

New Model Army – Η ονομασία της μπάντας είναι εμπνευσμένη από τον κοινοβουλευτικό στρατό κατά τη διάρκεια του Αγγλικού εμφυλίου, ο οποίος ιδρύθηκε από τον Sir Thomas Fairfax και ήταν γνωστός ως “New Model Army”.

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος
Διαβάστε εδώ το δεύτερο μέρος
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ