Η ιστορία πίσω από τα ονόματα διάσημων συγκροτημάτων (Part 2)
News

Η ιστορία πίσω από τα ονόματα διάσημων συγκροτημάτων (Part 2)

Επειδή ξέρουμε καλά πως μια δόση ιστορίας ποτέ δεν είναι αρκετή, μοιραζόμαστε μαζί σας την ιστορία πίσω από τα ονόματα μερικών ακόμα διάσημων συγκροτημάτων.

Dead Kennedys – Η ίδια η μπάντα ξεκαθάρισε πως η ονομασία τους δεν ήθελε ποτέ να προσβάλει την μνήνη των δολοφονημένων αδερφών Kennedy, αλλά να συμβολίσει και να δείξει στον κόσμο το τέλος του αμερικάνικου όνειρου.

Kaiser Chiefs – Η ονομασία της μπάντας προέρχεται από την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα της Νοτίου Αφρικής. Ο λόγος; Φόρος τιμής στον επί χρόνια αρχηγό της Leeds United, Νοτιαφρικανό στην καταγωγή, Lucas Radebe.Τα μέλη του συγκροτήματος είναι απλά “άρρωστοι” οπαδοί της ιστορικής Leeds United.

Toto – Τα μέλη της μπάντας παραδέχτηκαν πως η ονομασία τους προήλθε από το όνομα του σκύλου στην ταινία “Ο μάγος του Οζ”.

Avenged Sevenfold – Η ονομασία της μπάντας προήλθε από το βιβλίο της “Γένεσις” και την έκφραση “If Cain shall be avenged sevenfold, Truly Lamech seventy and sevenfold.”

Daft Punk – Κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους τραγούδια ως “Darlin”. Η αρνητική κριτική όμως του UK’s Melody Maker που περιέγραψε την προσπάθεια τους ως “a daft punky thrash” τους έδωσε έμπνευση για να αλλάξουν το όνομα τους!

Portishead – Εμπνευσμένο από τη γενέτειρα πόλη του Geoff Barrow, ιδρυτικού μέλους του συγκροτήματος, το Portishead, που βρίσκεται στο Somerset του Ηνωμένου Βασιλείου.

The Prodigy – Η ονομασία της μπάντας προήλθε από το πρώτο synthesiser του μέλους του συγκροτήματος, Liam Howlett, το οποίο ονομαζόταν “Moog Prodigy”.

The Beatles – Η αρχική ονομασία του γκρουπ ήταν The Crickets. Όταν άλλαξαν σε “Beatles”, η ανορθογραφία στη λέξη “beetles” έγινε σκόπιμα προκειμένου να περιγράφει το “beat” στη μουσική του συγκροτήματος.

Black Rebel Motorcycle Club – Στην ταινία “The Wild One” του 1953 υπήρχαν δύο συμμορίες μοτοσυκλετιστών. Η μία ήταν οι “The Beetles” με αρχηγό τον χαρακτήρα που υποδυόταν ο Lee Marvin και η άλλη ήταν οι “Black Rebels Motorcycle Club” με αρχηγό τον χαρακτήρα που υποδυόταν ο Marlon Brando. Η ονομασία της συμμορίας ήταν και η έμπνευση για την ονομασία και του γνωστού συγκροτήματος, οι οποίοι αρχικά ήταν γνωστοί ως “The Other Gang”.

Arcade Fire – Η ονομασία προήλθε από μια ιστορία που είχε ακούσει μικρός ο τραγουδιστής της μπάντας, Win Butler. Η ιστορία έλεγε πως σε μια στοά (arcade) στο Exeter της Αγγλίας, είχε πιάσει φωτιά προκαλώντας τον θάνατο αρκετών ανθρώπων.

Dropkick Murphys – Το όνομα της μπάντας είναι ουσιαστικά ένας φόρος τιμής στον επαγγελματία παλαιστή και ιδιοκτήτη κλινικής αποτοξίνωσης από το αλκοόλ John “Dropkick” Murphy.

Iron Maiden – Ο Steve Harris εμπνεύστηκε την ονομασία της μπάντας από την συσκευή βασανιστηρίου της Σιδηράς Παρθένου (Iron Maiden), όπως παρουσιάστηκε στην ταινία ” The Man in the Iron Mask”.

Jethro Tull – Το όνομα του συγκροτήματος προήλθε από υπαρκτό πρόσωπο του 18ου αιώνα που ήταν γεωργός, αλλά και εφευρέτης. Ο Jethro Tull είχε μάλιστα ανακαλύψει μία πρωτοποριακή για την εποχή του μηχανή σποράς.

Dire Straits – Η ονομασία της μπάντας προήλθε από την άσχημη οικονομική κατάσταση των μελών της όταν την ίδρυσαν. “Dire Straits” σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά σημαίνει «είμαι σε μεγάλα ζόρια». Μεταφράζεται και ως “είμαι σε άσχημη ή επικίνδυνη θέση”.

Διαβάστε το πρώτο μέρος εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ