Το Facebook σταμάτησε την… εξέγερση των μηχανών την ώρα που πήγε να ξεκινήσει

Roxx |

Επειδή φανταζόμαστε ότι όπως και εμείς έτσι και εσείς έχετε δει πάρα πολλές ταινίες και σειρές φαντασίας, θα είστε της άποψης ότι κάποια στιγμή οι μηχανές θα πάρουν το πάνω χέρι και θα θελήσουν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα.

Συμβαίνουν αυτά και το έχουμε δει στον Εξολοθρευτή, στο Matrix και σε ένα σωρό άλλα.

Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι μας έλουσε κρύος ιδρώτας όταν διαβάσαμε ότι πρόσφατα το Facebook κατέβασε τους διακόπτες σε ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που δοκίμαζε.

Γιατί το έκανε; Πολύ απλά γιατί το πρόγραμμα σταμάτησε να χρησιμοποιεί τα κανονικά αγγλικά (που ήταν η γλώσσα στην οποία είχε προγραμματιστεί) και άρχισε να επικοινωνεί σε μία δική του εκδοχή της γλώσσας.Οι προγραμματιστές σταμάτησαν το πρόγραμμα όταν δεν μπορούσαν να καταλάβουν πλέον τι εννοεί. Ένας από τους λόγους που έγινε αυτό ήταν ο φόβος ότι το μηχάνημα θα αρχίσει να χρησιμοποιεί δική του γλώσσα και θα κλειδώσει τους χρήστες έξω από αυτό.

Μπορεί λοιπόν να τη γλιτώσαμε προς το παρόν και η φλόγα της επανάστασης των μηχανών να έσβησε πριν ανάψει αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για το μέλλον.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ