Δέκα τραγούδια που κρίθηκαν ακατάλληλα μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους
Music

Δέκα τραγούδια που κρίθηκαν ακατάλληλα μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους

22 χρόνια συμπληρώθηκαν από τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης. Στις ημέρες μετά τα τραγικά γεγονότα, πολλοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί των Η.Π.Α. τροποποιήσαν τις μεταδόσεις τους αποφεύγοντας την προβολή συγκεκριμένων ταινιών και την μετάδοση πολλών τραγουδιών με «ευαίσθητη» όπως χαρακτηρίστηκε, τότε, θεματολογία.

Χαρακτηριστική ήταν η λίστα της εταιρείας Clear Channel Communications, που είχε στην ιδιοκτησία της 1200 ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σε εκείνη τη λίστα, η ύπαρξη της οποίας είχε αμφισβητηθεί στην αρχή (μέχρι που τελικά ήρθε στην επιφάνεια) υπήρχαν τραγούδια από 100 και πλέον τραγουδιστές και συγκροτήματα, με κυριότερο παράδειγμα τους Rage Against the Machine. Ήταν το μόνο συγκρότημα που είδε όλη τη δισκογραφία του να μπαίνει στη λίστα.

Τα τραγούδια δεν χαρακτηρίστηκαν στη λίστα ως απαγορευμένα, αλλά ακατάλληλα και η προτροπή ήταν του τύπου «θα ήταν καλύτερα για εσάς να μην τα παίξετε» με σαφές το υπονοούμενο για κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Σας έχουμε δέκα χαρακτηριστικά παραδείγματα τραγουδιών (όχι όμως από τους Rage Against the Machine, αφού θα γέμιζαν το θέμα μόνοι τους).

Ολόκληρη τη λίστα μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

AC/DC –Safe In New York City

Black Sabbath-Sabbath Bloody Sabbath

System of a Down-Chop Suey!

The Beatles – Ob-La-Di, Ob-La-Da

The Cult-Fire Woman

Foo Fighters –Learn to Fly

Godsmack-Bad Religion

Judas Priest-Some Heads Are Gonna Roll

Korn-Falling Away From Me

Slipknot-Wait and Bleed


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ