Το χειρότερο «άνοιγμα» της τριλογίας θα κάνει το νέο Star Wars
News

Το χειρότερο «άνοιγμα» της τριλογίας θα κάνει το νέο Star Wars

O κινηματογραφικός κόσμος κινείται σε ρυθμούς Star Wars, αφού το Rise of Skywalker προβάλλεται παντού, ενώ στην Αμερική τα previews έγιναν το βράδυ της Πέμπτης. Οι προβλέψεις ήδη έδιναν το ποσό του τετραημέρου εκεί γύρω στα 200 εκατομμύρια δολάρια, αλλά υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο να μην πιάσει η ταινία αυτό το νούμερο.

Και αυτό γιατί στην πρώτη ημέρα, η Disney λέει ότι οι εισπράξεις έφτασαν τα 40 εκατομμύρια δολάρια, που είναι βέβαια πολλά λεφτά και η πέμπτη καλύτερα μέρα previews όλων των εποχών, αλλά είναι αρκετά πίσω από τα 57 εκατομμύρια του Force Awakens και τα 45 του Last Jedi.

Οι κακές κριτικές φαίνεται ότι έφεραν ένα επιπλέον μούδιασμα, που ήρθε να προστεθεί στην τελευταία διετία αναταράξεων στο franchise και επηρέασαν το Rise of Skywalker που σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να γίνει ένα φινάλε με προσμονή αντίστοιχη με αυτή που υπήρχε φέτος για το Endgame.

Από τις υπόλοιπες χώρες, τα έσοδα έχουν φτάσει από τις πρώτες δύο μέρες (Τετάρτη και Πέμπτη) τα 59 εκατομμύρια και το σύνολο να είναι σχεδόν στα 100. Το τέλος του τριημέρου θα βρει το Rise of Skywalker να ξεπερνάει πιθανότατα τα 400 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως αλλά όπως φαίνεται οι μέρες των ρεκόρ έχουν περάσει.

Κακό σκορ στο Rotten Tomatoes

To πρωί της Τρίτης είχαμε τις πρώτες αντιδράσεις στο twitter μετά την πρεμιέρα του Rise of Skywalker του Star Wars και oi εντυπώσεις ήταν κάτι παραπάνω από θετικές, όπως καταγράψαμε στο θέμα που δημοσιεύθηκε εδώ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης όμως, το κλίμα άλλαξε, αφού τελείωσε το εμπάργκο για τις επίσημες κριτικές και μπορούμε να πούμε ότι χαρακτηρίζουν την ταινία, το πολύ, μέτρια. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το σκορ στο Rotten Tomatoes βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 57%, λίγο πάνω από το Phantom Menace που με 53% έχει τη χειρότερη βαθμολόγηση στην ιστορία της σειράς.

Το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι η ταινία υποφέρει από έλλειψη φαντασίας και ολοκληρώνει την ιστορία εστιάζοντας στην ικανοποίηση των οπαδών. Κάποιοι μιλούν για οπισθοχώρηση, κάποιοι άλλοι χαρακτηρίζουν την ταινία «ζόμπι», ενώ υπάρχουν και κάποια θετικά λόγια. Φανταζόμαστε ότι θα υπάρξει μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις αντιδράσεις του κόσμου και στις κριτικές, κάτι που συνέβη από την ανάποδη με το Last Jedi.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: