Απάντηση των Soundgarden στη χήρα του Cornell: «Τα τραγούδια ανήκουν στη μπάντα»

Roxx |
Απάντηση των Soundgarden στη χήρα του Cornell: «Τα τραγούδια ανήκουν στη μπάντα» - Roxx.gr

Λίγους μήνες πριν από τον θάνατο του Chris Cornell, πίσω στο 2017, είχε γίνει γνωστό ότι η μπάντα δούλευε πάνω σε νέο υλικό που θα αποτελούσε τον διάδοχο του King Animal. O καιρός περνούσε και δεν είχαμε καμία πληροφορία για αυτά τα τραγούδια μέχρι που πρόσφατα, ο κιθαρίστας της μπάντας Kim Thayil, είχε δηλώσει ότι το συγκρότημα θα μπορούσε να τελειώσει το άλμπουμ, αν αποκτούσε πρόσβαση στα φωνητικά που είχε ηχογραφήσει ο Chris Cornell.

Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε η χήρα του Chris Cornell, Vicky, έκανε μήνυση στη μπάντα με την οποία ζητούσε  να της αποδοθούν χιλιάδες ευρώ από έσοδα της μπάντας που δεν έχουν φτάσει στην οικογένεια της (όπως υποστήριζε), αλλά και να αναγνωριστεί ο Chris Cornell ως αποκλειστικός συνθέτης των επτά ακυκλοφόρητων τραγουδιών.

Τώρα και σύμφωνα με το TMZ, ήρθε η απάντηση του συγκροτήματος και μέσω εγγράφων που υπογράφουν οι Kim ThayilMatt Cameron and Ben Shepherd, επιμένουν ότι στα συγκεκριμένα τραγούδια δούλευαν μαζί με τον Chris από το 2014. Συμπεριλαμβάνουν μάλιστα μία συνέντευξη του Cornell από τον Απρίλιο του 2017 στην οποία έλεγε χαρακτηριστικά «Έχουμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα τραγούδια» και χαρακτηρίζουν λέξη-κλειδί το «έχουμε».

Σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα η μπάντα μπήκε στο στούντιο και τον Απρίλιο του 2017, αλλά διέκοψε τη διαδικασία για να ξεκινήσει τη μοιραία περιοδεία κατά την οποία ο Chris Cornell έβαλε τέλος στη ζωή του τον Μάιο του 2017.

Οι Soundgarden καταλήγουν λέγοντας ότι είχαν επικοινωνήσει με τη Vicky και αυτή είχε παραδεχθεί ότι τα τραγούδια δεν αποτελούν σόλο-έργο του Chris.

Η Vicky Cornell, στη μήνυση της, ζητούσε το υλικό να ολοκληρωθεί από τον παραγωγό με τον οποίο δούλευε ο Chris, στα προσωπικά του άλμπουμ, κάτι που είχαν αρνηθεί οι Soundgarden. Ας ελπίσουμε πάντως κάποια στιγμή να βρεθεί η καλύτερη λύση για όλους και να ακούσουμε τα τελευταία τραγούδια του Chris.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ