Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αλλάξει το εξώφυλλο του Nevermind o Dave Grohl

Roxx |
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αλλάξει το εξώφυλλο του Nevermind o Dave Grohl - Roxx.gr

Για τα τριάντα χρόνια από την κυκλοφορία του Nevermind μίλησε στους  Sunday Times o Dave Grohl και εκεί αναφέρθηκε στο τι θα μπορούσε να γίνει με το εξώφυλλο του άλμπουμ, που τον τελευταίο μήνα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Spencer Elden (το μωρό της περίφημης φωτογραφίας).

«Έχω πολλές ιδέες για το πώς θα μπορούσαμε να διαφοροποιήσουμε το εξώφυλλο αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Θα το μάθετε. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε κάτι καλό» δήλωσε ο frontman των Foo Fighters που ήταν φυσικά ντράμερ στους Nirvana.

Ο Spencer Elden στην αγωγή του έκανε λόγο για αδικήματα που εμπίπτουν στους νόμους για παιδιkή πoρνoγραφία και εκμετάλλευση ανηλίκου, τονίζοντας ότι ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι γονείς του είχαν δώσει ποτέ άδεια για να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία που αποτέλεσε τη βάση για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εξώφυλλα όλων των εποχών.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες η δικηγόρος του έκανε ξανά έκκληση, να μην χρησιμοποιηθεί η εικόνα στην επανακυκλοφορία του άλμπουμ για την επέτειο των 30 χρόνων. Για το θέμα της μήνυσης, ο Dave Grohl προτίμησε να μην τοποθετηθεί: «Νομίζω ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα για να περιμένουμε και πολλά άλλα στη ζωή για να ασχολούμαστε. Και ευτυχώς δεν χρειάζεται να ασχολούμαι με τη γραφειοκρατία» τόνισε.

Στην επετειακή έκδοση του Nevermind , ένα σύνολο 94 ηχητικών και βίντεο, θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες μορφές προϊόντων, ξεκινώντας από το απλό CD & βινύλιο & καταλήγοντας σε super deluxe εκδόσεις. To θρυλικό άλμπουμ παρουσιάζεται σε remastered μορφή από τα αναλογικά master tapes του, σε ήχο 24-bit υψηλής ανάλυσης των 192kHz.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ