Παρουσίαση μπάντας: God is the Sun
Greek Scene

Παρουσίαση μπάντας: God is the Sun

Οι God is the Sun είναι ένα alternative metal μουσικό συγκρότημα από την Αθήνα.

Ήταν αρχές του 2012 όταν ο Γιώργος και ο Δημήτρης συναντήθηκαν τυχαία έξω από τα σκαλοπάτια ενός γνωστού κλαμπ των Εξαρχείων (το οποίο έκλεισε – όλοι ξέρουμε ποιο είναι… ).

Αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη μουσική, τις μπάντες του σήμερα και την ελληνική σκηνή και σύντομα ανακάλυψαν πως μοιράζονταν τόσο την ίδια άποψη για την έλλειψη νέας μουσικής από εγχώρια συγκροτήματα, όσο και τη δίψα για καλλιτεχνική έκφραση μέσα από αυτήν.

Το ραντεβού δόθηκε στο rehearsal place του Γιώργου. Εκείνη η μέρα οριοθέτησε και την έναρξη των God is the Sun. «Μέσα στα πρώτα 10 λεπτά ξέραμε και οι δύο ότι μόλις είχαμε ανακαλύψει κάτι ξεχωριστό» λέει ο Δημήτρης «… Μια πηγή ενέργειας!».

Στην παρέα προστέθηκε και ο Αντώνης, drummer, φοιτητής Ιατρικής και παλιός φίλος του Γιώργου και αμέσως ξεκίνησαν οι πρόβες. «Ο τρόπος με τον οποίο ο Γιώργος έβγαζε μουσική ήταν εκρηκτικός! Σαν ένα φως κλεισμένο σε κουτί το οποίο ανοίγεις και απλώνεται σε όλο το δωμάτιο…”».

Δυστυχώς οι οικονομικές συγκυρίες της εποχής αναγκάζουν τον Αντώνη να μετακομίσει στη Γερμανία.  Βρίσκεται νέος drummer ο οποίος κι αυτός φεύγει για την Σουηδία και τελικά μετά από κάποιους μήνες καθυστέρησης μπαίνουν στα Mammoth Studios για να ενορχηστρώσουν και να ηχογραφήσουν το EP με τίτλο “Here Comes The Sun”, σε παραγωγή/ μίξη Γιάννη Πασακαλίδη (Μammoth Studios/ Studio Waves).

Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Τζερεφού, 3ου κατά σειρά drummer της μπάντας, και αφού ηχογράφησαν τα τύμπανα στον David Prudent – Made in Hell Studios, κυκλοφορούν το EP, το οποίο περιλαμβάνει 4 κομμάτια + μια εισαγωγή, η οποία στο μέλλον θα συμπεριληφθεί για τη μουσική επένδυση  του Android game Stone Cold Planet της εταιρίας SuperVillain Studios.

Σήμερα με νέο drummer, τον Στράτο και τον Χρόνη στο ρόλο του μπασίστα η μπάντα ετοιμάζεται για επερχόμενες εμφανίσεις σε Αθήνα και περιφέρεια.

Τέλος ήδη ετοιμάζεται το 1o full length άλμπουμ τους, το οποίο θα κινείται στην ίδια μουσική αισθητική που τους έχουμε συνηθίσει.

Μπορείτε να τους ακούσετε εδώ : https://www.facebook.com/godisthesun/app_204974879526524

Παρουσιάστε και εσείς τη δική σας μπάντα μέσω του Rock is Dead. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ