Τι θα γίνει με τον Spider-Man και το MCU - Το πιθανότερο σενάριο
News

Τι θα γίνει με τον Spider-Man και το MCU – Το πιθανότερο σενάριο

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Σαν βόμβα έσκασε στο Hollywood την Τετάρτη η είδηση ότι η Sony τα «έσπασε» με τη Disney μετά από τέσσερα χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι ο Spider-Man αποχωρεί από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών η Disney κατέβηκε με πρόταση που ήθελε το κόστος των ταινιών (άρα και τα έσοδα) από εδώ και πέρα θα μοιράζονται 50-50 με την Sony να επιμένει όμως στο 5% μερίδιο εσόδων για τη Disney με κάποιες μικρές τροποποιήσεις που δεν έγιναν γνωστές.

Η αρχική συμφωνία του 2015 έφερε το reboot του αγαπημένου χαρακτήρα, με τον Tom Holland να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να έχει κομβική συμμετοχή στις δύο ταινίες των Avengers της τελευταίας διετίας. Ήταν άλλωστε ο χαμός του Peter Parker μπροστά στα μάτια του Tony Stark, που αποτέλεσε το κομβικό συναισθηματικό σημείο για τον Iron Man που τον έπεισε να μπει ξανά στη μάχη με τον Thanos.

Ούτε δύο μήνες δεν έχουν περάσει από το Far From Home που αποτελεί από τις αρχές της εβδομάδας την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της Sony (ξεπερνώντας το Skyfall του James Bond) που έριξε την αυλαία της 3ης φάσης και παράλληλα έβαλες και τις βάσεις για τη συνέχεια του MCU με την πρώτη αναφορά στο Multiverse, παρά το γεγονός ότι ο Mysterio πούλησε φούμαρα στον Peter Parker.

Μετά λοιπόν το τέλος της σχέσης της Disney με τη Sony (τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι σήμερα), πάμε για ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον.

Το σίγουρο είναι ότι η Sony εκμεταλευόμενη τη μεγάλη δημοφιλία του ήρωα θα προσπαθήσει να τον εντάξει πλήρως στο σύμπαν που επιχειρεί να δημιουργήσει και να εισπράξει τα οφέλη. Θεωρούμε λοιπόν δεδομένο ότι θα γίνει προσπάθεια να τον δούμε στην επόμενη ταινία του Venom με τον Tom Hardy, που έχει ήδη ανακοινωθεί, αλλά και σε μία ακόμα σόλο ταινία που θα έχει όμως μόνο τη «σκεπή» της Sony.

Κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δούμε σε αυτήν χαρακτήρες που ανήκουν στη Marvel, όπως ο Happy Hogan και ο Nick Fury, ενώ αποκλείονται και οι αναφορές στους Avengers και τον Tony Stark που έπαιξε κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα.

Η Sony θα το προσπαθήσει αλλά το αν θα το καταφέρει είναι μία εντελώς διαφορετική κουβέντα.

Η Marvel, τώρα, είναι καλυμμένη στο θέμα μέχρι και τα τέλη του 2021. Στα πρότζεκτ που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και αποτελούν την τέταρτη φάση δεν υπήρχε ταινία του Spider-Man αλλά ούτε και μία μεγάλη συγκέντρωση χαρακτήρων παρόμοια με αυτή των Avengers, έτσι η απουσία αναφορών στον Spider-Man δεν θα ενοχλήσει πολύ το κινηματογραφικό σύμπαν. Το θέμα είναι τι θα γίνει από εκεί και πέρα και εκεί θα κριθούν όλα.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι η Sony θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον χαρακτήρα στη διετία που δεν τον υπολόγιζε η Marvel για τα πλάνα της και στη συνέχεια οι δύο πλευρές θα φτάσουν σε κάποιοι είδους συμφωνία που είναι σίγουρα στο συμφέρον και των δύο για τη συνέχεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ