To Rock is Dead απαντά: Ο γείτονας μου ακούει Παντελίδη, τι να κάνω;
News

To Rock is Dead απαντά: Ο γείτονας μου ακούει Παντελίδη, τι να κάνω;

Η συμβουλευτική στήλη του Rock is Dead είναι και πάλι μας σας. Ο ειδικός μας συνεργάτης, Dr. Dead απαντά στους προβληματισμούς που μας έχουν στέιλει οι αναγνώστες μας.

Ερώτηση:

Αγαπητό Rock is Dead,

ο γείτονας μου ακούει μόνο Παντελίδη, ενώ στην έξαρση ποιότητας πάει μέχρι και Μητροπάνο. Το πρόβλημα είναι ότι τα ηχεία του είναι καλύτερα από τα δικά μου. Τι να κάνω;

Τάσος

Η απάντηση του Dr. Dead

Τάσο, επέτρεψε μου να σε λέω φίλο αρχικά, αφού το πρόβλημα σου με κάνει να σε συμπονώ βαθιά.

Νομίζω ότι για να ξεκινήσουμε σωστά πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό που θα μας φανεί χρήσιμος. Ο Παντελίδης δεν πρέπει να μπαίνει στην ίδια πρόταση με τον Μητροπάνο. Πότε και για κανένα λόγο. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει δηλαδή και αν δεν μας πετύχει θα ξαναπέσει μέχρι να μας κάψει. Και να μας κάνει στάχτη που θα σκορπιστεί στους πέντε ανέμους. Και δίκιο θα έχει η φωτιά δηλαδή.

Από αυτά που μου λες διαπιστώνω ότι ο γείτονας σου έχει πρόβλημα προσωπικότητας. Γιατί δεν μπορεί να μερακλώνει το ίδιο, με δύο τόσο διαφορετικά πράγματα. Οπότε μιλάμε για ψυχιατρική περίπτωση. Μπορείς λοιπόν να καλέσεις την αστυνομία και να πεις «Απέναντι μου μένει ένας τρελός. Από αυτά που ακούω από το σπίτι του, νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος για την ηθική κατάπτωση της γειτονίας. Άκουσα με τα αυτιά μου να λέει ότι θέλει να γκρεμίσει την παιδική χαρά και να φτιάξει οίκο ανοχής».

Αναγκάζομαι φίλε Τάσο να χρησιμοποιήσω στίχο του Παντελίδη. Βλέπεις πόσο χαμηλά πέφτω για να σε βοηθήσω.

Ας υποθέσουμε ότι αυτό το κόλπο δεν πιάνει. Μου αναφέρεις ότι τα ηχεία σου δεν πιάνουν την απόδοση των ηχείων του γείτονα, όποτε μία ευθεία αντιπαράθεση έντασης θα σε έβρισκε χαμένο. Και δεν θέλουμε να χάσουμε. Ποτέ δεν μπαίνουμε σε ένα πόλεμο που ξέρουμε ότι θα χάσουμε. Πρέπει να επιλέγουμε τις μάχες μας.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τον αντιμετωπίσεις πρόσωπο με πρόσωπο. Πήγαινε εκεί, χτύπα του την πόρτα και εξήγησε του με ευγενικό τρόπο το πρόβλημα σου. Αν δείξει κατανόηση τότε έχεις κερδίσει. Αν όχι (κάτι που είναι πολύ πιθανό όταν έχεις να κάνει με ανθρώπους που δημιουργούν τέτοια προβλήματα) να είσαι έτοιμος για όλα.

Θα πρέπει να περάσεις στην αντεπίθεση. Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως ζουν με μια μόνιμη καψούρα. Γι αυτό και πονάνε συνέχεια. Κάποια τους ραγίζει συνέχεια την καρδιά και ας την ξέρουν μόνο δύο μέρες.

Θα σου πω λοιπόν κάτι και αν θες το κάνεις. Μάθε το όνομα του και βρες το προφίλ του στο facebook. Στη συνέχεια φτιάξε ένα ψεύτικο γυναικείο profile. Καλύτερα να βάλεις μία φίλη σου να το χειριστεί βέβαια για να βγεις από τη δύσκολη θέση. Αυτός θα αρχίσει σίγουρα να μιλάει στο ψεύτικο profile. Και μέσω αυτής της συνομιλίας προσπάθησε να περάσεις υπόγεια μηνύματα.

Του τύπου: «Έχω ένα γείτονα που ακούει δυνατά μουσική και μάλλον είναι μικροτσούτσουνος». Έπιασες το νόημα. Άσε το ψεύτικο profile να κάνει τη δουλειά του.

Αν πάλι δεν καταφέρεις τίποτα μπορείς να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου για να σε φέρω σε επαφή με κάποια παιδιά που αφαιρούν ζωές με εντελώς νόμιμο τρόπο.

Στείλτε και εσείς τις δικές σας ερωτήσεις:

[contact-form to=’[email protected]’ subject=’ASK ROCK IS DEAD’][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Διαβάστε ακόμα:

Μεγάλο στήθος vs Batman

Ο φίλος μου ακούει μόνο Manowar, τι να κάνω; 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ