Οι δημιουργοί του Game of Thrones δεν έκαναν όλα όσα τους είπε ο George Martin

Roxx |
Οι δημιουργοί του Game of Thrones δεν έκαναν όλα όσα τους είπε ο George Martin - Roxx.gr

To Game of Thrones μας κούνησε μαντήλι τον Μάιο και πλέον βρισκόμαστε στην αναμονή για το επόμενο βιβλίο του George RR Martin. Φυσικά σε αυτή την αναμονή βρισκόμαστε από το 2011 όταν βγήκε το Dance with Dragons, αλλά ο Martin φαίνεται να έχει μπει στην τελική ευθεία του Winds of Winter και έχει υποσχεθεί μάλιστα ότι το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 το βιβλίο θα είναι στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Μιλώντας στο EW για την πορεία της συγγραφής αλλά και για τη σειρά ο Martin τόνισε ότι οι δημιουργοί της σειράς δεν έκαναν όλα όσα τους είπε για το φινάλε πριν από μερικά χρόνια, ενώ αρχικά αναφέρθηκε στο αν έχει μπει στο πειρασμό να αλλάξει πράγματα λόγων των θεωριών που κυκλοφορούν στο internet.

«Το internet τα επηρεάζει όλα πολύ περισσότερο σε σχέση με το τι γινόταν στο παρελθόν. Για παράδειγμα το θέμα των γονιών του Τζον Σνόου στα βιβλία. Μόνο ένας στους 100 αναγνώστες είχε καταλάβει τι συμβαίνει. Και πριν το internet δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, γιατί οι υπόλοιποι 99 θα το καταλάβαιναν όταν διάβαζαν τη συνέχεια. Όμως στην εποχή μας αν ένας βρει τη λύση, τότε θα το ποστάρει στο internet και τότε όλοι θα είναι υποψιασμένοι. Ξαφνικά η ανατροπή που έχτιζες όλα αυτά τα χρόνια είναι εκεί έξω. Και υπάρχει ο πειρασμός να το αλλάξεις για να μην επιβεβαιωθεί η θεωρία, αλλά αυτό είναι λάθος. Γιατί σχεδιάζεις ένα συγκεκριμένο τέλος και ξαφνικά αλλάζεις πορεία επειδή κάποιος το κατάλαβε; Τότε χαλάς όλη τη δομή. Όχι λοιπόν, δεν διαβάζω τα site με τις θεωρίες. Θέλω να γράψω το βιβλίο που είχα σκοπό να γράψω από την αρχή. Και όταν θα κυκλοφορήσει είτε θα τους αρέσει είτε όχι».

Στη συνέχεια ο 70χρονος συγγραφέας αναφέρθηκε στα συναισθήματα που είχε τα τελευταία χρόνια που είδε τη σειρά να ξεπερνάει το υλικό των βιβλίων και να φτάνει στο δικό της τέλος.

«Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν περίεργα γιατί η σειρά ξεπέρασε τα βιβλία. Ναι, είπα στους δημιουργούς της σειράς κάποια πράγματα πριν μερικά χρόνια και κάποια από αυτά τα έκαναν. Αλλά την ίδια στιγμή είναι διαφορετικά. Έχω πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου για το Winds of Winter και για το που πάει η ιστορία μετά. Είναι σαν δύο διαφορετικές πραγματικότητες που υπάρχουν δίπλα-δίπλα. Πρέπει απλά να προσπαθήσω να πω τη δική μου ιστορία και αυτό κάνω».

Τέλος ο Martin μίλησε για την πίεση που νιώθει αλλά και πάλι δεν έδωσε ακριβές πλάνο κυκλοφορία του Winds of Winter.

«Νιώθω μεγάλη πίεση εδώ και αρκετά χρόνια. Ένιωσα τη μεγαλύτερη πίεση όταν προσπαθούσα απεγνωσμένα να προλάβω τη σειρά. Υπήρχε μία εποχή που η σεζόν έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο (σ.σ. αναφέρεται στην 6η σεζόν του 2016) και ο εκδοτικός οίκος μου είχε πει ότι αν προλάβω να τελειώσω τον προηγούμενο Δεκέμβριο θα προλάβαιναν να κυκλοφορήσουν το βιβλίο. Και η πίεση που ένιωσα εκείνο το Φθινόπωρο ήταν η μεγαλύτερη της ζωής μου αλλά έγινε προφανές ότι δεν θα προλάβω. Δεν θέλω απλά να το τελειώσω, θέλω να είναι όσο καλύτερο γίνεται. Από τότε υπάρχει πίεση αλλά σε καμία περίπτωση σε τέτοια επίπεδα. Δεν είναι πλέον κούρσα, η σειρά τελείωσε και εγώ γράφω το βιβλίο. Θα τελειώσει, όταν τελειώσει».

Να θυμίσουμε εμείς ότι το Winds of Winter θα αποτελεί το έκτο βιβλίο του A Song of Ice and Fire και μετά από αυτό θα απομένει άλλο ένα (A Dream of Spring) για να ολοκληρωθεί η ιστορία.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ