Οι δημιουργοί του Stranger Things υπερασπίζονται το αμφιλεγόμενο 7ο επεισόδιο
News

Οι δημιουργοί του Stranger Things υπερασπίζονται το αμφιλεγόμενο 7ο επεισόδιο

Προσοχή: Αν δεν έχετε δει τη 2η σεζόν του Stranger Things ακολουθούν spoilers.

H 2η σεζόν του Stranger Things χτίζεται αργά, βάζοντας στο παιχνίδι νέους χαρακτήρες με τους δημιουργούς να έχουν πάρει την απόφαση να χωρίσουν την Eleven από τα υπόλοιπα παιδιά για το 90% της πλοκής.

Η δράση αρχίζει να γίνεται καταιγιστική στο 6ο επεισόδιο που τελειώνει με cliffhanger και ενώ όλοι περιμέναμε να δούμε στο αμέσως επόμενο επεισόδιο την εξέλιξη τα αδέλφια Duffer μας παρουσίασαν έναν επεισόδιο αφιερωμένο αποκλειστικά στην Eleven και στην αναζήτηση της «αδελφής» της.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις όχι τόσο για το γεγονός ότι σπάει την πλοκή στα δύο και αποτελεί στην ουσία ένα αυτοτελές επεισόδιο, αλλά κυρίως για τους χαρακτήρες που συναντά η Eleven σε αυτό της το ταξίδι που μοιάζουν ως καρικατούρες και δεν διαθέτουν το βάθος που έχουμε συνηθίσει στη σειρά.

Βέβαια, σε αυτό το ταξίδι η Eleven μαθαίνει να ελέγχει τις δυνάμεις κάτι που της χρειάζεται στη συνέχεια ενώ αλλάζει και ντύσιμο και σκάει μύτη πίσω στο Hawkins ως punk έφηβη.

Με συνέντευξη τους οι Duffer Brothers υπερασπίζονται το επεισόδιο λέγοντας ότι ήταν απαραίτητο για να δούμε το πώς η Eleven ολοκληρώνει τη διαδρομή της και δεν εμφανίζεται απλά ως από μηχανής θεός για να τους σώσει όλους 

«Άσχετα από το αν δούλεψε για κάποιους τηλεθεατές ή όχι, μας επέτρεψε να πειραματιστούμε λίγο. Είναι σημαντικό για εμάς να δοκιμάζουμε πράγματα και να μην κάνουμε το ίδιο ξανά και ξανά. Είναι σχεδόν σαν να κάναμε ένα πιλοτικό επεισόδιο στη μέση της σεζόν κάτι που είναι εντελώς τρελό. Αλλά ήταν πραγματικά διασκεδαστικό να το γράψουμε, να κάνουμε το κάστινγκ και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό.  Το τελικό τεστ που κάναμε για το επεισόδιο ήταν να το αφαιρέσουμε από την ροή και να δούμε πως λειτουργεί το φινάλε χωρίς αυτό. Δεν θέλαμε να είναι απλά ένα filler αν και πολλοί κριτικοί μας κατηγόρησαν ακριβώς για αυτό. Αλλά η διαδρομή της Eleven δεν έβγαζε νόημα χωρίς αυτό και το φινάλε δεν λειτουργούσε. Έτσι σκέφτηκαν ότι άσχετα από το αν δουλεύει ή όχι πρέπει να είναι εκεί αλλιώς ολόκληρη η σεζόν θα καταρρεύσει. Δεν θα τελειώσει καλά για κανέναν και ο Mind Flayer θα κατακτήσει το Hawkins» τόνισε χαρακτηριστικά ο Mutt Duffer.  

Από την πλευρά του ο Ross Duffer πρόσθεσε τα εξής:

H ιστορία της Eleven στο σύνολο της ήταν το μεγαλύτερο ρίσκο που πήραμε. Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε ρίσκα στο μέλλον για κρατάμε τους εαυτούς μας σε εγρήγορση. Δεν θέλαμε απλά να εμφανιστεί και να τους σώσει όλους. Όπως ο Luke Skywalker έπρεπε να κάνει τη δική της διαδρομή για να μάθει κάτι για τον εαυτό της.

H 2η σεζόν του Stranger Things είναι διαθέσιμη και με ελληνικούς υπότιτλους στο Netflix. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ