
Ο κιθαρίστας των Avenged Sevenfold υπερασπίζεται τη χρήση ΑΙ για εξώφυλλο της μπάντας
Οι Avenged Sevenfold βρίσκουν τα τελευταία χρόνια αρκετούς τρόπους να εκνευρίσουν τους οπαδούς τους, είτε με τη δημιουργία και προώθηση NFT, είτε με τον τρόπο που παρουσιάζουν τη μουσική τους, αλλά ακόμα και με την ίδια τη μουσική που κυκλοφορούν. Πρόσφατο παράδειγμα το EP Statica.
Άλλο ένα επεισόδιο σε αυτό το σίριαλ, ήρθε με την διασκευή στους Misfits που κυκλοφορούν παραδοσιακά την περίοδο του Halloween. Αυτή τη φορά παρουσίασαν το Horror Buiseness με το εξώφυλλο να είναι ξεκάθαρα δημιουργία AI.
O κιθαρίστας της μπάντας, Zacky Vengeance, που ανέλαβε και τα φωνητικά στη διασκευή, απάντησε σε σχόλιο στο X, για τη χρήση ΑΙ και όχι μόνο υπερασπίστηκε αυτή την κίνηση, αλλά χαρακτήρισε «τεμπέληδες» και «άπληστες» τους περισσότερους σχεδιαστές που συνεργάστηκε τα τελευταία 20 χρόνια.
«Στην πραγματικότητα, υποστηρίζω πλήρως τη χρήση AI. Παρότι αγαπώ τη φυσική τέχνη και τους ταλαντούχους ανθρώπους που τη δημιουργούν, όντας κι εγώ ένας από αυτούς, πιστεύω επίσης ότι η πλειονότητα των σχεδιαστών με τους οποίους έχω συνεργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια είναι τεμπέληδες και επέτρεψαν να αντικατασταθούν εξαιτίας του εφησυχασμού και της απληστίας τους.
Κάθε σημαντική τεχνολογική εξέλιξη έχει αντιμετωπιστεί με φόβο και αντίσταση. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν σηματοδοτεί το τέλος της δημιουργικότητας ή της ανθρώπινης επινοητικότητας, αλλά διευρύνει τα όρια του εφικτού. Το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η τεχνολογία, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουν οι άνθρωποι να τη χρησιμοποιήσουν.
Η απόρριψη της τεχνητής νοημοσύνης δεν πρόκειται να σταματήσει την πρόοδο. Αντίθετα, η εκμάθηση της υπεύθυνης αξιοποίησής της θα συμβάλει στη διαμόρφωση του μέλλοντος. Το συγκεκριμένο μήνυμα δημιουργήθηκε με τη χρήση AI. Καληνύχτα».
Αυτό είναι το εξώφυλλο:

Τα 200 καλύτερα Rock τραγούδια του 21ου αιώνα σύμφωνα με το Rolling Stone
Οι Fontaines D.C. επιστρέφουν στην Ελλάδα για το Release Athens
Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.






