Ο πρώην ντράμερ των ΠΥΞ ΛΑΞ, Γιώργος Γιαννόπουλος, στο εφετείο για αποπλάνηση 6χρονης

Roxx |
ντράμερ ΠΥΞ ΛΑΞ

Για τις 11 Απριλίου αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργου Γιαννόπουλου, για αποπλάνηση ανηλίκου.  Ο 71χρονος μουσικός έχει ήδη καταδικαστεί για την υπόθεση σε πρώτο βαθμό σε πρώτο βαθμό πίσω στο 2019. 

Στην πρωτοβάθμια δίκη, τον Απρίλιο του 2019, ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά. Ο Γιαννόπουλος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Espresso η αρχή του εφιάλτη για την ανήλικη έγινε σε παραθεριστική περιοχή της ανατολικής Αττικής το φθινόπωρο του 2011. Η οικογένεια της ανήλικης, είχε εξοχικό λίγα μέτρα μακριά από αυτό του ντράμερ. Ο κατηγορούμενος Γιώργος Γιαννόπουλος, και λόγω της αναγνωρισιμότητάς του αλλά και καθώς είναι πατέρας δύο ενήλικων κοριτσιών, θεωρείτο από τους γείτονες πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι γειτόνων απαγόρευσε στο παιδί του να πηγαίνει στο σπίτι του 60χρονου τότε, δίνοντας το έναυσμα στη μητέρα της 8χρονης να διερευνήσει, εάν είχε συμβεί κάτι και στο παιδί της. Το κοριτσάκι, ξεπερνώντας την αρχική ντροπή του, αποκάλυψε ότι «κάθε φορά που πήγαινε στο σπίτι του» τού έβαζε παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ, και όσο αυτό παρακολουθούσε εκείνος έκανε άσεμνες ενέργειες. Αυτός ο εφιάλτης σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλιστα συνέβαινε, όπως προέκυψε, συστηματικά, κι έτσι οι γονείς, συγκλονισμένοι, οδήγησαν το παιδί τους ελάχιστες ημέρες αργότερα στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Παρά την εμπεριστατωμένη εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του κατηγορουμένου, εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2017 απαλλακτικό βούλευμα, το οποίο έβρισκε ανεπαρκείς τις ενδείξεις για όσα είχαν καταγγελθεί. Ομως, ο εισαγγελέας Εφετών, αξιολογώντας ως ελλειμματικό το βούλευμα αυτό, επεσήμανε τα σφάλματά του και άσκησε έφεση, η οποία οδήγησε σε παραπομπή του μουσικού τον Αύγουστο του 2017.

Ο καλλιτέχνης πρωτόδικα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλέστηκε την απουσία μαρτύρων, ενώ κυρίως προσπάθησε να βγάλει το παιδί «τρελό», ισχυριζόμενος ότι ήταν καταθλιπτικό, χειριστικό και ότι «κάπου αλλού τα είχε δει αυτά που του καταμαρτυρεί».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση των ΠΥΞ ΛΑΞ για το θέμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ