Η Apple πέρασε για πρώτη φορά τη Samsung σε πωλήσεις smartphone το 2023
Tech

Η Apple πέρασε για πρώτη φορά τη Samsung σε πωλήσεις smartphone το 2023

H χρονιά που ολοκληρώθηκε έφερε για πρώτη φορά τη μεγάλη ανατροπή, με την Apple να ξεπερνάει τη Samsung σε πωλήσεις smartphone παγκοσμίως. Και αυτό είναι τεράστια υπόθεση αφού η Samsung στηριζόταν πάντα στις συσκευές με χαμηλότερο κόστος για να διατηρεί τα ηνία.

Αν και τα δεδομένα δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, όπως φαίνεται στην έρευνα, η πρώτη θέση δεν αναμένεται να αλλάξει χέρια. Η Apple έφτασε τα 234.6 εκατομμύρια πωλήσεις, η Samsung ακολουθεί με 226.6 εκατομμύρια ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Xiaomi, Oppo και Transsion με 145.9, 103.1 και 94.9 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Η έρευνα σημειώνει σημειώνει ότι η τελευταία φορά που η Samsung δεν βρισκόταν στην κορυφή του ήταν πριν από 13 χρόνια το 2010. Τότε η Apple δεν εμφανιζόταν καν στην πρώτη πεντάδα.

Αντίθετα, η Nokia ήταν στην πρώτη θέση, η Samsung στη δεύτερη, η LG Electronics, η ZTE στην τέταρτη και η εταιρεία που κατασκεύαζε τα BlackBerry στην πέμπτη.

Ενώ οι συνολικές πωλήσεις smartphone μειώθηκαν κατά 3,2% το 2023 έναντι του 2022, υπάρχουν ενδείξεις ότι η αγορά μπορεί να ανακάμπτει από την πρόσφατη ύφεση, αφού το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς έκλεισε με μεγάλη άνοδο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.