Η πρώτη σου απάτη και παντοτινή
Project 33

Η πρώτη σου απάτη και παντοτινή

Στο πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Η πρώτη σου απάτη και παντοτινή” η Χριστίνα Λεμονίδου εξετάζει το παράδοξο της παράδοσης σε έναν μεγάλο έρωτα, παρά τα σημάδια που σου λένε ότι δεν πρέπει να το κάνεις.

Η πρωταγωνίστρια της, η Μίνα, είναι μια νεαρή ανερχόμενη δικηγόρος που θέλει να πετύχει στον χώρο με την αξία της. Παράλληλα προσπαθεί να καταπολεμήσει τον εθισμό που έχει στο σεξ, κάτι που την οδηγεί πολλές φορές σε ατασθαλίες που φθείρουν το όνομα που προσπαθεί να φτιάξει στη δικηγορία.

Το παρατσούκλι «Το μεγαλύτερο τσουλί της Ευελπίδων» δεν την επηρεάζει, αφού έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας όπως και να το κάνουμε.

Η Μίνα γνωρίζει τον Ορέστη σε ένα μπαρ και χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια της. Και ανάμεσα στα πόδια της. Είναι ο έρωτας ο γενναίος, ο θυελλώδης που περίμενε μια ζωή. Για χάρη του αποφασίζει να πάρει τον ίσιο δρόμο. Θα γίνει η σωστή γυναίκα, μια σωστή κυρία.

Δεν φαντάζεται όμως ποτέ, ότι ο Ορέστης κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό που μπορεί να αλλάξει τα πάντα…

Η Χριστίνα Λεμονίδου μας παρασύρει με τη αφήγηση της, σε ένα κόσμο που ο ρεαλισμός είναι βάρβαρος, η πραγματικότητα έρχεται να συντρίψει τα όνειρα και το σεξ είναι καυτό, συνειδητοποιημένο και σε ώρες και μέρη που δεν το περιμένεις. Όπως η σκηνή σε μία δικαστική αίθουσα λίγο μετά το τέλος μίας δίκης και ενώ έξω είναι ντάλα μεσημέρι.

Έχουμε την μεγάλη τιμή να φιλοξενούμε το 27ο κεφάλαιο του βιβλίου. Είναι η στιγμή που η Μίνα μαθαίνει το μυστικό του Ορέστη. Όχι από τον Ορέστη.

«Η Μίνα κοίταξε ξανά την οθόνη του υπολογιστή της. Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε. Ήταν ένα e-mail από άγνωστο αποστολέα από αυτά που συνήθως κουβαλάνε ιούς. Και αυτό το e-mail κουβάλαγε έναν ιό, αλλά όχι από αυτούς που χαλάνε τον υπολογιστή σου. Ήταν από αυτούς τους ιούς που τρώνε το μυαλό σου στην αρχή και στη συνέχεια τα σωθικά σου. Σε κάνουν κουρέλι και σε αφήνουν μόνη σε ένα σκοτεινό δωμάτιο να τρως μόνη σου παγωτό μέχρι το πρωί.

Ο τίτλος του e-mail ήταν αυτός που την έκανε να το ανοίξει. «Ο Ορέστης κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό». Και το e-mail αποκάλυπτε το μυστικό του Ορέστη. Για χάρη του εδώ και έξι μήνες είχε αποφασίσει να μπει στο ίσιο δρόμο. Για χάρη του είχε αποφασίσει να σταματήσει να πηδιέται από εδώ και από εκεί. Είχε γίνει γυναίκα για σπίτι. Καθάριζε, έπλενε, έβαζε πλυντήρια, άπλωνε τα ρούχα και μαγείρευε κάθε μέρα. Όλα αυτά για να αισθάνεται ο Ορέστης καλά.

Τον είχε ερωτευθεί παράφορα. Ήθελε να τον παντρευτεί, να κάνει παιδιά μαζί του και να τους δώσει αν είναι αγόρια το όνομα του. Σε όλα. Θα είχε τον Ορέστη Junior Ένα, τον Ορέστη Junior Δύο και ούτω καθεξής.

Αν ήταν κορίτσι το παιδί θα το ονόμαζε Ορεστιάδα. Σαν την πόλη, μόνο που δεν θα το έκανε λόγω της πόλης αλλά λόγω του Ορέστη. Τόσο ερωτευμένη ήταν μαζί του που ήταν αποφασισμένη να δώσει μαλακισμένα ονόματα στα παιδιά τους. Ονόματα που θα τους δημιουργούσαν σίγουρα προβλήματα στο σχολείο, αλλά δεν την ένοιαζε. Τα πάντα γύρω της τη θύμιζαν αυτόν.

«Ο Ορέστης κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό» έγραφε ο τίτλος του e-mail και το κλίκαρε.

«Μίνα συγχώρεσε με, που αυτά που θα σου πω, θα φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή σου, αλλά ψιλο-χέστηκα κιόλας. Από ότι ξέρω μέχρι πριν λίγους μήνες ήσουν το μεγαλύτερο τσουλί της Ευελπίδων και έχω μεγαλώσει με την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει έτσι εύκολα. Ο Ορέστης δεν είναι ο άνθρωπος που νομίζεις πως είναι. Δεν εννοώ ότι δεν είναι ο Ορέστης, Ορέστη τον λένε και το επίθετο του αληθινό είναι. Αλλά δεν είναι αυτός που δείχνει.

Είναι…

Είναι αλήτης. Και σε κοροϊδεύει. Σου την έπεσε γιατί του έδωσε λεφτά η αντίζηλος σου. Η δικηγόρος Έλενα Παπαδημητρίου. Κάτι σου λέει αυτό το όνομα ε; Είναι η καριόλα που σου βάζει εμπόδια σε όλες τις υποθέσεις. Και αν δεν με πιστεύεις, έχω και φωτογραφίες. Τις έχω επισυνάψει.

Άντε γαμήσου τώρα»

Η Μίνα είχε την εντύπωση ότι παρά το γεγονός ότι ο αποστολέας του e-mail της αποκάλυψε το μυστικό του Ορέστη, δεν πρέπει να την συμπαθούσε ιδιαίτερα. Το συνημμένο αρχείο ήταν σε μορφή zip και περιείχε 20 φωτογραφίες. Όλες έδειχναν τον Ορέστη, αυτόν που μέχρι πριν από λίγο νόμιζε πως είναι ο άνθρωπος της, να συνουσιάζεται με τη δικηγόρο Έλενα Παπαδημητρίου. Όλες οι φωτογραφίες είχαν πάνω τους ημερομηνία και ώρα. Όλες ήταν από την προηγούμενη εβδομάδα, την ημέρα που ο Ορέστης ήταν όπως της είχε πει σε μίτινγκ της δουλειάς μέχρι αργά.

Ο καριόλης.

Η Μίνα έκλαψε όπως δεν είχε κλάψει ποτέ ξανά στη ζωή της. Τα μάτια της είχαν γίνει κατακόκκινα. Πήρε το τηλέφωνο στα χέρια της και κάλεσε τον δικηγόρο Περικλή Γιανουζάκη.

«Παρακαλώ;» είπε ο δικηγόρος Περικλής Γιανουζάκης.

«Η Μίνα είμαι. Είσαι μόνος σου;». η απάντηση που πήρε ήταν θετική.

«Έρχομαι να με πηδήξεις».

Η Μίνα θα ξεκινούσε άμεσα να παίρνει την εκδίκηση της από τον Ορέστη. Και θα την έπαιρναν όλοι στην Ευελπίδων, μέχρι η εκδίκηση της να ολοκληρωθεί».

Το βιβλίο της Χριστίνας Λεμονίδου «Η πρώτη σου απάτη και παντοτινή» κυκλοφορεί σύντομα σε όλα τα καλά ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ