Ο Γιάννης σκοτώνεται κάθε μέρα

Thanasis Rallis |

Η περίληψη που ακολουθεί είναι μία ιδέα για σίριαλ που έχει σταλεί σε όλα τα μεγάλα κανάλια.

O Γιάννης είναι υπάλληλος σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία. Μετά από δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς, ο διευθυντής του τον φωνάζει στο γραφείο του για να του ανακοινώσει κάτι. Ο Γιάννης περιμένει ότι είναι προαγωγή. Δεν είναι προαγωγή. Είναι απόλυση και μάλιστα με τετράμηνη προειδοποίηση, κάτι που σημαίνει ότι και η αποζημίωση που θα πάρει είναι ελάχιστη.

Γυρίζει το βράδυ στο σπίτι του μεθυσμένος και βρίσκει τη γυναίκα του στο κρεβάτι με τον ξάδερφο του. Όταν την ρωτάει γιατί τουλάχιστον δεν πήγε κάπου αλλού αλλά επέλεξε να μαγαρίσει το κρεβάτι τους αυτή του απαντάει ότι αυτή ακριβώς ήταν η πρόθεση της. Να μαγαρίσει το κρεβάτι τους.

Ο Γιάννης φεύγει από το σπίτι χωρίς να κάνει τίποτα. Σε λίγο καιρό θα είναι άνεργος ενώ θεωρεί ήδη τον εαυτό του χωρισμένο.

Περιπλανιέται στα σκοτεινά σοκάκια της πόλης χωρίς ελπίδα, χωρίς όνειρα και με τρεις τύπους να τον ακολουθούν εδώ και πέντε λεπτά χωρίς να το έχει καταλάβει. Και δεν θα προλάβει να το καταλάβει αφού δέχεται ένα χτύπημα στο κεφάλι και πέφτει κάτω αναίσθητος.

Βρίσκει τις αισθήσεις του όταν πλέον έχει ξημερώσει. Του έχουν πάρει όλα τα ρούχα, την τσάντα του και φυσικά όλα τα λεφτά και τις κάρτες. Δεν βλέπει καλά γιατί δεν φοράει τα γυαλιά του. Βρίσκονται σπασμένα λίγα μέτρα δίπλα του. Όλα είναι θολά.

Σηκώνεται και αρχίζει να παραπατάει. Βγαίνει στο δρόμο και ένα αμάξι που δεν προλαβαίνει να τον αντιληφθεί τον χτυπάει και τον σκοτώνει επί τόπου.

Η κάμερα εστιάζει στο πρόσωπο του Γιάννη που είναι ματωμένο αλλά δείχνει γαλήνιο. Ευτυχώς γλύτωσε από τα προβλήματα του.

Αυτό είναι το τέλος του πρώτου επεισοδίου.

Κάθε επεισόδιο από τα δώδεκα της πρώτης σεζόν, θα δείχνει ακριβώς τα ίδια πράγματα μόνο που στο τέλος ο Γιάννης θα σκοτώνεται με διαφορετικό τρόπο. Στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν ο Γιάννης θα επιβιώνει και η κάμερα θα εστιάζει στα μάτια του που ανοίγουν.

Αφήνουμε τους τηλεθεατές το καλοκαίρι με την αγωνία για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Μόνο ένα κανάλι έχει απαντήσει μέχρι στιγμής αλλά δεν λέει αν θέλει να προχωρήσει στη δημιουργία της σειράς. Το e-mail γράφει μόνο «Κύριε μου είστε ηλίθιος;». Απάντησα «ναι» και περιμένω να δω τι θα μου πουν.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ