Ο διάβολος και το μπρίκι

Thanasis Rallis |

Ο Γιώργος είναι περιπτεράς. Το περίπτερο είναι δικό του και το δουλεύουν μαζί με τον αδελφό του τον Γιάννη. Ο Γιώργος συνήθως κάνει τη βραδινή βάρδια, η οποία αρχίζει στις 4 το μεσημέρι και τελειώνει περίπου στη μία το βράδυ. Κάθε βράδυ.

Ήταν σε μία από αυτές τις βραδινές βάρδιες όταν απέκτησε τις υπερφυσικές του δυνάμεις. Αν τον ρωτήσουμε αν τις ήθελε, η απάντηση που θα πάρουμε θα είναι ένα ξερό «όχι». Δεν τις ήθελε, δεν τις ζήτησε και για να τα λέμε όλα δεν ήξερε ότι τις απέκτησε.Ήταν μια συναλλαγή όμοια με αυτές που έκανε κατά δεκάδες καθημερινά. Κάποιος του ζήτησε κάτι, του το έδωσε, ο πελάτης πλήρωσε, του έδωσε τα ρέστα και αυτά.

Μόνο που εκείνος ο πελάτης ήταν λίγο διαφορετικός από όλους του υπόλοιπους. Ίσως να παίζει ρόλο το γεγονός ότι ο πελάτης ήταν ο διάβολος. Μάλλον σίγουρα παίζει ρόλο.

Και μη φανταστείτε ότι ήταν εμφανές. Ο διάβολος ήταν ντυμένος casual, με τζινάκι ένα πόλο μπλουζάκι και χακί all-star. Το μοναδικό στοιχείο που ίσως να τον πρόδιδε ήταν τα μάτια που στο σκοτάδι ήταν κατακόκκινα. Ο Γιώργος όμως δεν κοίταξε τα μάτια του διαβόλου όταν ο διάβολος ζήτησε μία σοκοφρέτα και μία sprite. Τα χέρια τους ήρθαν σε επαφή για ένα μόνο δευτερόλεπτο και τότε ο Γιώργος απέκτησε τις υπερφυσικές του δυνάμεις.

Ο διάβολος μετέφερε τις δυνάμεις του στον Γιώργο, γιατί ήθελε να κάνει διακοπές για ένα μήνα. Είχε ήδη κλείσει ξενοδοχείο στη Συρία και πίστευε ότι αυτές θα είναι οι καλύτερες διακοπές της ζωής του.

Για περίπου μία εβδομάδα ο Γιώργος δεν είχε καταλάβει ότι μπορούσε να κάνει ότι υπερφυσικό ήθελε. Το κατάλαβε μόνο όταν σκέφτηκε ότι ο πελάτης που είχε μπροστά του θα έπρεπε να μεταμορφωθεί σε γάιδαρο. Γιατί τέτοιος ήταν. Και ο πελάτης μεταμορφώθηκε σε γάιδαρο. Και άρχισε να γκαρίζει μέσα στη γειτονιά. Από εκείνη την ημέρα και μετά ο Γιώργος μεταμόρφωνε καθημερινά έναν πελάτη του σε κάτι διαφορετικό. Συνήθως σε κάποιο ζώο, αλλά όταν είχε όρεξη σκεφτόταν κάτι πιο δημιουργικό, όπως το βουρτσάκι της τουαλέτας ή μπρίκι.

Η ιστορία του Γιώργου με τις υπερφυσικές δυνάμεις του Γιώργου τελειώνει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, αφού ο διάβολος γυρνάει από τις διακοπές του στη Συρία, ζητάει πάλι μία σοκοφρέτα και sprite παίρνει πίσω τις δυνάμεις του και όλα γίνονται ξανά φυσιολογικά.

Η ιστορία του Γιώργου γενικότερα, όμως, τελειώνει με θλιβερό τρόπο αφού το μπρίκι που αγοράζει από το σούπερ μάρκετ είναι ένα από τα θύματα των μεταμορφώσεων του. Μια μέρα και όταν φτιάχνει τον πρωινό καφέ του το μπρίκι πετάγεται στον αέρα και αρχίζει να τον χτυπάει στο κεφάλι. Αφήνει την τελευταία του πνοή στην κουζίνα και είναι μέχρι και σήμερα ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που έπεσε θύμα μπρικιού.

Ο διάβολος κρατώντας τη σοκοφρέτα του και πίνοντας μια γουλιά sprite, σκέφτηκε ότι δύσκολα θα ξεπεράσει τον εαυτό του σε εφευρετικότητα στο μέλλον, παρόλα αυτά τα κατάφερε λίγους μήνες μετά στο περιστατικό με το βουρτσάκι της τουαλέτας, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Το μπρίκι παρέμεινε μπρίκι και δεν σκότωσε κανέναν άλλον.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ